Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Οι συμβολισμοί του Δικέφαλου αετού τους ενώνουν
| 2021-09-17 19:23:00

Οι συμβολισμοί του Δικέφαλου αετού, ενώνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Εκδήλωση με νόημα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Οι συμβολισμοί του Δικέφαλου αετού, ενώνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Εκδήλωση με νόημα

Παλαίμαχοι των δύο ομάδων θα αναμετρηθούν στη Νέα Ιωνία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Μιλά στο Sportdog o Ανδρέας Μαλάτος πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου ( ΙΔΕΑΔ), το οποίο επιμελείται τη διημερίδα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2021» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η διημερίδα τιτλοφορείται ως « Δεν ξεχνώ-Πάντα τιμώ-Η ψυχή του Δικεφάλου πάντα εδώ » και περιλαμβάνει ιστορικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, των δύο Δικεφάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα αναμετρηθούν την Παρασκευή 24/9 στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας. Μία μέρα μετά η ημερίδα περιλαμβάνει διάλεξη με αντικείμενο τα συμβολικά σημαίνοντα του δικέφαλου αετού στη κοινωνία και τον αθλητισμό της νεώτερης Ελλάδας με απόδοση τιμής στους Γιώργο Κούδα, Λάκη Νικολάου και Βασίλη Χατζηπαναγή και στο ακριτικό ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΑΕ Πόντιοι Θρυλορίου Κομοτηνής» για τη συμβολή τους στα σημαίνοντα του Δικεφάλου.

«Ο Δήμος Νέας Ιωνίας διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με τίτλο “Ιωνικές Μέρες” εις ανάμνησιν του ελληνισμού που ξερριζώθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κάνουμε μία μία διημερίδα με τους συμβολισμούς του Δικέφαλου αετού στο ποδόσφαιρο και γενικότερα», ανέφερε στο Sportdog o Ανδρέας Μαλάτος πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου ( ΙΔΕΑΔ), το οποίο επιμελείται τη διημερίδα μαζί με τις, ΠΑΣΥΓΥ,ΣΙΓΑ,ΣΠΑΚΕ, ΠΣΑΟΣ, ΠΕΠΦΑ, Επίσκυρον, Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας και Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

Και κατέληξε: «Θέλουμε να δώσουμε ένα στίγμα. Υπάρχουν και ιδανικά στο ποδόσφαιρο που ενώνουν τις ομάδες και τους φιλάθλους. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με αυτήν την εκδήλωση. Οι συμβολισμοί του Δικέφαλου αετού, ενώνουν και στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία».

Δείτε το δελτίο Τύπου της εκδήλωσης, το οποίο φέρει έμβλημα με μισό τον αετό του ΠΑΟΚ και τον άλλο μισό της ΑΕΚ:

«Ουκ εάλω η Πόλις. Ουκ εάλω η ρίζα, το φώς!

Ουκ εάλω η βασιλεύουσα ψυχή των Ελλήνων»

(Νικ. Βρεττάκος)

στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2021» του Δήμου Νέας Ιωνίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

στο ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου

« Δεν ξεχνώ-Πάντα τιμώ-Η ψυχή του Δικεφάλου πάντα εδώ »

Παρασκευή 24-9-2021 και ώρα 18:00 , αγώνας παλαιμάχων των δύο δικεφάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας

Σάββατο 25-9-2021 και ώρα 10:30 , ημερίδα με αντικείμενο τα συμβολικά σημαίνοντα του δικέφαλου αετού στη κοινωνία και τον αθλητισμό της νεώτερης Ελλάδας με απόδοση τιμής στους Γιώργο Κούδα, Λάκη Νικολάου και Βασίλη Χατζηπαναγή και στο ακριτικό ποδοσφαιρικό σωματείο «ΠΑΕ Πόντιοι Θριλορίου Κομοτηνής» για τη συμβολή τους στα σημαίνοντα του Δικεφάλου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10: 30 Προσέλευση - Διαπιστεύσεις

11: 00 « Η αξία του Δικέφαλου Αετού ως συμβόλου στη νεώτερη Ελλάδα και τη Ν. Ιωνία»

Εισηγήτρια: Δέσποινα Θωμαϊδου, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

11:20 « Ο δικέφαλος αετός ως εκκλησιαστικό έμβλημα »

Εισηγητής:Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας,Ηρακλείου,Ν.Φιλαδελφείας,Χαλκηδόνας, κ.κ. Γαβριήλ

11:40 «Ο συμβολισμός του Δικέφαλου Αετού για τη σχέση κράτους και εκκλησίας»

Εισηγητής: Ανδρέας Μαλάτος, Πρόεδρος ΙΔΕΑΔ

12:00 «1453-1919-1922-1974: «Οι ανοικτές πληγές του Δικέφαλου Αετού»

Εισηγητής: Χρήστος Κοσσιώρης, Στρατηγός ε.α.

12:20 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό αθλητισμό: η περίπτωση της ΑΕΚ ως προσφυγικού αθλητικού σωματείου». Εισηγητής: Κυριάκος Χήνας, Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ

12:40 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό αθλητισμό: η περίπτωση του ΠΑΟΚ ως προσφυγικού αθλητικού σωματείου».

Εισηγητής: Γιώργος Λυσαρίδης, πρώην Πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας

13:00 «Οι παράλληλες προσφυγιές από το 1453 έως το 1974 και η συμβολή τους στον ελληνικό αθλητισμό: η περίπτωση του προσφυγικού αθλητικού σωματείου της Κυρήνειας στην Κύπρο».

Εισηγητής: Γιώργος Συλούρης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

13:20 «Δεν ξεχνώ-Πάντα τιμώ» στη ζωή και στον αθλητισμό: η περίπτωση της ΠΑΕ Ποντίων Θριλορίου Κομοτηνής

Εισηγητής: Μπάμπης Αποστολίδης, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού

13:40 Απόδοση τιμής: Γιώργος Κούδας, Λάκης Νικολάου, Βασίλης Χατζηπαναγής, ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής

14:00 Ενθυμήματα – Λήξη εκδήλωσης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags