Facebook Pixel Ενας διαφορετικός αγώνας σωτηρίας!
Μπάσκετ
| 2012-03-29 15:19:00

Ενας διαφορετικός αγώνας σωτηρίας!

Ενας διαφορετικός αγώνας σωτηρίας!

Αν όλα πάνε καλά απόψε στο Τελ Αβίβ για τον Παναθηναϊκό, την άλλη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ σε 5ο ματς θα διεκδικήσει την παρουσία του στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Πριν, ωστόσο, οι «πράσινοι» πατήσουν το παρκέ του γηπέδου τους για αγώνα «do or die», ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο Τρέισι Μάρεϊ (παλαιότερα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ), παλαίμαχοι διεθνείς Ελληνες μπασκετμπολίστες, καλλιτέχνες κ.ά. θα δώσουν τον δικό τους αγώνα «σωτηρίας» (Τρίτη 3 Απριλίου στις 10 το πρωί) μπροστά σε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες λυκείων της Αθήνας! Αγώνας ενάντια στο trafficking, στην εμπορία ανθρώπων, στη «σύγχρονη δουλεία».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ με αφορμή το συγκεκριμένο ματς για να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μορφές «εκμετάλλευσής» τους (σεξουαλική, καταναγκαστική εργασία, εμπορία οργάνων), τους κινδύνους και τη νομική τους προστασία.

Για τη συγκεκριμένη μαζική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, συνεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (στην ειδική γραμματεία Διατροφής και Αθλησης προΐσταται ο Κώστας Παταβούκας), Εξωτερικών, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ο Εθνικός και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η UNICEF και η πρεσβεία των ΗΠΑ! Μάλιστα, θα δοθεί και σχετική συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11 το πρωί στο ΟΑΚΑ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων, λίγο πριν από την ενηλικίωσή τους, θα ενημερωθούν για το «Πρωτόκολλο για την Πρόληψη, Καταστολή και Τιμωρία της Εμπορίας Προσώπων, ιδίως Γυναικών και Παιδιών» (αναφέρεται επίσης ως το Πρωτόκολλο Εμπορίας) που εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ και συνδέεται με τη «Σύμβαση καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος». Το πρωτόκολλο για την εμπορία είναι ένα από τα τρία πρωτόκολλα που συμπληρώνουν τη σύμβαση

Το πρωτόκολλο για την εμπορία ανθρώπων ορίζει χαρακτηριστικά ότι αφορά τη «στρατολόγηση, μεταφορά, μεταγωγή, στέγαση ή υποδοχή προσώπων, με την απειλή ή χρήση βίας ή άλλων μορφών καταναγκασμού, με απαγωγή, απάτη, παραπλάνηση, κατάχρηση εξουσίας ή μιας ευάλωτης θέσης ή της προσφοράς ή αποδοχής πληρωμών ή οφελών για να επιτευχθεί η συναίνεση προσώπου που έχει τον έλεγχο άλλου προσώπου, με σκοπό την εκμετάλλευση.

Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει, τουλάχιστον, την εκμετάλλευση της πορνείας άλλων ή άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εξαναγκαστική εργασία ή παροχή υπηρεσιών, δουλεία ή παρόμοιες πρακτικές με τη δουλεία, την υποτέλεια ή την αφαίρεση οργάνων».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags