Facebook Pixel Αποχωρούν ήσυχα και ατσαλάκωτοι
| 2012-05-09 14:34:00

Αποχωρούν ήσυχα και ατσαλάκωτοι

Αποχωρούν ήσυχα και ατσαλάκωτοι

Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Και εκφράζω βεβαιότητα ότι θα το δούμε και πάλι. Ο τελευταίος που ανακοίνωσε την αποχώρησή του είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Με μια αστεία δικαιολογία που δεν έπεισε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Αρη. Και; Μα, φυσικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ο καθένας παίρνει το καπελάκι του και φεύγει και δεν θα κληθεί ποτέ να δώσει λόγο, να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον Αρη και που τον έχουν οδηγήσει στην καταστροφή. Και βέβαια ο Κόντης δεν είναι ο μοναδικός. Εχουν προηγηθεί πάρα πολλοί. Ποιον να σας θυμίσω. Τον Σπανουδάκη στον Ηρακλή; Τον Τάκη; Τον Γούμενο; Για να φτάσουμε στο πρόσφατο παρελθόν στον Ζαγοράκη;

Και αυτό είναι εξωφρενικό. Είναι ασύλληπτο. Δεν θα συνέβαινε σε καμία άλλη αθλητική κοινωνία της γης. Τώρα θα μου πείτε ότι εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Για παράδειγμα ο κύριος Λάμπρος Σκόρδας ουρλιάζει από εφημερίδας και ραδιοφώνου εδώ και καιρό και ξεσκίζει στο ξεφωνητό τον Γιάννη Κόντη. Τον άνθρωπο που αποτελούσε τον πιο κολλητό και πιο στενό του συνεργάτη.

Τον άνθρωπο με τον οποίο δημιούργησαν μία διοίκηση με την ανοχή και υποστήριξη της παλιάς διοίκησης του «Super 3» και ποδοπατούσαν στο διάβα τους με δηλώσεις και απειλές παντός είδους όποιον είχε διαφορετική από τη δική τους άποψη. Ο Αρης αυτή τη στιγμή είναι μέσα κοντά στα 23 εκατομμύρια ευρώ χρέος. Οταν αυτή η ομάδα είχε γλιτώσει από τα χρέη της και κατάφερε την επιβίωσή της όταν μπήκε στο άρθρο 44. Και μετά από λίγα χρόνια έφτασε στον ίδιο παρονομαστή.

Ο Γούμενος στον ΠΑΟΚ άφησε 8 εκατομμύρια ευρώ και ο ΠΑΟΚ έφτασε να τα κάνει κοντά στα 22 εκατομμύρια (και δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας ο έλεγχος της Τούμπας ΕΠΕ και της χρήσης της περυσινής χρονιάς) με τον Ζαγοράκη να έχει αφήσει χρέη 12 εκατομμύρια ευρώ. Και ο Ζαγοράκης αποχώρησε μέσα σε μία νύχτα και ο ΠΑΟΚ τώρα φυτοζωεί και παρακαλάει τον Ιβαν Σαββίδη να του δανείσει δυο εκατομμύρια ευρώ. Και ο Ζαγοράκης κάπου προφανώς ιδιωτεύει. Και φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι (ναι, κύριοι, και όμως το λένε πολλοί) ότι θα έρθει ο καιρός που θα αναζητάμε τον Ζαγοράκη, τον Κόντη, τον Σκόρδα και τον Σπανουδάκη.

Βγαίνουν και από πάνω

Απλά θα σας θυμίσω ότι στη Μεγάλη Βρετανία παραιτήθηκε υπουργός επειδή χρέωσε στο υπουργείο τα έξοδα του καθαριστηρίου (είχε δώσει να του πλύνουν δυο κοστούμια) που ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 750 ευρώ!!! Και ο Τσοχατζόπουλος κατηγορείται και φυλακίστηκε για προμήθεια 187 εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια και βγαίνει ο δικηγόρος του και μιλάει για την άτιμη κοινωνία που τον έστειλε στην φυλακή αφήνοντας το παιδί του χωρίς πατέρα.

Είναι να τρελαίνεσαι. Δεν γίνεται, ρε φίλε, όμως να μη λογοδοτεί κανείς και να μην απολογείται κανείς σε αυτή τη χώρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να φωνάζουν και από πάνω. Βγαίνει ο Σκόρδας και μιλάει για την κλίκα του Γρανούζη και του Παπαδόπουλου και του Αθανασιάδη. Και πότε το κατάλαβες αυτό, κύριέ μου, ότι είναι κλίκα; Μήπως όταν έπαψες να είσαι και εσύ συνεργάτης και κολλητάρι τους; Μία ερώτηση κάνω.

Βγαίνει ο Ζαγοράκης και λέει (και έγινε σύνθημα και πρωτοσέλιδο) «πού πήγε αυτή η καύλα, ρε πούστη μου» και «τι δηλητήριο είναι αυτό, ρε συ;», αλλά δεν μας είπε γιατί έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αποστολή που ο ίδιος ανακοίνωσε, την εξυγίανση δηλαδή και έβαλε τον ΠΑΟΚ μέσα κατά 12 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ζαγοράκη όλοι τον πιστέψαμε και όλοι ήταν στο πλευρό του. Αλλά δεν μπορεί να μιλάει για δηλητήριο. Για δηλητήριο να μιλήσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που το ήπιαν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags