Facebook Pixel Πρόεδρε θέλουμε εξηγήσεις…
| 2012-04-23 13:25:00

Πρόεδρε θέλουμε εξηγήσεις…

Πρόεδρε θέλουμε εξηγήσεις…

Θα κληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης για να δώσει εξηγήσεις;

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στα play offs με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών έναντι κανενός των Ατρομήτου, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και τους Εργοτέλη και Παναιτωλικό να ακολουθούν τη Δόξα Δράμας στη Football League. Με αφορμή κάποιες δηλώσεις-γεγονότα των τελευταίων ημερών, μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.

Η πρώτη έχει να κάνει με την τοποθέτηση του προέδρου του Εργοτέλη, Απόστολου Παπουτσάκη, που μίλησε για καραμπινάτα σκάνδαλα στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν ξαφνιάστηκα από τη δήλωση αυτή καθ’ εαυτή (αυτό έλειπε άλλωστε), αλλά από το γεγονός ότι αυτή έγινε από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας.

Θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα είπε ή απλά θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία, όπως ανέφερε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου; Κι αν δεν μιλήσει ο ίδιος, θα κληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ να δώσει εξηγήσεις; Γιατί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, οι κλήσεις του είναι επιλεκτικές.

Η δεύτερη δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι και αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα. Το μέγεθος του συλλόγου είναι τεράστιο για να επιτρέπει σε τύπους όπως ο Γιάννης Καμπάνης να βγαίνουν και να δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις μετοχές.

Προ τριών-τεσσάρων εβδομάδων, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε συναντηθεί και με τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο, κανείς δεν έσπευσε να δημοσιοποιήσει την συνάντηση. Τι άλλαξε σε σχέση με τότε; Γιατί υπήρξε αυτή η διαρροή και από ποιους; Θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην διασυρθεί το όνομα του «δικεφάλου». Ο κόσμος του άλλωστε έχει κουραστεί τα τελευταία χρόνια με τους «φωστήρες» που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί.

Η τρίτη δεν είναι απορία, αλλά απόδοση συγχαρητηρίων και δεν αφορά πρόεδρο. Οφείλω, όπως όλοι, να αποδώσουμε τα εύσημα στον ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη για την φετινή πορεία-όνειρο, σε μια σεζόν, που μέχρι τον Οκτώβριο δεν ήξερε σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα του.

Κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, έχοντας στο τιμόνι έναν προπονητή-δάσκαλο, τον Γιώργο Παράσχο και παρά τις αντιξοότητες, αφού μπήκε στο πρωτάθλημα την δέκατη αγωνιστική, όχι μόνο εξασφάλισε άνετα την παραμονή, αλλά τερμάτισε στην έβδομη θέση, που είναι η καλύτερη της ιστορίας του. Αν, μάλιστα, υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση σε δύο από τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα βγει και στην Ευρώπη. Αν συμβεί και αυτό...

Για… φινάλε το μενού έχει μπάσκετ. Δεν ξέρω με ποια λογική ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης και οι συνεργάτες του έφτιαξαν έτσι το πρόγραμμα των play offs της Α1. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Final 4 της Euroleague με δύο ομάδες και αντί να φροντίσουν να εξυπηρετήσουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, κάνουν το εντελώς αντίθετο.

Με πρόσχημα τις εκλογές, αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι τελικοί μετά τη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, στην οποία οι «αιώνιοι» κινδυνεύουν να πάνε έχοντας αποχή σχεδόν δύο εβδομάδων. Αυτό θα συμβεί αν «σκουπίσουν» με 3-0 στα ημιτελικά, που σε μια τέτοια περίπτωση θα τελειώσουν το ερχόμενο Σάββατο.

Επειδή, προκοπή δεν θα δουν με την διοργανώτρια αρχή, είναι στο χέρι τους να κάνουν… καλύτερη προετοιμασία. Ας το πάνε, λοιπόν, πιο χαλαρά… Με «σκούπα» ή χωρίς αυτοί θα διεκδικήσουν και πάλι τον φετινό τίτλο.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags