Facebook Pixel Ο κλασσικός Μαραθώνιος πάει Πράγα!
Άλλα Σπορ
| 2012-05-03 21:46:00

Ο κλασσικός Μαραθώνιος πάει Πράγα!

Ο κλασσικός Μαραθώνιος πάει Πράγα!

Με ένα από τα καλύτερα περίπτερα της Διεθνούς Αθλητικής Έκθεσης στο Αμβούργο, έδωσε το παρών ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας με την ευκαιρία του διεθνούς Μαραθωνίου που έγινε εκεί την περασμένη Κυριακή.
 

ια την προβολή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα αποστολή του ΣΕΓΑΣ στην Γερμανική πόλη, που μέσα από το καλαίσθητο συνολικού εμβαδού 18τμ περίπτερο, που έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, απέσπασε κολακευτικά σχόλια από το πλήθος των επισκεπτών, που έδειχναν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον κλασικό Μαραθώνιο.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία για την χώρα μας, η προβολή στο εξωτερικό ενός επιτυχημένου εθνικού αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος με διεθνή απήχηση συμβάλει τα μέγιστα όχι μόνο στην ανάδειξη της μοναδικότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και στην προβολή των τουριστικών ευκαιριών στη χώρα μας.

Το περίπτερο του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών-ΕΟΤ, επισκέφτηκαν χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες της Έκθεσης του Μαραθωνίου του Αμβούργου, οι οποίοι εξέφρασαν το θαυμασμό και την εκτίμησή τους απέναντι στον ένα και μοναδικό Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο. Εκτός των πολλών ξένων δρομέων που βρέθηκαν στο Αμβούργο, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δρομέων ήταν Γερμανοί και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην αποστολή του ΣΕΓΑΣ να προσπαθήσει και να συμβάλει – στο βαθμό των δυνατοτήτων της – στην αλλαγή κλίματος και διάθεσης των Γερμανών απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών θα ταξιδέψει στην Πράγα όπου εκτός του Διεθνούς Μαραθωνίου της πόλης, θα συμμετάσχει και στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίων Δρόμων της AIMS και θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί δυναμικά μεταξύ περισσοτέρων από 100 άλλων Διεθνών Μαραθωνίων Δρόμων που θα συμμετέχουν επίσης στο Συνέδριο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags