Facebook Pixel Κινδυνεύει η καριέρα του επειδή μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο!
| 2012-04-10 22:50:00

Κινδυνεύει η καριέρα του επειδή μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο!

Κινδυνεύει η καριέρα του επειδή μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο!

Ο προπονητής μπέιζμπολ, Όζι Γκιγιέν, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Φιντέλ Κάστρο και κινδυνεύει να τον διώξει η ομάδα του!
 

Δεν είναι η πρώτη φορά στον αθλητισμό, όπου κάποιος έχει κληθεί σε απολογία για δηλώσεις που έχει κάνει. Είναι όμως από τις ελάχιστες φορές, που οι δηλώσεις του αθλητή έχουν πολιτικό περιεχόμενο και είναι πολύ πιθανόν να τιμωρηθεί.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του προπονητή μπέιζμπολ, Όζι Γκιγιέν, ο οποίος θα απολογηθεί στους διοικούντες της ομάδας Μαϊάμι Μάρλινς, για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον Φιντέλ Κάστρο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 

Bwin: Δείτε όλη τη δράση live! Παίξτε με μπόνους 150%!
Συγκεκριμένα, ο 48χρονος Αμερικανός που γεννήθηκε στην Βενεζουέλα, τόνισε: "Σέβομαι τον Φιντέλ Κάστρο. Ξέρετε γιατί; Πολύς κόσμος ήθελαν να σκοτώσουν τον Φιντέλ Κάστρο τα τελευταία 60 χρόνια, όμως αυτή η κουφάλα είναι ακόμα εκεί".

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αναστάτωση όχι μόνο στην ομάδα του, αλλά σ' ολόκληρο το Μαϊάμι και οι Κουβανοί πρόσφυγες είναι πυρ και μανία κατά του Γκιγιέν, ενώ απειλούν να κάνουν μποϊκοτάζ στην ομάδα, ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνση του παίκτη.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, όμως αυτό δεν φαίνεται πως είναι αρκετό, αφού η διοίκηση προσπαθεί να κατευνάσει τις φωνές των Κουβανών προσφύγων και δεν αποκλείεται να φτάσει την υπόθεση μέχρι τα άκρα.

"Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τους ανθρώπους και να μιλήσω μαζί τους face-to-face. Μπορούν να με ρωτήσουν ό,τι θέλουν και το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι καλύτερο για εκείνους, για την ομάδα και για μένα. Θέλω να πω στον κόσμο τι είχα στο μυαλό μου και τι πιστεύω.

"Θέλω να έρθει ο κόσμος εκεί. Νιώθω ντροπή. Μόνο η γυναίκα μου μπορεί να καταλάβει πόσο άσχημα είμαι τις τελευταίες ημέρες. Θέλω οι Κουβανοί να καταλάβουν τι θέλω να του πως, γιατί ολα όσα θέλω να τους πω είναι αλήθεια", είπε μετανιωμένος ο Γκιγιέ, ενώ από την πλευρά της, η διοίκηση τόνισε:

"Δεν σεβόμαστε τον Κάστρο. Ήταν ένας στυγνός δικτάτορας, που προκάλεσε αδιανόητο πόνο για περισσότερα από 50 χρόνια. Ζούμε σε μια κοινωνία, γεμάτη από θύματα της δικτατορίας του και όσοι ζουν στην Κούβα συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη και τώρα".

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Μαϊάμι είναι κοντά στην Κούβα και υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και αντιφρονούντες του Φιντέλ Κάστρο, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν αρκετή δύναμη. Με την υποστήριξη φυσικά και της Αμερικής...

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags