Facebook Pixel Στον χορό του Ζαλόγγου!
| 2012-04-19 14:26:00

Στον χορό του Ζαλόγγου!

Στον χορό του Ζαλόγγου!

Κέρκυρα ή Εργοτέλης; Δεν είναι θέμα επιλογής φυσικά. Σαν να ζουν ένα κοινό εν εξελίξει δράμα. Ακόμα και η έσχατη αγωνιστική του πρωταθλήματος τους αναγκάζει να παίξουν ένα αντίστοιχο έργο. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Εκτός έδρας και οι δύο, με ομάδες που δεν έχουν καμία... κάψα να κυνηγήσουν κάτι συγκεκριμένο.

Ούτε ο Αρης ούτε και η Ξάνθη έχουν κάτι να διεκδικούν, αυτό όμως οφείλει να τις αναγκάσει να παίξουν για το όνομα και την ιστορία τους. Εις το όνομα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Κι όποιος είναι να πέσει, ας πέσει τελικώς!

Τι άλλο αφήνει αυτή η εμβόλιμη αγωνιστική; Σίγουρα το ευρύ σκορ του Παναιτωλικού επί του «δικαστικά» χτυπημένου Αρη. Τώρα που τελείωσε ο Λεμονής οι Αγρινιώτες έδωσαν μια παράσταση που δεν την περίμενε κανείς. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο Ελληνας τεχνικός ήταν ανασχετικός παράγοντας στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Αλλες είναι προφανώς οι αιτίες της καταβύθισης της ομάδας τους στο β' γύρο.

Από την άλλη, ο Αρης τα βάζει τώρα με τη Δικαιοσύνη, αλλά είναι σίγουρο πως, αν είχε αθωωθεί, θα είχε εντελώς άλλη αντιμετώπιση για τη... Θέτιδα. Προφανώς εδώ ισχύει τα καλά και συμφέροντα. Χαρακτηριστικό κάθε Ελληνα παράγοντα, του οποίου πλέον οι αντιδράσεις είναι τόσο προβλέψιμες και τυπικές που καταντούν κουραστικές.

Οπως κουραστική είναι πλέον η κατάσταση διχασμού που πάει να δημιουργηθεί στην ΑΕΚ με κεντρικό πρόσωπο τον Ντέμη Νικολαΐδη (εντελώς, καμία πρωτοτυπία) αλλά και τα νομικίστικα παιχνίδια σε διοικητικό επίπεδο στον Παναθηναϊκό. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για αμφότερα τα κλαμπ οι συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποβούν και καταδικαστικές για το μέλλον τους.

Φαίνεται, όμως, πως εδώ και καιρό δεν πρυτανεύει η κοινή «τετράγωνη» λογική, αλλά το μικροσυμφέρον και η κοντόθωρη λογική. Αυτά, δηλαδή, που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση πλήρους απαξίωσης. Ορισμένοι δεν βάζουν ποτέ μυαλό...

Πηγή: goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags