Facebook Pixel Ετσι ο Μαρινάκης εκτόξευσε τον Ολυμπιακό - Όλοι οι παικταράδες κάνουν "κρα" για να βάλουν τα κόκκινα!
| 2017-08-30 14:45:00

Ετσι ο Μαρινάκης εκτόξευσε τον Ολυμπιακό - Όλοι οι παικταράδες κάνουν "κρα" για να βάλουν τα κόκκινα!

Sportdog Team
Ετσι ο Μαρινάκης εκτόξευσε τον Ολυμπιακό - Όλοι οι παικταράδες κάνουν "κρα" για να βάλουν τα κόκκινα!

Με αφορμή την τεράστια πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου, ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί στο sportdog.gr πώς ο μεγαλομέτοχος έχει απογειώσει τους Πειραιώτες σε όλα τα επίπεδα.

Δεν θα πρέπει να σοκάρουν τα νούμερα που χόρεψαν τρελά στα πόδια του Παναγιώτη Ρέτσου. Που… ξεπέρασε στις πωλήσεις, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλους, Μανωλάδες, αναδεικνύοντας τη μεταγραφή του στη Γερμανία, ως την top μακράν έως τώρα, στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά και στην ιστορία της Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Ο Ρέτσος τίναξε την μπάνκα! Την ελληνική και τη γερμανική! Και μαζί του, ο Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διοίκηση του!

Είναι γεγονός ότι στην αρχή, μαθαίνοντας ότι η Λεβερκούζεν τον διαπραγματευόταν για πολλές μέρες με «ταβάνι» κάπου στα 18 εκατομμύρια euro ώσπου να καταλήξει να δώσει και πάνω από τα 20, υπερβαίνοντας τα 20, ποσό που ήταν όλο αυτό το… Retsos Summer (όσοι παίκτες κι αν έρθουν στον Πειραιά έως την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, αυτό το καλοκαίρι έχει σφραγίδα και το ονοματεπώνυμο του μικρού), ο πήχης του Ολυμπιακού, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν απλωμένο στο τραπέζι τους, αυτόν τον εκτυφλωτικό πακτωλό και… το έπαιζαν δύσκολοι στην καταφατική απόφαση να τον δώσουν το νεαρό διεθνή στόπερ, μέχρι που το έκαναν όταν ξεπέρασαν και τις ανώτατες οικονομικές προσδοκίες τους, κάπου, κάπως… εκστασιάζεσαι!

Ζαλίζεσαι. Μένεις «ξερός». «Παγωτό» και… λιώνεις, γιατί είναι και καλοκαίρι.

Πότε κιόλας εκτινάχθηκε στο… διάστημα η τιμή του Ρέτσου; Ενός ποδοσφαιριστή μόλις 19 ετών, που δεν πρόλαβε ακόμα ούτε καν να τον δει και να τον «μετρήσει» η Ευρώπη, μέσα από μια σειρά αγώνων και διακρίσεων!

Που, μην πηγαίνετε μακριά, οι ρεπόρτερ της ομάδας, που ζουν εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα στο Ρέντη, τον γνώριζαν απλά και μόνο ως ένα παλικάρι από τις ακαδημίες αξιόλογο και με μέλλον. Μέχρι εκεί. Όλοι οι υπόλοιποι περισσότερο «αγρόν αγοράζαμε» για το τι εστί Ρέτσος!

Ο πιτσιρικάς, κεντρικός μπακ κατά βάση, που παίζει καλά και αμυντικό χαφ και που επί Μπέντο χρησιμοποιήθηκε ως και ακραίος οπισθοφύλακας δεξιά, ούτε ολόκληρη σεζόν βασικός δεν ήταν πέρυσι στους ερυθρόλευκους, σεφτέ στους ομίλους του Champions League μόλις φέτος, από Σεπτέμβρη ετοιμαζόταν να κάνει με τους ερυθρόλευκους, κάποια παιχνίδια στο Europa έπαιξε την περασμένη χρονιά, ενώ στην Εθνική το δίδυμο είναι καπαρωμένο από Σωκράτη και Μανωλά, με επόμενη πρώτη επιλογή τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και όχι – προς ώρας τουλάχιστο – το golden boy του Ολυμπιακού. Και της Λεβερκούζεν πλέον (για να μην ξεχνιόμαστε).

Ή με κιάλια ή μέσω δορυφόρου

Πώς, για όνομα του Θεού και της Παναγίας, αναρωτιέται αποσβολωμένος ο κοσμάκης εκεί έξω, θα… πέσουν τόσο γρήγορα, τόσο σύντομα, «22 βαριά χαρτιά», στα ταμεία της πλατείας Αλεξάνδρας!

Δεν αρνείται κανείς ότι πρόκειται για μια ελπιδοφόρα περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ότι το «περιτύλιγμα» του προφίλ του αμυντικού Πάνου Ρέτσου περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και εξελίξιμα στοιχεία μεγάλου στόπερ. Με κύριο προσόν για μένα, την ταχύτητα του, στη σκέψη και στην κίνηση όποτε επεμβαίνει για να αναχαιτίσει.

Ότι το παιδί, εξάλλου, διακατέχεται από ποδοσφαιρικό θράσος, προτέρημα κι αυτό και μάλιστα από τα μεγάλα, για να έχει ήδη μπορέσει να είναι ήδη αναντικατάστατο στέλεχος της κόκκινης 11άδας, βάζοντας υποψηφιότητα για άμεση θέση βασικού στα παιχνίδια της Bundesliga, όπου θα τον παρακολουθούμε πλέον… μέσω δορυφόρου από το «πιάτο» της Cosmote TV!

Να βάλουμε φυσικά και στην εξίσωση ότι για να έχει προκληθεί «πανστρατιά» ενδιαφερομένων για τον Ρέτσο, από τον περασμένο Γενάρη μέχρι σήμερα που εν τέλει συμφωνήθηκε από τον Ολυμπιακό να πωληθεί, από πρώτα, «μπροστινά» - και όχι «δευτεράτζες» - πρωταθλήματα της ηπείρου μας, σε τέτοια μυθικά ποσά για τα δικά μας δεδομένα και του νεαρού αμυντικού, οι ξένοι, που πάντα είναι πιο οργανωμένοι και μεθοδικοί στο scouting και στις σημειώσεις από τις «παρακολουθήσεις» τους, κάτι παραπάνω θα είδαν για να επιμένουν να φτάσουν σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη εκταμίευσης προς τους Πειραιώτες! Να, πάρτε π.χ. την «καψούρα» που του είχε και τον εισηγήθηκε με… χέρια και πόδια ο Ρούντι Φέλερ. Που μόνο… «λίγος» δεν είναι!

Τι είναι όλο αυτό που συντελέστηκε με Ρέτσο; Φούσκα πάντως δεν είναι. Παραμύθι όχι βεβαίως και όσοι πίστευαν προς αυτή την κατεύθυνση αρχικά, μετά πείστηκαν ότι δεν έκανε κανείς τους πλάκα εκεί πέρα στην Ευρώπη που τα «έσκαγε» χοντρά για τον παίκτη.

Ούτε επίσης ο Ολυμπιακός κατασκεύαζε σενάρια για να μασήσουν οι «σειρήνες» και να μας αλαλιάσουν στο θόρυβο για τα πόδια του Ρέτσου. Αλήθεια ήταν όλα, γεγονός είνα ιπια η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπράβο στο παιδί. Μπράβο στον Ολυμπιακό. Μπράβο… εις τη νιοστή στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Εισβολή στα top club

Για την ιδιοκτησία του Ολυμπιακού ήταν η δυσκολότερη και πιο επιτυχημένη του «ζαριά» στο εξαιρετικό, αξιοθαύμαστο, στο πολύ προχωρημένο σύγχρονο, ευρωπαϊκού, ανεβασμένου επιπέδου management που κάνει εδώ και χρόνια.

Που επαληθεύει, το έχω πει και άλλες φορές, τις πρώτες-πρώτες εξαγγελίες/δεσμεύσεις του, πριν από 7 καλοκαίρια, όταν στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του Καραϊσκάκη ανακοίνωνε το μεγάλο του όραμα, να καταστήσει, στα χρόνια διακυβέρνησης του σκάφους της ΠΑΕ, αυτάρκη τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα επίπεδα.

Δεν έχει καταφέρει εν μέρει αυτό μόνο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μετράει ένα άλλο κατόρθωμα (περί αυτού πρόκειται) λειτουργώντας πολύ μπροστά από κάθε τι και άλλον στο ελληνικό στερέωμα:

Έχει «βάλει», δίχως άλλο, τους ερυθρόλευκους στο ελιτίστικο status των ξένων συλλόγων. Σε σημείο που να μην μπορούν να μην του το αναγνωρίσουν ούτε οι οχτροί του.

Και αυτή είναι η αιτία των υπεραξιών που δημιουργούνται στα status των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Που έρχονται για χάρη του στην Ελλάδα παίκτες σαν τους Οφόε, Εμενίκε, Καρσελά, Καμπιάσο, Τσόρι, Σαβιόλα, Ριέρα, παλαιότερα.

Ακόμα και ο Μποκανί, μεγάλο όνομα, που ήρθε πιο πριν και έφτασε στο σημείο να… απορριφθεί από τον Ολυμπιακό στα ιατρικά(!), ο Μιραλάς που… καρά-«ψήνεται» να γυρίσει Ελλάδα αφήνοντας Έβερτον και Πρέμιερ (γιατί έχει και άλλες προτάσεις, αν δεν τον θέλει η «προπονητάρα», ο Κούμαν!) λίγο πριν 30άντα-ρίσει.

Ή που πολλοί άλλοι, εγνωσμένης αξίας και φήμης ποδοσφαιριστές, κάνουν «κρα» να ντυθούν στα ερυθρόλευκα. Ολόκληρος Μπουρντίσο – ναι, ΟΚ, έστω και στα 36 - που περίμενε τον πρωταθλητή Ελλάδας, ένας άλλος πολύπειρος με μεγάλη καριέρα στα βελγικά γήπεδα, ο Προτό, που στα… γεράματα καταπώς μεταδίδουν οι Βέλγοι από την Οστάνδη, το θεωρεί τιμητικό έστω και λίγο πριν τη σύνταξη να γίνει μέλος αυτού του μεγάλου – και για τους Ευρωπαίους – κλαμπ, που λέγεται Ολυμπιακός!

Και ασφαλώς, ένας 23άρης γκολτζής, σαν τον Ούρος Τζούρτζεβιτς, που αν δεν έκανε ζέστη, θα είχε… πλέξει παραγωγή από πουλόβερ στις βδομάδες της «εξοντωτικής» υπομονής για να περιμένει αν… θα του «κάνει» στα σίγουρα του Ολυμπιακού, για να ανέβει επίπεδο. Να τον δουν και να τον μάθουν, ντυμένο στα ερυθρόλευκα, οι Ευρωπαίοι…

Όλα αυτά συνηγορούν και αποδεικνύουν την εκτόξευση του Ολυμπιακού. This is Olympiacos by… V. Marinakis!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags