Facebook Pixel Sportdog.gr | Alen Halilovic: Το wonderkid που «φυλακίστηκε» στα θέλω του Zdravko Mamic
| 2021-10-03 04:33:00

Alen Halilovic: Το wonderkid που «φυλακίστηκε» στα θέλω του Zdravko Mamic

Sportdog Team
Alen Halilovic: Το wonderkid που «φυλακίστηκε» στα θέλω του Zdravko Mamic

Προς το φινάλε του θερινού transfer window, στις 27 Αυγούστου, η Reading του Veljko Paunovic προχώρησε στην προσθήκη του Alen Halilovic. Η μεταγραφή του δεν απασχόλησε καθόλου τον βρετανικό τύπο, παρά μόνο τους «οπαδούς» του Football Manager. Το πάλαι πότε wonderkid του παιχνιδιού έφτασε ένα βήμα πριν από τον ποδοσφαιρικό αφανισμό, προσπαθώντας από πέρυσι να σώσει την καριέρα του στην Championship, με τις Birmingham και Reading. Πως όμως από παιδί-θαύμα του κροατικού ποδοσφαίρου και τις αψίδες του Camp Nou κατέληξε στις πύλες του Madejski Stadium;

Για να καταλάβουμε λίγο την ιστορία του 25χρονου πλέον Alen Halilovic πρέπει να κατανοήσουμε το πως λειτουργεί το σύστημα του κροατικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της Dinamo Zagreb. Η οικογένεια Mamic δεν αποτελεί μόνο τον ισχυρό «παίκτη» του αθλήματος, αλλά επηρεάζει με τις αποφάσεις της όλοκληρη την χώρα. Διαχειρίζεται ένα τεράστιο ποσό πόρων και περιουσίας, επιδρώντας σημαντικά τόσο στο κομμάτι των εισροών του Υπουργείου Αθλητισμού, όσο φυσικά και αυτών της Dinamo Zagreb και της εθνικής Κροατίας. Ο Zdravko Mamic, μπλεγμένος σε ουκ ολίγα σκάνδαλα, ζει πλέον στην Βοσνία, όντας επικηρυγμένος από την κυβέρνηση της χώρας, δίχως ωστόσο να παραιτείται -έμμεσα- από τον ποδοσφαιρικό και πολιτικό κόσμο της Κροατίας.

Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε ότι οι Luka Modric και Dejan Lovren παραλίγο να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής προ τριετίας μετά από ενδελεχή έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών, που ανακάλυψε ότι το 50% του ποσού των μεταγραφών τους σε Tottenham και Lyon είχε πάει παράνομα στις τσέπες του «βαρόνου» με στόχο το κέρδος και το ξέπλυμα χρημάτων. Κάτι παρόμοιο έγινε και στην περίπτωση του άλλοτε ελπιδοφόρου αστέρα και σημερινού μας ήρωα, αλλά και στην πλειοψηφία των παικτών που ανήκουν στην Dinamo και έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags