Facebook Pixel "Εμείς δεν πήραμε τα λεφτά που πήρε ο Ολυμπιακός"
| 2012-05-03 14:47:00

"Εμείς δεν πήραμε τα λεφτά που πήρε ο Ολυμπιακός"

"Εμείς δεν πήραμε τα λεφτά που πήρε ο Ολυμπιακός"

Ο Πηλαδάκης εξηγεί γιατί πουλάει τη Λάρισα και μιλάει για τα χρήματα που χρωστάει το δημόσιο στην ΑΕΛ για το γήπεδο. "Σε εμάς δεν έγινε ό,τι με το Καραϊσκάκη".

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Κώστα Πηλαδάκη:

«Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να αγνοεί θεμελιώδεις κανόνες που η ίδια η ηθική του υπαγορεύει , τότε υπάρχει πρόβλημα. Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι για πρώτη φορά, μετά από μια δεκαετία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λειτούργησα ακριβώς σαν κι αυτούς που ανέκαθεν καταδίκαζα, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι η ΑΕΛ πρέπει να σταματήσει να «αναπνέει» και για τον λόγο αυτόν «κούμπωσαν» τους αγώνες της. Απλώς πίστευα ότι η θύελλα θα κόπαζε, ότι θα άφηναν ήσυχη την ομάδα, θα έβρισκαν άλλο «θύμα» να ασχοληθούν. Εις μάτην... Στόχος δεν ήταν η ομάδα, αλλά εγώ. Όσο υπάρχω εγώ, δεν πρέπει να υπάρχει ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι παραμένουμε οι «εκλεκτοί» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Τα όργια που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας προστίθενται στη βίβλο της ντροπής, η συγγραφή της οποίας άρχισε πέρσι το καλοκαίρι, όταν η ΕΠΟ έκανε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τους «ημετέρους». Η έκφραση «κούμπωσα το ματσάκι» έγινε η κορυφαία ατάκα των στημένων του 2011 και το «οφσάιντ από πλάγιο» του 2012. Το γεγονός ότι ο πρώην φίλος μου, κος Πιλάβιος, συμβιβάζεται, τον καθιστά συνυπεύθυνο. Αγωνίστηκα για να εκλεγεί με την ελπίδα της κάθαρσης, όμως αποδεικνύεται ότι δεν επιδιώκει να σπάσει το απόστημα.

Κάποιοι κρύβονται και λειτουργούν παρασκηνιακά, πίσω από την έννοια την οποία αποκαλούν γενικά «αυτοδιοίκητο». Ουσιαστικά πρόκειται για μία κατάσταση όπου τη μια το ποδόσφαιρο ελέγχεται από τον έναν, την άλλη από τον άλλον. Σκοτεινές φιγούρες που λειτουργούν με τρίπτυχο: Διαλέγω τους διαιτητές που θέλω, τους ορίζω με συγκεκριμένες εντολές και αν τολμήσεις να μιλήσεις τιμωρείσαι για δυσφήμηση!

Για τα γεγονότα στο ματς με τον Πανσερραϊκό, ειλικρινά λυπάμαι για το αρνητικό παράδειγμα που έδωσα με τη συμπεριφορά μου στα νέα παιδιά. Ποιος όμως δείχνει την ίδια ευαισθησία, ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας; Εκείνοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για πολλές από τις εκρήξεις οργής που προέρχονται από την αίσθηση της αδικίας. Ούτε καν επεδίωξαν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν, για ποιο λόγο όρισαν τον ίδιο διαιτητή και στις δύο φετινές αναμετρήσεις μας με τον Πανσερραϊκό! Τον διαιτητή «οφ σάιντ από πλάγιο»! Θα μου πείτε, εδώ δεν απάντησαν για τις 11 «σφαγές» στις πρώτες 15 αγωνιστικές της σεζόν 2010/2011, στον Παπαπέτρου θα «κολλήσουν»...

Δεν περιμένω τίποτα πλέον. Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα πειστούν από τα λεγόμενά μου, καθώς ο κύκλος μου έκλεισε. Όλοι όσοι υβρίζουν συστηματικά εμένα και τους συνεργάτες μου, προφανώς ήταν πολύ μικροί ή ζούσαν στην Αλάσκα όταν κατακτήσαμε το Kύπελλο, όταν αποκλείσαμε τη Μπλάκμπερν, όταν παίξαμε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Προφανώς έλειπαν σε χώρα μακρινή, όταν όλη η Ελλάδα υποκλινόταν στην ΑΕΛ, που σε χαλεπούς καιρούς εγκαινίαζε το νέο της γήπεδο, το αριστούργημά της.

Όσο κι αν με πλήγωσαν κάποιες συμπεριφορές, δεν κακολογώ κανέναν. Όμως, δεν θα απολογηθώ κιόλας, επειδή εργάζομαι ακόμα και στην Αφρική, για να συντηρήσω την οικογένειά μου και να διατηρήσω ζωντανές τις επιχειρήσεις μου, μαζί με 700 θέσεις εργασίας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αγάπης μου για την ΑΕΛ, που συναισθηματικά με γέμισε, αλλά οικονομικά με άδειασε.

Την ομάδα την αγάπησα, θα συνεχίσω να την παρακολουθώ και να τη βοηθάω όποτε και εφόσον μπορώ. Στήριξα την ΑΕΛ με τις οικονομίες μίας ζωής και όχι με χρήματα που περίσσευαν ή που έτρεχαν από τα μπατζάκια. Για τη σημερινή κατάσταση και την αδυναμία πληρωμών, την κυριότερη ευθύνη έχει το ελληνικό δημόσιο που μας οφείλει περίπου 7.000.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ, χρήματα τα οποία εκταμίευσε – ορθώς – στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Καραϊσκάκη». Ας αναρωτηθούν όλοι, γιατί λόγω της ασυνέπειας του ελληνικού κράτους, έπρεπε να χρεωθεί η ΑΕΛ με πάνω από 2.000.000 σε προσφυγές παικτών και τόκους, ενώ θα έπρεπε να έχει στα ταμεία της χρήματα τα οποία ο Ολυμπιακός (πολύ σωστά και νόμιμα, επαναλαμβάνω) εισέπραξε όταν έχτισε το νέο του γήπεδο;

Από σήμερα το πρωί τελώ υπό παραίτηση και δρομολογείται άμεσα η επόμενη ημέρα. Παίκτες και προπονητές δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς είναι αναγκαίο να ολοκληρώσουν απερίσπαστοι την προσπάθειά τους και να εκπληρώσουν τον (ελάχιστον) στόχο.

Οι μετοχές δεν πωλούνται, θα παραχωρηθούν ως έχουν σε όποιον –κατά προτεραιότητα Λαρισαίο – διαθέτει όραμα και σοβαρό πλάνο. Και βέβαια, σε κάποιον που δεν θα στοχοποιηθεί με τη συμπεριφορά του από τα κέντρα (ποδοσφαιρικής) εξουσίας.

Η απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου είναι οριστική.

Κώστας Πηλαδάκης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags