Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αποκάλυψη για Ολυμπιακό - Πολύ κοντα σε μία μεγάλη συμφωνία οι Αγγελόπουλοι
| 2021-06-25 16:13:00

Αποκάλυψη για Ολυμπιακό - Πολύ κοντα σε μία μεγάλη συμφωνία οι Αγγελόπουλοι

Sportdog Team
Αποκάλυψη για Ολυμπιακό - Πολύ κοντα σε μία μεγάλη συμφωνία οι Αγγελόπουλοι

Στο Λιμάνι είναι έτοιμοι για το... επόμενο βήμα, που θα βοηθήσει τον σύλλογο να αλλάξει επίπεδο. Τι ετοιμάζουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και οι τελευταίες εξελίξεις.

Ολυμπιακός: Η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη μίλησε στον Over FM και στην εκπομπή Overage με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στο θέμα της εκμίσθωσης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο που θα γίνει σε λίγο καιρό.

Ολοένα και καλύτερο γίνεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Χαίρομαι που το λέτε αυτό γιατί όταν είσαι σε κάτι καθημερινώς δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όλοι η διοίκηση και οι διευθυντές αντίστοιχα. Οι πολίτες που το επισκέπτονται να αντιλαμβάνονται πραγματικά την διαφορά».

Και έχει γίνει τόσο καλό που πλέον ο Ολυμπιακός έχει εγκαταλείψει τις άλλες ιδέες για να μετακινηθεί προς οπουδήποτε αλλού και συζητάει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μονιμοποίησης του ΣΕΦ.

«Υπάρχουν κάποιοι αθλητικοί χώροι που είναι συνυφασμένοι με τις ομάδες. Το ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, το ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Οπότε ως διοίκηση από την πρώτη στιγμή θεωρούσαμε πάρα πολύ σημαντικό καταρχήν να αμβλύνουμε τι αντιθέσεις που υπήρχαν γιατί υπήρχαν πολλές αντιθέσεις. Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που δεν μπορεί να τα γνωρίζει ο κόσμος που κάνουν μια ομάδα να ψάχνει να βρει ένα γήπεδο για να πάει να αγωνίζεται. Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε λοιπόν να έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, και φυσικά να προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια είναι τα προβλήματα και να τα επιλύσουμε. Γιατί είμαστε μια διοίκηση που θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα και όχι να δημιουργούμε άλλα. Και φυσικά να συζητήσουμε πάνω σε ένα νέο πλάνο ποια θα μπορούσε να ήταν μια μελλοντική συνεργασία η οποία θα διασφαλίσει τόσο το Στάδιο όσο και το σύνολο της εγκατάστασης όσο προφανώς θα είναι ωφέλιμη και για τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός έχει σφραγίσει την παρουσία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ερώτημα είναι εσείς θα βλέπατε μια πλήρη παραχώρηση του σταδίου σε μια ομάδα και μόνο;

« Η λέξη παραχώρηση έχει πολλές νομικές ατέλειες. Οπότε θα προτιμούσα να μιλάω για μια εκμίσθωση. Οικονομικό αντάλλαγμα ή σε οποιανδήποτε άλλο τρόπο. Είναι ο τρόπος που δουλεύουν και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Και είναι και ο τρόπος αυτή τη στιγμή της Κυβέρνησης. Εμείς αποζητούμε λοιπόν μια συμφωνία. Καταρχήν μιλάμε για την κεντρική αρένα. Το ΣΕΦ είναι ένας πολυχώρος. Άθλησης και πολιτισμού. Υπάρχουν συνεδριακές εγκαταστάσεις, υπάρχουν εκθεσιακές εγκαταστάσεις, υπάρχουν εγκαταστάσεις που μισθώνονται από τρίτους με σκοπό διάφορες άλλες δράσεις. Αθλητικές εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ, τένις, ποδόσφαιρο. Το μοναδικό γήπεδο με φυσικό χορτάρι στην περιοχή εκτός του Καραϊσκάκη. Γήπεδα 5Χ5, μαρίνες, θέσεις πάρκινγκ. Μιλάμε λοιπόν για έναν πολύ μεγάλο χώρο. Συζητάμε λοιπόν για κάτι καθαρά μπασκετικό και το πως μπορεί αυτή η συνεργασία να γίνει ωφέλιμη και μακροχρόνια».

Μπορεί να γίνει άκρως μπασκετικό το ΣΕΦ και να έρθουν πιο μπροστά οι κερκίδες;

«Είναι λίγο δύσκολο και σκληρό να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα από τον πρώτο αγώνα. Και αυτό το λέω γιατί προσπαθούμε να επιλύσουμε προβλήματα δεκαετιών. Το πρόβλημα το οποίο κληρονομήσαμε, το οποίο διογκώθηκε και επιδεινώθηκε μετά την τελευταία πενταετία από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι τεράστιο. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα αλλάξουν οι κερκίδες και θα γίνει μια ανακατασκευή. Υπήρχαν δομικά προβλήματα συνεργασίας τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε. Οπότε και οι φίλοι που μας ακούνε να ξέρουν ότι το εύκολο κομμάτι είναι αυτό. Και πιστεύω πολύ βαθιά ότι η γνώση που έχουν οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να γίνει αν έρθουμε σε κάποια συμφωνία ούτως ώστε να ανακαινιστεί η σάλα που αγωνίζεται μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Και να κάνουμε και μια αναφορά στην ευαισθησία που δείχνετε σε κοινωνικά ζητήματα , η αμέριστη συμπαράσταση που παρέχετε για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης διοργάνωσης μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, με οκτώ ομάδες από οκτώ διαφορετικές χώρες.

«Μία διοργάνωση η οποία πέρασε δύσκολα μέσα στην πανδημία που δουλέψαμε μαζί με τον κ. Νίκο Καλλούδη και την Παραολυμπιακή επιτροπή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags