Facebook Pixel Ένα μεράκι έχει ο άνθρωπος...
| 2012-05-02 14:23:00

Ένα μεράκι έχει ο άνθρωπος...

Ένα μεράκι έχει ο άνθρωπος...

"Ο Ολυμπιακός είναι το μεράκι μου από παιδί", δήλωσε ο γνωστός για τα "ερυθρόλευκα" αισθήματά του, Ανδρέας Λοβέρδος...

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην εφημερίδα "ΦΩΣ":

-Ακόμα κι όταν αγωνιούσες για τη χώρα -και φαντάζομαι ότι υπήρξαν νύχτες που δεν κοιμήθηκες λόγω της εθνικής κατάστασης- έγραφες για τον Ολυμπιακό στο μπλογκ σου. Δείχνει την αγάπη σου αυτό ή το έκανες για άλλους σκοπούς;

«Ως γνωστόν, ήμουν σε δύο πολύ δύσκολα υπουργεία. Τραβήξαμε πολύ κουπί για να κρατήσουμε όρθιο το Ασφαλιστικό και γνωρίζουν όλοι τι μάχη δώσαμε για να μείνουν άθικτες οι δομές του συστήματος υγείας, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους από φάρμακα και προμήθειες. Το ότι έγραφα για τον Ολυμπιακό στο σάιτ μου με αποφόρτιζε. Κάποιοι με επέκριναν για αυτό, νόμιζαν ότι ήταν ένδειξη ανευθυνότητας ή ότι το έκανα για να μαζέψω ψήφους. Δεν ήταν τίποτα από τα δύο. Το ίδιο με ψηφίζουν στο Αιγάλεω, το ίδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το ίδιο και στο Περιστέρι. Όποιος νομίζει πως οι οπαδοί ψηφίζουν σαν «πρόβατα», είναι ο ίδιος ανόητος ή δεν ξέρει τι λέει».

-Γιατί το έκανες;

«Ήταν η ανάγκη ενός ανθρώπου που εργάζεται 15-18 ώρες την ημέρα, με τρομερή πίεση, να αποφορτιστεί και να ασχοληθεί για λίγο μέσα στην εβδομάδα με κάτι άλλο, το οποίο τυγχάνει να είναι το αγαπημένο του χόμπι και η διέξοδός του. Και ακόμη, χωρίς δόση αλαζονείας, εγώ ποτέ δεν ζήτησα να επιβάλω σε κανέναν τις απόψεις μου για το τι θα πρέπει να του αρέσει».

-Πως το εξηγείς αυτό το πράγματα με τον Ολυμπιακό; Είναι λόξα; Τι σημαίνει Ολυμπιακός για σένα;

«Είναι η ομάδα μου. Το μεράκι μου από παιδί. Ο σύλλογος που με έχει κάνει να αισθάνομαι πως η ζωή μου, ανεξάρτητα αν έχει χαρές ή λύπες, έχει ποιότητα. Γιατί τα σπορ είναι διασκέδαση ακόμη και όταν είσαι οπαδός, όπως εγώ, και όχι μόνο φίλαθλος. Είναι αναμνήσεις, είναι φιλίες, είναι χαλάρωση, είναι απόλαυση. Ότι ισχύει για κάθε φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ισχύει και για μένα. Απλώς διαχωρίζω τη θέση μου από το ξύλο, τους τραυματισμούς στην κερκίδα ή στον δρόμο και την ανανδρία».

-Ανησυχείς για τη φυγή Βαλβέρδε; Ή σε ησυχάζει η ανυπαρξία των αντιπάλων του Ολυμπιακού λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους;

«Δεν με ανησυχεί, αλλά με στενοχωρεί. Ο Βαλβέρδε εκτός από καλός κόουτς, είχε δεθεί με την ομάδα, είχε τον σεβασμό όλων -ακόμη και αντιπάλων- και έβγαζε μια εξαιρετική δημόσια εικόνα, την οποία χρειάζεται το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που το ψευδώνυμό του είναι «μυρμήγκι». Για του χρόνου είμαι αισιόδοξος, γιατί έχουμε μια στρωμένη ομάδα. Οι άλλες ομάδες ειλικρινά ελπίζω ότι θα βρουν το δρόμο τους. Και δεν το λέω επειδή ως πολιτικός, οφείλω να είμαι πολιτικά ορθός, αλλά γιατί πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο δεν έχει νόημα να είναι μόνο ένας. Και ξέρω ότι πολλοί άλλοι Ολυμπιακοί αισθάνονται έτσι».

-Σου αρέσει να είναι ανήμπορος ο Παναθηναϊκός ή τον θες δυνατό για να έχει ενδιαφέρον και γλύκα; Άλλοι τον θέλουν δυνατό και άλλοι λένε «γουστάρουμε να πέσει και στη Β’ Εθνική». Εσύ;

«Εγώ θέλω καλό ποδόσφαιρο και καλό ποδόσφαιρο σημαίνει πολλές γερές ομάδες. Επαναλαμβάνω ότι δεν το λέω επειδή πρέπει ως πολιτικός να είμαι καθωσπρέπει. Θέλω καλό ποδόσφαιρο, γερούς αντιπάλους, κόσμο στα γήπεδα. Να εκπέμπει μια υγεία το όλο πράγμα, όχι παρακμή. Ακούστε τώρα και όλη την αλήθεια. Όσοι αγαπάμε τις ομάδες μας, σε όλη την Ευρώπη, θέλουμε να χάνει ο αντίπαλός μας. Και όταν μας κάνουν τον έξυπνο, σκεφτόμαστε να πέσουν κατηγορία. Εκεί, εκεί, στη Β’ Εθνική. Όποιος το αρνηθεί αυτό είναι ψεύτης. Όμως γίνεται πρωτάθλημα χωρίς ντέρμπι; Δεν θα έχει αξία. Θα πλήξουμε. Εκτός αν κάποιος φαντάζεται τον Ολυμπιακό ομάδα της Ουνέσκο, να δίνει αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

-Ποιοι ευθύνονται πιο πολύ για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού; Ο Γ. Βαρδινογιάννης, ο Τζίγκερ, ο Βγενόπουλος, ο Πατέρας, οι Γιαννακόπουλοι;

«Σπανίως φταίει μόνο ένας, αλλά όπως δεν σχολιάζω εσωτερικά άλλων κομμάτων, έτσι δεν θα σχολιάσω τα εσωτερικά των άλλων ομάδων».

-Αν έπρεπε να πουλήσει ο Ολυμπιακός Μιραλάς ή Τζεμπούρ, ποιος θα προτιμούσες να μείνει;

«Ιδανικά θα ήθελα να μείνουν και οι δύο. Είναι εξαιρετικό δίδυμο που αλληλοσυμπληρώνεται. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω έναν για να μείνει, θα προτιμούσα τον Μιραλάς. Τον θεωρώ καλύτερο τεχνικά και παίζει και σε περισσότερες θέσεις. Είναι πιο φαντεζί και όσο να είναι οι Ολυμπιακοί έχουμε ένα κόλλημα με τους βιρτουόζος παίκτες. Μην ξεχνάμε και τον Μήτρογλου για τη θέση του Τζεμπούρ. Έτσι σκέφτομαι».

-Αν σου έλεγαν «διάλεξε από δύο επιλογές ή να μείνει ο Ολυμπιακός όπως είναι στους παίκτες ή θα αλλάξουμε την ομάδα και θα κάνουμε μεταγραφές», τι θα διάλεγες; Θες να μείνει ο Μέλμπεργκ και ο Μιραλάς και ο Τζεμπούρ οπωσδήποτε;

«Οπωσδήποτε να μείνουν και οι τρεις. Παικταράδες. Ο δε Μέλμπεργκ ειδικά αποτελεί περίπτωση αγωνιστικού ηγέτη και επαγγελματία. Για το σχεδιασμό θα πήγαινα σε κάτι ενδιάμεσο. Θα κρατούσα τους περισσότερους παίκτες και θα έκανα 2-3 προσθήκες. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος. Να χτίζεις μια καλή ομάδα και να τη βελτιώνεις σταδιακά. Για αυτό δεν ήθελα να φύγει ο Βαλβέρδε».

-Που πονάει περισσότερο η ομάδα και χρειάζεται ενίσχυση;

«Έναν επιθετικό χαφ, ένα δεξί χαφ εξτρέμ και έναν κόφτη. Ακόμη κι αν μείνουν οι Ορμπάιθ, Μακούν, που το εύχομαι, πρέπει να πάρουμε κόφτη, γιατί ο Φέισα είναι συνεχώς τραυματίας. Να αναφερθώ εδώ και στον Μανιάτη, που για όλους μας ήταν η έκπληξη της σεζόν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags