Facebook Pixel Ρολίστας στον ΠΑΟΚ, ήρωας στο Chicago
Μπάσκετ
NBA
| 2012-04-13 22:47:00

Ρολίστας στον ΠΑΟΚ, ήρωας στο Chicago

Ρολίστας στον ΠΑΟΚ, ήρωας στο Chicago

Πριν από πέντε χρόνια "έχτιζε" το όνομά του με την φανέλα του ΠΑΟΚ και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς. Ο λόγος για τον C. J. Watson, τον play maker των Bulls που "σκότωσε" τους Heat με το σημαντικότερο τρίποντο της καριέρας του.
 

Λένε πως τα πιο λαμπρά αστέρια φέγγουν ακόμη και μέσα από τις πιο "πυκνές" συννεφιές. Αν προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε αυτή τη ρήση στην πραγματικότητα, τότε το αστέρι θα ήταν ο C. J. Watson, ο ήρωας της ημέρας στο ΝΒΑ. Ο 28χρονος play maker των Bulls έβαλε το πρώτο "μεγάλο" σουτ της καριέρας του, ισοφάρισε το ντέρμπι με τους Heat στο τέλος του κανονικού αγώνα και το έστειλε στην παράταση, όπου η ομάδα του Chicago έφτασε τελικά σε μια σπουδαία νίκη.

Ο Watson είχε βρεθεί άλλες τέσσερις φορές σε παρόμοια κατάσταση, όμως είχε αστοχήσει σε όλες. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν πέρασε μπροστά από τα μάτια του όταν ο Carlos Boozer τον είδε στη γωνία και του έστειλε τη μπάλα. Ο Erik Spoelstra είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μην κάνουν φάουλ, ρίσκαρε και τιμωρήθηκε από τον έμπειρο πλέον guard, ο οποίος έκανε μια ντρίμπλα, βρήκε λίγο χώρο απέναντι στον Dwyane Wade, εκτέλεσε "αγγίζοντας" τη γραμμή των 7μ.25 και έβαλε το μεγαλύτερο σουτ της ζωής του.

Και οι 30 ομάδες του γύρισαν την πλάτη

Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, ο Watson χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά από τη μέρα που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Tennessee. Αποφοίτησε όντας δεύτερος πασέρ στην ιστορία του πανεπιστημίου, ενώ ήταν δεύτερος στα κλεψίματα και όγδοος στα εύστοχα τρίποντα. Έλαβε τιμητικές διακρίσεις από τον τύπο, αλλά και τους προπονητές του NCAA, όμως οι ομάδες του ΝΒΑ του γύρισαν την πλάτη, αφού καμία δεν τον επέλεξε στο draft του 2006. Οι Spurs τον κάλεσαν να αγωνιστεί στο summer league του ΝΒΑ, αλλά δεν του έδωσαν το δικαίωμα να γίνει μέλος στο ρόστερ της regular season.

Αποδεσμεύθηκε από την Reggio Emilia

Παρά την εξαιρετική του κολεγιακή καριέρα, ο Watson βρέθηκε "στο ράφι", αλλά δεν τα έβαψε και μαύρα. Μάζεψε τις βαλίτσες του και ταξίδεψε στα μέρη μας, ώστε να αγωνιστεί τη σεζόν 2006-2007 στο ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Reggio Emilia. Σε 15 αγώνες σκόραρε 8.5 πόντους ανά παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αποδεσμευθεί και να ψάξει νέα στέγη. Και τότε το όνομά του μπήκε στα ρεπορτάζ που αφορούσαν τον ΠΑΟΚ.

Επέστρεψε στην Πυλαία μετά από (σχεδόν) τέσσερα χρόνια

Οι παράγοντες της ομάδας αναζητούσαν τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Darius Washington και ο Watson ήταν ο εκλεκτός του Κώστα Πιλαφίδη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον είχαν παρακολουθήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που είχε διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2003 στην Θεσσαλονίκη και απέσπασαν με συνοπτικές διαδικασίες την υπογραφή του πριν ανακοινώσουν την απόκτησή του στις 15 Μαρτίου του 2007. Ο Αμερικανός έφτασε λίγες μέρες αργότερα στο κλειστό της Πυλαίας, το οποίο ήδη γνώριζε από τους αγώνες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στην διοργάνωση που προαναφέραμε.

Ρολίστας και στον ΠΑΟΚ, σούπερ σκόρερ στο NBDL

Με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά αγωνίστηκε συνολικά σε 5 ματς της κανονικής περιόδου και 3 των play off, δίχως να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Ο χρόνος συμμετοχής του έφτανε μετά βίας τα 20 λεπτά, δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός και αποχώρησε από την Α1 χωρίς να αφήσει το στίγμα του.

Κανονική περίοδος

Με Ολύμπια Λάρισας (εντός): 15', 2 πόντοι (2/2 βολές, 0/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο.
Με Άρη (εκτός): 25', 10 πόντοι (6/8 βολές, 2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ.
Με Ολυμπιάδα (εντός): 18', 10 πόντοι (2/2 βολές, 4/8 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα.
Με ΑΕΚ (εκτός): 14', 4 πόντοι (2/2 βολές, 1/2 δίποντα), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο.
Με Ολυμπιακό (εντός): 25', 11 πόντοι (4/4 βολές, 2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

Play Off

Με Ολυμπιακό (εκτός): 17', 11 πόντοι (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο.
Με Ολυμπιακό (εντός): 18', 9 πόντοι (1/1 βολή, 4/5 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο.
Με Ολυμπιακό (εκτός): 21', 9 πόντοι (3/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Την επόμενη σεζόν (2007-2008) έπαιξε στο NBDL με τους Rio Grande Vipers, οι οποίοι τον επέλεξαν στο νούμερο 5 του draft. Ήταν ο τρίτος σκόρερ της αναπτυξιακής λίγκας με 26.4 πόντους, δικαίωσε όσους υποστήριζαν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο επιθετικό και στις 4 Ιανουαρίου του 2008 οι κόποι του ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Από τις 10+10 μέρες, στον 1+1 χρόνο

Οι Warriors του προσέφεραν δεκαήμερο συμβόλαιο και ο Watson έγινε ο 100ος παίκτης που άφησε το NBDL για να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ανέλαβε τον ρόλο του αναπληρωματικού play maker για να ξεκουράζει τον Baron Davis και μετά από 20 μέρες είχε 5.4 πόντους και 1.8 ασίστ σε μόλις 16.6 λεπτά συμμετοχής. Ζούσε το όνειρό του, είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν και ήταν έτοιμος να καθιερωθεί σε μια ομάδα που δεν ήταν κορυφαία, αλλά ούτε και κακή.

Οι Πολεμιστές τον κράτησαν μέχρι το τέλος της περιόδου και στη συνέχεια του προσέφεραν διετές συμβόλαιο. Την δεύτερη χρονιά του στο ΝΒΑ ο Watson έφτασε τους 9.5 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής, ενώ την περίοδο 2009-2010 είχε 10.3 και 2.8 ασίστ. Πέτυχε μάλιστα και 40 πόντους σε ματς απέναντι στους Kings, με 16/23 σουτ! Ο Don Nelson που τον είχε επιλέξει ήταν ενθουσιασμένος από το μακρινό του σουτ και την περιφερειακή του άμυνα, τα δυο στοιχεία δηλαδή που έκαναν και τον Tom Thibodeau να τον λατρέψει.

Εκτόξευση και συμφωνία με τους Bulls

Το όνομά του είχε αρχίσει να ακούγεται όλο και περισσότερο και το καλοκαίρι του 2010 οι Bulls τον έβαλαν στο δυναμικό τους για να έχουν μια ποιοτική λύση πίσω από τον σταρ της ομάδας, τον Derrick Rose. Στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική πεντάδα των Ταύρων πέτυχε 33 πόντους εναντίον των Nuggets, ενώ φέτος έδωσε το νούμερο 32 στον Richard Hamilton, επέλεξε το 7 και μέχρι στιγμής διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 10.3 πόντους και 4 ασίστ ανά 24 λεπτά συμμετοχής.

Στο τέλος της σεζόν οι παράγοντες της ομάδας του Chicago θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον κρατήσουν για άλλον ένα χρόνο αντί 3.7 εκατομμυρίων δολαρίων ή αν θα ψάξουν μια φθηνότερη λύση για την θέση του back-up άσου. Με εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στους Heat, o Watson ξέρει πως ακόμη και αν μείνει ελεύθερος, θα βρει ένα καλό συμβόλαιο. Το πιθανότερο βέβαια είναι να συνεχίσει να φοράει την φανέλα με τον Ταύρο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

ΠΗΓΗ: Nba.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags