Facebook Pixel «Καθαρός και ποδοσφαιρικός»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-16 13:38:00

«Καθαρός και ποδοσφαιρικός»

«Καθαρός και ποδοσφαιρικός»

Ο Διονύσης Μαρίνος γράφει για την εμφάνιση με ευρωπαϊκό αέρα του Άρη κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Δεν είναι μια ισοπαλία που την προσπερνάς με συγκατάβαση. Ούτε ένα αποτέλεσμα που έρχεται ως αποτέλεσμα κάμποσης τύχης, «απροσάρμοστου» παιχνιδιού, που απλώς μπέρδεψε τους ντελικάτους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. Αντιθέτως, το χθεσινό 0-0 του Αρη είναι «καθαρό» και ποδοσφαιρικό. Είναι αποτέλεσμα στρατηγικής που βγήκε στο χορτάρι και ουσιαστικά είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας των παικτών του Μιχαλήτσου επί 90 λεπτά.

Ναι, δεν ήταν ένα ματς που έβριθε φάσεων ή που θα μπορούσε κάποια από τις δύο ομάδες να πει ότι δικαιούνταν ένα γκολ. Ηταν παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στο απόλυτο «Χ». Ομως, αν αναλύσει κανείς τα δεδομένα, θα διαπιστώσει ότι το μηδέν του Αρη στην άμυνα ήταν μεγαλύτερης αξίας από το αντίστοιχο μηδέν του στην επίθεση.

Με άμυνα που δεν λάθεψε, με κέντρο που δεν επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι να δημιουργήσει φάσεις και με κάμποσους παίκτες (βλ. Νέτο, Τόχα, Μίσελ, Πρίττας) που έκαναν διάφορα ουσιαστικά πράγματα για την ομάδα τους. Σαφώς και η Σίτι έχει το προβάδισμα, δεν γεννάται θέμα επ' αυτού. Ομως, το γεγονός ότι χθες η συγκεκριμένη ομάδα των πετροδόλαρων φάνηκε μια ομάδα της σειράς, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την εμφάνιση του Αρη.

Με εξαίρεση τον Ντζέκο που σε δύο φάσεις παραλίγο να κάνει τη ζημιά (να 'ναι καλά ο Σηφάκης, που και χθες ήταν σε πλήρη ετοιμότητα), ουδείς άλλος φάνηκε να πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» με διάθεση να αγωνιστεί στο... κόκκινο. Ισως, όμως, και η αγωνιστικότητα των «κίτρινων» να μην τους άφησε να αγγίξουν τα δεδομένα στάνταρ τους.

Ο αντικειμενικός στόχος του Αρη ήταν να κρατήσει την απόρθητη έδρα του και το έπραξε δίχως να παίξει «ταμπούρι» και αντιποδόσφαιρο. Τώρα το τι θα γίνει στο δεύτερο ματς ας περιμένουμε να το δούμε και να το κρίνουμε.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags