Facebook Pixel «Ο ΠΑΟ δεν παίρνει τον τίτλο γιατί η Λάρισα πέφτει»
| 2011-02-16 15:02:00

«Ο ΠΑΟ δεν παίρνει τον τίτλο γιατί η Λάρισα πέφτει»

«Ο ΠΑΟ δεν παίρνει τον τίτλο γιατί η Λάρισα πέφτει»

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη βαθμολογία που δεν λέει ψέμματα και αναφέρεται στον Παναθηναϊκό και τη Λάρισα που πληρώνουν τα δικά τους λάθη.
 

Aναλυτικά το άρθρο του:

Υπόθεση εργασίας: Ότι η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να ρίχνουν προειδοποητικές έστω βολές τα ελληνικά πλοία στα τουρκικά που παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, γινόταν δεκτή από την Κυβέρνηση. Το πλέον πιθανό στη συνέχεια θα ήταν να ανταποδώσουν οι Τούρκοι. Θερμό επεισόδιο δηλαδή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε τέτοιες –χτύπα ξύλο- περιπτώσεις η πεζή καθημερινότητα πάει στην άκρη. Υπεράνω όλων είναι η πατρίς και το έθνος. Μερική έστω επιστράτευση και μεταξύ όλων των άλλων, αναστέλλονται επ’ αόριστον όλες οι αθλητικές διοργανώσεις. Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα: ότι με κάποιο τρόπο σταμάτγε το πρωτάθλημα εδώ που είναι κι η βαθμολογία στα μέχρι τώρα 22 παιχνίδαι θεωρείτο σαν τελική. Ολυμπιακός δηλαδή πρωταθλητής. Πανσερραϊκός, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης στη Β’ Εθνική.

Στην 5η θέση μαζί Εργοτέλης, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και έξω από τα πλέι-οφ ο Άρης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αδικείται, ότι δεν έχει πάρει μέχρι τώρα αυτό που δικαιούται. Απερίφραστα όχι. Η μέχρι τώρα βαθμολογία είναι φωτοτυπία της αγωνιστικής ταυτότητας των 16 ομάδων. Πιστό αντίγραφο της εικόνας που παρουσιάζουν στα γήπεδα.

Κανείς δεν έχει πάρει κάτι περισσότερο από ότι δικαιούται και κανείς δεν έχει εισπράξει λιγότερα με βάση την απόδοση του. Σε ένα μεμονωμένο παιχνίδι μπορείς να ευνοηθείς ή να αδικηθείς. Σε ένα σύνολο αγώνων, όμως, δύσκολα η βαθμολογία κάνει λάθος. Σωστά είναι εκεί που είναι ο Ολυμπιακός. Δίκαια ο Πανσερραϊκός είναι η πρώτη ομάδα που πέφτει. Όσο οδυνηρό κι αν είναι για τη Λάρισα, οι εμφανίσεις της δεν είναι ομάδας Superleague. Με μια νίκη σε 11 εντός έδρας ματς ο Αστέρας Τρίπολης εύλογα είναι κάτω από τη γραμμή. Όπως εύλογα είναι έξω από τα πλέι-οφ ο Άρης. Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είναι μέχρι τώρα καλύτερες ομάδες.

Τυπικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ούτε πόλεμος πρόκειται να γίνει και τα ματς θα διεξαχθούν κανονικά το Σαββατοκύριακο. Όλοι θα έχουν οκτώ ευκαιρίες ακόμα. Κι αυτοί που είναι μπροστά για να διατηρήσουν τα κεκτημένα κι αυτοί που έχουν μείνει πίσω για να κάνουν την υπέρβαση. Πόσες ανατροπές, όμως, μπορούν να γίνουν στα μέχρι τώρα δεδομένα; Το πολύ μια. Το αναπάντεχο και το απρόοπτο εμφανίζεται κατά κανόνα στα μυθιστορήματα και στα σενάρια. Οι ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν τις αντοχές τους και τα όρια τους. Θαύματα δεν γίνονται. Ούτε καν από την Παναγιά της Τήνου τον Δεκαπενταύγουστο. Πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός πράγματι έχει συνέλθει, έχει βελτιωθεί, αλλά οι οκτώ αγωνιστικές που απομένουν είναι λίγες. Άργησε. Η Λάρισα αντίθετα ούτε αυτή την ύστατη μάχη δεν μπορεί να δώσει.

Και λέμε για Παναθηναϊκό και Λάρισα γιατί εκεί εντοπίζονται τα δύο παράδοξα της σεζόν . Όχι στο ότι ο Παναθηναϊκός χάνει το πρωτάθλημα, αλλά για τον τρόπο που το χάνει. Όχι γιατί η Λάρισα πέφτει, αλλά για τον τρόπο που υποβιβάζονται. Δεν είναι στο -7 ο Παναθηναϊκός, μόνο επειδή κερδίζει ο Ολυμπιακός. Αν δεν είχε αυτοκτονήσει ο ίδιος, θα ήταν μες στον τίτλο. Δεν είναι με το ένα πόδι στη Β’ Εθνική η Λάρισα επειδή ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα κι οι άλλοι είναι ομαδάρες. Δικιά της είναι η ευθύνη που έχει μείνει στους 18 πόντους. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο. Σου δίνει αυτό που αξίζεις.

Γνωστά είναι τα όσα έχουν γίνει και στις δύο ομάδες. Δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε. Ούτε το παρασκήνιο φταίει στη Λάρισα, ούτε οι μαγκιές του Μαρινάκη στον Παναθηναϊκό. Τις επιλογές τους πληρώνουν και τα λάθη τους. Κι οι δύο αδίκησαν τους εαυτούς τους. Και πολύ μάλιστα. Ειδικότερα στον Παναθηναϊκό αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες εμφανίσεις του.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags