Facebook Pixel Μείωση και ελληνοποίηση!
| 2012-05-13 08:42:00

Μείωση και ελληνοποίηση!

Μείωση και ελληνοποίηση!

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες σε σχέση με το πώς θα είναι η ομάδα την επόμενη χρονιά. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ποιος θα είναι ο προπονητής, ποιοι εν τέλει θα μείνουν από αυτούς που τα συμβόλαιά τους λήγουν, ποιοι από τους δανεικούς όχι απλώς θα επιστρέψουν στο Ρέντη, αλλά θα μείνουν και μετά την προετοιμασία, ποιος ή ποιοι από τους παίκτες που έχουν συμβόλαια θα πωληθούν και βέβαια πόσες μεταγραφές θα γίνουν και ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα έρθουν;

Ερωτήματα που θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να απαντηθούν στο σύνολο τους. Ναι ο Ντομίνγκος Πασένσια είναι φαβορί για τον πάγκο, ναι οι Μήτρογλου, Τάτος, Σουμπίνιο και Ζαραδούκας θα πάνε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, ναι η πρώτη μεταγραφή είναι ο Σιόβας, αλλά αυτή είναι μία πολύ μικρή εικόνα για ότι πρόκειται να συμβεί φέτος το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και όλα είναι ρευστά.

Αντίθετα δύο πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα. Το πρώτο ότι ο Ολυμπιακός θέλει να προχωρήσει σε ελληνοποίηση της ομάδας του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μήτρογλου, ο Τάτος και ο Ζαραδούκας επιστρέφουν, αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη μεταγραφή είναι ο Σιόβας και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα γίνει άλλη μία ίσως και δύο μεταγραφές Ελλήνων παικτών (Σκόνδρας, Βλαχοδήμος, Γιαννιώτας…).

Το δεύτερο σίγουρο είναι η μείωση του μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός θέλει να το ρίξει σε σημαντικό ποσοστό. Σε χρήματα υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος της ομάδας θα πρέπει να πέσει κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με την χρονιά που μόλις τελείωσε. Το ένα από αυτό θα εξοικονομηθεί από τον πάγκο, αφού ο νέος προπονητής θα πάρει περίπου τα μισά από αυτά που έπαιρνε ο Ερνέστο.

Επίσης ο Ολυμπιακός θα εξοικονομήσει περίπου 2,5 με 3 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις παικτών που φέτος δεν έχει να δώσει όπως είχε πέρυσι. Φέτος δεν πρέπει να πληρωθεί ούτε ο Ρόμενταλ, ούτε ο Ουρτάδο, ούτε ο Κοστάντσο για να αδειάσουν την γωνιά στην ΠΑΕ. Οι τρεις τους πέρυσι πήραν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο μαζί με τα χρήματα της εφορίας απλώς για να φύγουν.

Τα υπόλοιπα πέντε με έξι εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από χαμηλότερα συμβόλαια. Μην ξεχνάτε ότι οι Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν και Καζίμ που στοίχησαν μαζί με τα χρήματα των δανεισμών και των συμβολαίων περίπου 5 εκατ. ευρώ ήδη θεωρούνται παρελθόν.

Βεβαίως θα έρθουν κάποιοι στη θέση τους, αλλά θα φύγουν και κάποιοι ακόμη ή τέλος πάντων αν μείνουν θα πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα από πέρυσι. Και φυσικά αναφερόμαστε στον Μέλμπεργκ, αλλά κυρίως στους Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μοντέστο, οι οποίοι και οι τρεις στο σύνολό τους την χρονιά που τελείωσε κόστισαν στον Ολυμπιακό περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ και αν φέτος μείνουν δεν θα πάρουν, πάντα στο σύνολο τους ούτε 2 εκατ. ευρώ.

Αυτή η μείωση του μπάτζετ πέρα από απαραίτητη για τα ταμεία του συλλόγου (ο Ολυμπιακός ακόμη και φέτος που πήρε πολλά χρήματα από την Ευρώπη μπήκε μέσα περίπου 5 εκατ. ευρώ) είναι και απαραίτητη για την ΟΥΕΦΑ η οποία πλέον απαιτεί την προσαρμογή των ομάδων στο financial fair play.

Πηγή: theinsiders.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags