Facebook Pixel Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ, Μίλιτς ακατάλληλοι για Ολυμπιακό
| 2017-12-05 13:17:00

Για να φέρουν ακατάλληλους, είναι ακατάλληλοι!

Για να φέρουν ακατάλληλους, είναι ακατάλληλοι!

Είναι δυνατόν να γίνεται ξεσκαρτάρισμα πριν από τον πρώτο γύρο;

Ο Ολυμπιακός είναι βαριά φανέλα. Το λένε οι τίτλοι του, το αποδεικνύει η ιστορία του, το φωνάζει ο κόσμος του. Δημοσκόπηση να γίνει από το πιο… πράσινο site της χώρας για τον αριθμό των υποστηρικτών της κάθε ομάδας, οι ερυθρόλευκοι θα βγουν πρώτοι και με διαφορά.

Αυτό λοιπόν οφείλουν να το έχουν κατά νου, όσοι «ασχολούνται» ενεργά με την ομάδα. Όλοι εκείνοι που έχουν θέσεις… κλειδιά, που είναι κοντά στη διοίκηση και προσπαθούν με τον τρόπο τους να προτείνουν και ενίοτε να επηρεάσουν για μεταγραφές.

Ναι, οι μάνατζερ έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτές τις υποθέσεις. Και όλοι ξέρουμε πώς γίνεται το παιχνίδι μεταξύ εκείνων και των συλλόγων, που πολλές φορές είναι «όμηροι» του πελατολογίου των «γραφείων» και των δοσοληψιών τους –κατ’ επέκταση- με τα ευρωπαϊκά clubs.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι… ελληνικό club. Η δυναμική και ο όγκος του έχουν βγει από αυτό το πλαίσιο, έστω κι αν δεν έχει αφήσει αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή λεωφόρο της δόξας. Όσοι λοιπόν, ανακατεύονται με την αγωνιστική του στελέχωση είτε θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, είτε να πάρουν πόδι.

Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ο πρώτος γύρος στο ελληνικό πρωτάθλημα και άρχισαν οι εκκαθαρίσεις. Πρωτόγνωρο. Δεν έχει σηκωθεί ξανά τέτοια φουρτούνα στο λιμάνι από αρχές Δεκεμβρίου. Από τη μία πλευρά, υπήρχε η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια και όσο να ‘ναι, δεν είναι ό,τι πιο σοφό να σουτάρεις κόσμο ενώ συνεχίζεις (έστω) στο Europa League.

Από την άλλη, η λαιμητόμος που έπεσε πριν ακόμα έρθουν τα Χριστούγεννα, είναι ένα σαφέστατο δείγμα ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν. Είναι απλά τα πράγματα: Παίκτες που δεν κάνουν, όπως ο Καρσελά και ο Μίλιτς ή ο Καπίνο που μας έδειξε ότι έχει «μπλοκάρει» τη στασιμότητα, προτείνονται, έρχονται, μόνο από ανθρώπους που είτε πάσχουν από ποδοσφαιρική μυωπία, είτε έχουν το… σκοπό τους.

Και οι δύο εκδοχές θα πρέπει να εξεταστούν με το μικροσκόπιο από τη διοίκηση που κάθε καλοκαίρι ανακοινώνει ποσά 2-2,5 εκατομμυρίων για ποδοσφαιριστές… εξαμήνου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags