Facebook Pixel "Kεραυνοί" Καρμοίρη για Ιβάν, Κλάους και την τριπλή πανωλεθρία ΠΑΟΚ - "Δεν είναι top ο Μαρτίνς όμως..."!
| 2017-06-01 16:00:00

Δεν είναι top ο Μαρτίνς όμως...

Sportdog Team
Δεν είναι top ο Μαρτίνς όμως...

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης επιστρέφει ...ορεξάτος στη στήλη του στο SportDog και περνάει από πριονοκορδέλα τον μεγαλομέτοχο και τον αρχηγό του ΠΑΟΚ! Τι πιστεύει για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού;

Να ξανασυστηθούμε; Προσωπικά, μου αρέσει πολύ που σας ξαναβρίσκω. Γιατί είναι βέβαιο ότι κάπου 2,5 χρόνια μετά, σε τούτη την επαναστέγαση μου στο Sportdog, θα συναντήσω παλιούς φίλους αναγνώστες. Και… εχθρούς.

Θα γνωριστώ με νέους φανατικούς χρήστες της ιστοσελίδας μας, που έγιναν κι αυτοί τακτικοί επισκέπτες γιατί είναι… φιλόζωοι και ως εκ τούτου απεχθάνονται τις φόλες! 

Αλήθειες θέλουν να διαβάζουν, να μαθαίνουν, αρνούμενοι… φίμωτρα και σιγαστήρες στον ήχο. Άσε το σκύλο να γαυγίζει. Στη φύση του είναι. Μην τον… ευνουχίζεις!

Τώρα θα μου πεις, ο σκύλος είναι ζώο. Δεν έχει τη λογική του ανθρώπου, που η γλώσσα δεν επιτρέπεται να…σπριντάρει και να την ξεπερνάει.

Πολύ περισσότερο κιόλας, όταν στην περίπτωση που η διάνοια παραμερίζεται από τη φούρια του (ακατάσχετου) λόγου και έχουμε να κάνουμε με ευυπόληπτο, επιφανή άνδρα. Πανίσχυρο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ενός μεγάλου, ιστορικού συλλόγου σαν τον ΠΑΟΚ και εκφραστή μιας πελώριας τάσης του ποδοσφαιρικού μας κόσμου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν ήταν η πρώτη – και καταπώς φαίνεται όσο δεν… συμμαζεύεται από τα αρμόδια όργανα – φορά που… εξόκειλε. Που με δημόσια εμφάνιση του, παράγει ξεκάθαρα βία, η οποία ξεπερνά την ανώτατη κλίμακα αδρεναλίνης.

Καλλιεργεί μίσος, παραβιάζει ηθικές αρχές και διχάζει. Θέτει σύνορα αντιπαλότητας. Διαμοιράζει τη χώρα σε βορρά και νότο, πάνω από τα όρια του ψυχρού οπαδισμού της μπάλας, διεισδύοντας στα λεπτά στρώματα του κοινωνικού status της πατρίδας μας.

Ο βαθμός επικινδυνότητας των λόγων του Ιβάν Σαββίδη, σε κάθε ευνομούμενο κράτος, θα είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Προτού ακόμα καν φτάσει στην τελευταία φράση των δηλώσεων του. Να εξηγήσει δηλαδή στο πανελλήνιο, να μας λύσει την απορία, πώς λ.χ. θα «συνταξιοδοτήσει» τον Καλογερόπουλο;

Έχει δικούς του τρόπους να… κόψει την μπάλα σε διαιτητές; Να «τελειώσει» καριέρες; 

Και μήπως έχει κιόλας ξεκινήσει να «παίρνει το νόμο στα χέρια του»;

Αποφασίζοντας και διατάσσοντας (!) για το μέλλον ανθρώπων, επαγγελμάτων, ομάδων και τίτλων; 

Όπως του Κυπέλλου για παράδειγμα, το οποίο «έκλεψε» σύμφωνα με την τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά και την απροκάλυπτα προκλητική εύνοια που απόλαυσε ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και στον τελικό του «αίσχους» στο Βόλο με το κάλπικο γκολ-οφσάιντ χάρη στο οποίο έκανε γύρο θριάμβου με τους παίκτες του, προτού κλείσουν οι πληγές από τις μαχαιριές στην αερογέφυρα και τη μετατροπή του αγωνιστικού χώρου του Πανθεσσαλικού σε… κέντρο διερχομένων με ασπρόμαυρα διακριτικά;

Τριπλή πανωλεθρία εντός 24ωρου

Τι σου είναι όμως καμιά φορά αυτές οι ημερολογιακές συμπτώσεις! Μόλις δύο 24ωρα, κοντά κοντά, με την 29η Μαΐου, την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης, που κάθε χρόνο ο ελληνισμός κλαίει για την αρπαγή της Βασιλεύουσας, ο ιδιοκτήτης του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών, ήταν αυτός που υπέστη τριπλή πανωλεθρία. Ο Ιβάν… εάλω!

- Το μεσημεράκι της Τετάρτης 31/5 στο μέτωπο ΔΟΛ-Mega, έμεινε με… την πέννα στο χέρι θεωρώντας ότι ήταν με τα συμβόλαια στο χέρι έτοιμος να τα υπογράψει και να εισβάλλει για «χοντρό παιχνίδι» στα media.

- Λίγο μετά ξανάμεινε «αμανάτι», περιμένοντας να… ρίξουν τον Ολυμπιακό Κατηγορία και ακούγοντας μια σαφώς ελαφρότερη ποινή από τις προσδοκίες του.

- Ενώ το βράδυ, η μοίρα του τα ‘φερε – γιατί όλα σ’ αυτή τη ζωή είναι δανεικά και εφήμερα – να χάσει το Champions League από μια… αγωνιστική εξίσωση την οποία «έλυσαν» σε βάρος του ιδίου και του ΠΑΟΚ, τα άλλοτε «συνεταιράκια του», ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Δύσκολοι καιροί για «χαλίφηδες», φοβερέ και τρομερέ, Ιβάν!

• Α, και μια απάντηση ακόμα θα περιμένουμε από τον κ. Σαββίδη: Το περιβόητο πια «σύστημα», τίνος είναι εν τέλει; Του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού (ή και του… μετεωρολογικού δελτίου που όταν βρέχει και χιονίζει ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης φταίνε); Του… ΣΥΡΙΖΑ; Της αντιπολίτευσης; Του ποδοσφαίρου ή της πολιτικής; 

Πόσα τέλος πάντων είναι αυτά τα συστήματα-«θύτες» που παγιδεύουν το ένα και μοναδικό «θύμα»: τον Ιβάν, τους συνεργάτες του και τον ΠΑΟΚ; Γιατί εμείς που μεγαλώσαμε με ποδόσφαιρο, πάντα του… ΠΡΟΠΟ ξέραμε με τις παραλλαγές!

1-2-Χ… εδώ παππάς, εκεί παππάς, κάπου θα το πιάσουμε το ματς… 

Υ.Γ.: Εννοείται ότι δεν βγήκε η καταδικαστική απόφαση το πρωί για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με… την τσίμπλα στο μάτι της έδρας. Από την Τετάρτη τουλάχιστον ήταν έτοιμη η ετυμηγορία για τις ντροπιαστικές σκηνές του τελικού του Βόλου και περίμεναν – ιδίως με την «ελληνική λογική» - να ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική των play off για να μη χυθεί πάλι, ο Θεός φυλάξει, αίμα στα γήπεδα, για να προβούν στη σχετική ανακοίνωση.

Οπότε ο οποιοσδήποτε δεν πονηρεύεται για την ποινή του Ολυμπιακού στην «υπόθεση Πλατανιάς»; Ρίχτου, δηλαδή και του πρωταθλητή τον πέλεκυ, για να μην έχουνε να λένε πάλι οι «απέναντί του». 

Οι κλασικές επιλογές: α λα καρτ ποινολόγιο! Και το αιτιολογούμε (χωρίς κάμερες και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, με αθωωτικές καταθέσεις μαρτύρων, σαν των Μανούσου, Μπανανά): «άσκηση ήπιας βίας»…

Υ.Γ.1: Λίγος σεβασμός Κλάους σε έναν άνθρωπο που εκτός του ότι στόμα είχε και μιλιά δεν είχε όσα χρόνια μεσουρανούσε στους αγωνιστικούς χώρους, έναν αθλητή-παιδί-«κορίτσι», σαν τον Δημήτρη Σαραβάκο, θέλεις και… δέκα φούρνους ψωμιά να ονειρεύεσαι ότι θα τον πλησίαζες ποτέ στο ελάχιστο στην ποδοσφαιρική διαδρομή του! Αιδώς Αθανασιάδη!

Υ.Γ.2: Ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγεται ιδίως για τους εξής τρεις λόγους:

1. Τα χρονικά περιθώρια πρόσληψης προπονητή δεν στένεψαν. Εξέπνευσαν πλέον. Και το περυσινό «καλοκαιρινό κάζο» είναι μια… ανάσα πίσω για τον Ολυμπιακό…

2. Πληροί τα βασικά χαρακτηριστικά αναζήτησης που καλύπτουν την ερυθρόλευκη διοίκηση: Νέος, επιτυχημένος, με οράματα και φιλοδοξίες. Επιθετικογενής η φιλοσοφία του, κοντά στο «πακέτο» του βιογραφικού του Μάρκο Σίλβα. Που και τώρα και χθες, παρεμπιπτόντως, θα τον ξανά-ήθελαν πίσω οι πρωταθλητές.

3. Δεν είναι δα top όνομα, είναι όμως εμπορικότερο των Λουτσέσκου, Χάσνι και Λεμονή.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags