Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: Deja Vu στην Τούμπα, το rotation απέτυχε! Mεγάλη κλάση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Μαύρο χάλι για Άρη
| 2020-09-20 09:56:00

Deja Vu στην Τούμπα, το rotation απέτυχε! Mεγάλη κλάση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Μαύρο χάλι για Άρη

Sportdog Team
 Deja Vu στην Τούμπα, το rotation απέτυχε! Mεγάλη κλάση ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Μαύρο χάλι για Άρη

ΠΑΟΚ: Στο ποδόσφαιρο η προειδοποίηση είναι γνωστή και αναφέρεται σε αυτό που μπορεί να ακολουθήσει μετά από μια μεγάλη επιτυχία. Αν δηλαδή η διαχείριση του ενθουσιασμού και των πανηγυρισμών κρατήσει περισσότερο από ότι πρέπει, με συνέπεια να αποπροσανατολιστούν και να αυτοπαγιδευτούν σε έναν απερίσκεπτο εφησυχασμό άπαντες. 

Στο χθεσινό παιχνίδι ξαναζήσαμε ένα deja vu από το παρελθόν. Δυστυχώς το rotation απέτυχε. Κάτι που αποδεικνύει ότι μερικές φορές ο Πορτογάλος κόουτς όταν επιχειρεί να ανακατέψει την τράπουλα και να εφαρμόσει ένα rotation που το επιβάλλουν οι περιστάσεις, χάνει την συγκέντρωση του και τον έλεγχο των εξελίξεων του παιχνιδιού και με τις πολλές άκαιρες και λαθεμένες αλλαγές και ανακατατάξεις, οδηγεί τα πράγματα σε αρνητικές καταλήξεις. 

Η ζημιά έγινε. Ο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του και μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του πρωταθλήματος, χάνει δύο βαθμούς από μια ομάδα που πρόσφατα στραπατσαρίστηκε και οδηγήθηκε σε μια ταπεινωτική ήττα. Ευθύνες υπάρχουν. Ωστόσο η ανάληψη τους αυτή τη στιγμή και ενόψει της καθοριστικής ευρωπαϊκής υποχρέωσης της Τρίτης, χρήσιμο και σκόπιμο θεωρείται να μείνει στην άκρη. Αλλά και να γίνει μάθημα, αυτό το νέο πάθημα. Είναι γνωστό ότι ο συμπαθέστατος Αμπέλ παρά το γεγονός ότι εμφανίζει ανεξήγητες δυσκολίες στα rotation, στα δύο τελευταία σημαντικά παιχνίδια της Ευρώπης με ομάδες υψηλού επιπέδου τα πήγε πολύ καλά. Αναντίρρητα το χθεσινό deja vu θύμισε παρελθόν χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει φόβος να αποσταθεροποιηθεί στη συνέχεια η ομάδα και να αλλάξει το καλό κλίμα που υπήρχε. 

Θα έλεγα σε αυτό θα βοηθήσει πολύ η εμφάνιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ενός παίκτη μεγάλης κλάσης που με το καλημέρα αποδεικνύει πως έχει τα φόντα να αλλάξει επίπεδα και ισορροπίες στην ομάδα. Κι αυτό θα γίνει με τη σωστή διαχείριση του πληθωρικού ταλέντου του, αλλά και τη στελέχωση της ομάδας με εξίσου ποιοτικές προσθήκες. Η χθεσινή απώλεια όπως προαναφέραμε ήρθε παρά τις «προειδοποιήσεις» που υπήρχαν και που τακτικά επιβεβαιώνονται μετά από μεγάλες εμφανίσεις. Δυστυχώς οι έχοντες την ευθύνη δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την απώλεια. Πάμε όμως παρακάτω. 

Επόμενος σταθμός το πρώτο από τα δύο σπουδαία ευρωπαϊκά βήματα μιας προσπάθειας η οποία οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή να αποφευχθούν τα όποια λάθη μπορούν να εμφανιστούν και να επαναληφθεί η εικόνα των τελευταίων δύο εξαιρετικών εμφανίσεων της ομάδας απέναντι στην Μπεσίκτας και στην Μπενφίκα. 

Με δύο λόγια απαιτείται ευλαβική στοχοπροσήλωση. Οι λάθος αλλαγές και τα μπερδέματα δεν έχουν θέση σε τέτοιου είδους καθοριστικές και χρυσοφόρες διεκδικήσεις. Κι αυτό γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο. Επιστρέφοντας στον αγώνα, μένουμε σε όσα αναφέραμε εισαγωγικά, τονίζοντας ιδιαίτερα την παρουσία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την ανάγκη να μην επαναληφθούν όσα λάθη και όσες αδυναμίες καταδείχθηκαν. Η ηρεμία, η αυτοσυγκέντρωση και η καλή ψυχολογία θα πρέπει να παραμείνουν ψηλά. Τη χθεσινή Παρασκεύη ξεχάστε την. Μπροστά σας είναι η «μεγάλη Τρίτη» της Ρωσίας.

ΥΓ1: Το Deja Vu για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μια ίδια κατάσταση.

ΥΓ2: Η ενημέρωση στο μαύρο της το χάλι, μετά τον αποκλεισμό του Άρη. Μερικοί ραδιοφωνατζήδες και ρεπόρτερ επιδόθηκαν σε μια εκτός συναγωνισμού πλειοδοσία καταλογισμού ευθυνών στον απολυθέντα Ένινγκ. Όλες οι ευθύνες στο Γερμανό και άπαντες οι άλλοι στο απυρόβλητο. Με επικεφαλής τους εκπροσώπους της Σαλονικιώτικης Νουβέλ Βαγκ αθλητικογραφίας, είχαμε την ατυχία να γίνουμε μάρτυρες απίστευτων κυβιστήσεων. Εκείνον που πριν από λίγες μέρες αποθέωναν (Ένινγκ) υποστηρίζοντας ότι η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν μια δίκαιη επιβράβευση για το μεγάλο έργο του (την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος) και μόλις προχθές τον χαρακτήριζαν μάγο (!!!) για τις εντυπωσιακές κινήσεις που έκανε και πέτυχε την ανατροπή στο παιχνίδι με τη Λαμία, χθες οι ίδιοι χωρίς ενδοιασμούς τον χαρακτήριζαν σχεδόν πεταμένο και φτηνιάρη. Υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήρθε σχεδόν από μόνος του στην ομάδα και η διοίκηση τον κράτησε γιατί ήταν πολύ φτηνός. Αυτό το έλεγαν οι ίδιοι που εγκωμίαζαν τον Χαριστέα για την άριστη επιλογή του, δηλαδή την πρόσληψη του Ένινγκ. Χωρίς περαιτέρω σχόλια η επισήμανσή μας...

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport, το άρθρο του Δημήτρη Μπούζα που δημοσιεύτηκε στο metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags