Facebook Pixel Sportdog.gr | Στον Πειραιά θα είναι διαφορετικά - Έκρυψε τα χαρτιά του από τον Γκαρθία ο Μανόλο
| 2018-01-20 22:30:00

Στον Πειραιά θα είναι διαφορετικά - Έκρυψε τα χαρτιά του από τον Γκαρθία ο Μανόλο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στον Πειραιά θα είναι διαφορετικά - Έκρυψε τα χαρτιά του από τον Γκαρθία ο Μανόλο

Κόλλησε η ΑΕΚ στη Λάρισα, με Ολυμπιακό όμως θα έχει άλλο πρόσωπο.

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ έστειλε ένα πολύ καλό μήνυμα στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Αυτό αφορούσε την ενίσχυση. Γιατί η Ένωση θα κληθεί ξανά να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες και πούλμαν, όπως αυτό που βρήκε μπροστά της στον κάμπο.

Στη Λάρισα η Ένωση έπαιξε με Μπακασέτα στην αριστερή πτέρυγα, ο οποίος είναι γνωστό πως δεν μπορεί να καλύψει την πλευρά. Δεν είναι Μάνταλος, έχει άλλα χαρακτηριστικά. Δεν ειναι διεισδυτικός, ούτε έχει ταχύτητα. Μπορεί όμως να αγωνιστεί καλύτερα πίσω από τον επιθετικό, να δίνει κάθετες μπαλιές και να σουτάρει εκτός περιοχής με το δυνατό αριστερό του.

Είναι απορίας άξιον όμως, γιατί ο Χιμένεθ δεν εφήρμοσε τη συνταγή του Αγρινίου, η οποία και απέδωσε τότε. Δηλαδή να παίζει στον άξονα ο Μπακασέτας και ο Λιβάγια να εφορμεί από τα αριστερά.  Βλέποντας τον Γκάλο να μην είναι τόσο ενεργητικός, θα μπορούσε να ρίξει τον Λόπες αριστερά και να μεταφέρει τον Μπακάκη στη θέση του Πορτογάλου, ώστε να ενισχυθούν και οι δύο πτέρυγες. Θα μου πείτε, ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Άλλο ΑΕΛ και άλλο Παναιτωλικός. Η πρώτη είχε στιβαρή άμυνα, ο δεύτερος (με Χάβο τότε) την ανέβαζε πολύ ψηλά. Κόλλησε ή είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του ο Μανόλο;

Ίσως ο Ισπανός να μην ήθελε να εμφανίσει όλα τα χαρτιά του, πριν τα ματς με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα δώσουν την Τετάρτ το πρώτο τους δυνατό τεστ με τον νέο προπονητή. Εφαρμόζεται και τέτοια στρατηγική στο ποδόσφαιρο πολλές φορές και ας μην θέλουμε να το αποδεχτούμε... 

Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ παρατηρήθηκε συν τοις άλλοις έλλειψη οργανωμένων πρωτοβουλιών. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έβαλαν τη μπάλα κάτω για να βρούνε διαδρόμους προς την εστία του Μπόζοβιτς. Μόνο με γεμίσματα προσπαθούσαν οι κιτρινόμαυροι να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή. Αυτός είναι ξεκάθαρα ανορθόδοξος τρόπος να γίνει μία ομάδα απειλητική κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει... ταμπούρι.

Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου την ποιότητα του Λιβάγια και του Λάζαρου, οι οποίοι έγιναν αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε ο Μασούντ με τις περίφημες εμπνεύσεις του κατάφερε να μεταβάλλει τις ισορροπίες στην επίθεση.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί επίσης, είναι ότι το κέντρο φαινόταν αποκομμένο από την επίθεση. Μοράν και Κονέ δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν στο επιθετικό κομμάτι. Μπλοκαρίστηκαν παρά την οδηγία του Χιμένεθ να ανεβαίνουν και να συμβάλλουν δημιουργικά ή εκτελεστικά μαζεύοντας μπαλιές. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί με το ζόρι πάτησε η ΑΕΚ περιοχή. Σπάνια πέρασαν μπαλιές από τον άξονα, γι'αυτό και υπήρξαν συνεχόμενα φορτώματα από τις πλάγιες γραμμές.

Η ΑΕΚ στερήθηκε λύσεων στη Λάρισα και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Απομένουν έντεκα ημέρες μέχρι τη λήξη των μεταγραφών, οπότε η Ένωση έχει χρόνο να ενισχυθεί. Γιατί έτσι πολύ δύσκολα θα βγάλει το πρόγραμμα φωτιά...

Φυσικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ διαφορετικά. Εκεί θα παίξουν άλλα πράγματα ρόλο, γιατί είναι ντέρμπι. Ειδικά αυτό της μεθεπόμενης Κυριακής, όπου η ΑΕΚ θα κληθεί να αποδείξει, ότι το θέλει περισσότερο από τους Πειραιώτες, επειδή διψάει για την κατάκτηση του τίτλου. Οπότε οι κιτρινόμαυροι θα εμφανίσουν άλλο πρόσωπο στον Πειραιά. 

Όσον αφορά τη διαιτησία του Σκουλά, δεν είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που διαιτητής ανέχεται το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων της ΑΕΚ. Γίνεται επανειλημμένως με ομάδες που δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. 

Θα ήθελα να κάνω μία εκτίμηση για τα ματς που έρχονται με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω, ότι το ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο θα έρθει ισόπαλο, της Κυριακής (4/2) διπλό. Η ρεβάνς θα κριθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του πρωταθλήματος...

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags