Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτοιμος για Καραϊσκάκη ο σκύλος της ΑΕΚ - Άνεμος ο... παλαίμαχος Μέσι
| 2018-01-27 22:31:00

Έτοιμος για Καραϊσκάκη ο σκύλος της ΑΕΚ - Άνεμος ο... παλαίμαχος Μέσι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτοιμος για Καραϊσκάκη ο σκύλος της ΑΕΚ - Άνεμος ο... παλαίμαχος Μέσι

Που δείχνει ευάλωτη η Ένωση ενόψει του ντέρμπι κορυφής με Ολυμπιακό.

Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ, εκτός από τις απώλειες βασικών παικτών, είναι το άγχος. Από αυτό κυριεύτηκε στο ματς με τη Λαμία, το οποίο μέχρι να μπει το γκολ του Λάζαρου στο 40', θύμισε κάτι από Απόλλων Σμύρνης. Γιατί επιθετικά οι κιτρινόμαυροι δεν τα πήγαν και άσχημα, όταν στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν είχαν καθαρή ευκαιρία. Ούτε στη Λάρισα, ούτε στο Καραϊσκάκη κατάφερε να απειλήσει γεγονός που δημιούργησε προβληματισμό.

Η Ένωση κόντρα στη Λαμία έφτιαξε φάσεις πριν προηγηθεί ( με Μπακασέτα και Μασούντ), αλλά μέχρι να αποβάλλει το άγχος της με το σκοράρισμα του Χριστοδουλόπουλου δεν της έβγαιναν οι επιλογές στην τελική πάσα και στην προσπάθεια. Μην ξεχνάμε ότι είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα του Τεννέ, οπότε ήταν νομοτελειακό ότι θα συναντούσε πούλμαν πίσω, μικρότερο βέβαια απ'ότι του Φυντάνη την προηγούμενη εβδομάδα.

Με συμμετοχή και στα δύο γκολ, ο Τάσος Μπακασέτας (κατ'εμέ) ήταν ο καλύτερος παίκτης του Δικεφάλου, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι οι έτεροι συμπαίκτες του στην μπροστινή γραμμή δεν είχαν εξίσου θετική παρουσία. Ο Λιβάγια με τον Μασούντ έπρεπε να αντέξουν το ξύλο, όπως και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ομολογουμένως φαίνεται κουρασμένος και δυστυχώς ο Κλωναρίδης δεν μπορεί να αποδώσει ως εξτρέμ, για να του προσφέρει περισσότερες ανάσες.

Πρόβλημα για την ΑΕΚ εντοπίστηκε στο κέντρο. Ο Μοράν είχε θέματα συνεννόησης (το παιδί γνωρίζει μόνο ισπανικά), γι'αυτό και ο Χιμένεθ φώναζε στον Σιμόες να ηρεμήσει το παιχνίδι. Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο Μανόλο θα έπρεπε να δίνει αυτές τις οδηγίες στον Βάσκο αντί τον Πορτογάλο, γιατί ο πρώην μέσος της Λεγανές έχει καλύτερη μεταβίβαση και κατέβασμα της μπάλας απ'ότι ο παρτενέρ του.

Σε αυτό τον τομέα (κατέβασμα) φαίνεται και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ΑΕΚ με την απώλεια του Τσόσιτς λόγω του οστικού οιδήματος. Ο Σέρβος είναι ο αμυντικός που κατεβάζει τη μπάλα καλύτερα απ'όλους και η απουσία του, λόγω της απουσίς του Μάνταλου δημιουργεί επιπλέον θέματα στο παιχνίδι της.

Τουλάχιστον η ΑΕΚ δεν φαίνεται, ότι θα κατεβεί στο Καραϊσκάκη με το κέντρο που είχε κόντρα στη Λαμία. Πιθανότερο φαίνεται το δίδυμο Σιμόες-Γαλανόπουλου.

Είναι θετικό, ότι ο Χιμένεθ ξεκούρασε ποδοσφαιριστές με τη Λαμία. Τσιγκρίνσκι, Κονέ πήραν ανάσες, όπως και ο Γαλανόπουλος που κάθισε στον πάγκο με τον Αραούχο που εξέτισε ποινή. Συνεπώς υπάρχουν προϋποθέσεις για να δούμε πιο φρέσκια ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι κορυφής, την επόμενη εβδομάδα.

Και πάμε στα μετόπισθεν, τα οποία σίγουρα καίνε περισσότερο. Γιατί τα λάθη που έγιναν κόντρα στην Λαμία σε ντέρμπι θα κόστιζαν. Η ομάδα του Πειραιά δεν θα άφηνε ατιμώρητες γκάφες, όπως του Τσιντώτα στο 24' που έδωσε παρακινδυνευμένα τη μπάλα στον Μοράν, που την έχασε και βγήκε στην κόντρα η Λαμία και στο 47' όταν το σφάλμα του Γκάλο έβγαλε τετ α τετ τον Αναστασόπουλο με τον τερματοφύλακά του Δικεφάλου.

Ο Τσιντώτας τουλάχιστον έκανε σημαντικές επεμβάσεις στη συνέχεια και ανασκεύασε την εικόνα του. Ο Γκάλο που συμμετείχε στις πρώτες καλές στιγμές της Ένωσης έδειξε ξανά ότι σε κρίσιμο σημείο δεν είχε συγκέντρωση. Γι'αυτό δίκαια δέχεται κριτική από Τύπο και οπαδούς.

Για την ΑΕΚ υπήρχε πίσω ο Βράνιες και ο διακριθείς στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Λαμπρόπουλος. Η εμφάνιση του Βόσνιου ήταν φυσιολογικό να μαγνητίσει βλέμματα, μετά τα όσα προηγήθηκαν και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε. Ο 29χρονος ήταν σωστός στις επεμβάσεις του, έμπαινε στη μπάλα με την αυτοθυσία που τον διακρίνει και ήταν συγκεντρωμένος.

Ήταν σκύλος σκέτος και έτοιμος να καταπιεί οποιοδήποτε αντίπαλο βρεθεί μπροστά του

Για το Λόπες πρέπει να γίνει ειδική μνεία. Έπαιξε αριστερό μπακ, στη θέση του δηλαδή, έκανε πολλά ανεβάσματα και σύμφωνα με αρκετούς Ενωσίτες, δεν πρέπει να φύγει από εκεί. Μέχρι να έρθει όμως καθαρό αριστερό εξτρέμ, από το πάνω ράφι και να προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή, ο Πορτογάλος αμυντικός αναγκαστικά θα έχει διπλό ρόλο. 

Λόγω της ηλικίας του, ο Βολκάν Σεν φαντάζει παλαίμαχος. Πληροφορίες από την Τραπεζούντα αναφέρουν, ότι ο παίκτης στα 30 του δεν είχε θέση στη τοπική ομάδα, λόγω της ύπαρξης πολλών ποδοσφαιριστών που παίζουν στη θέση του. Τέσσερα ματς έχει παίξει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στη δεύτερη διοργάνωση σημείωσε δύο γκολ. Ο ίδιος αγωνίζεται με ευχέρεια στο κέντρο και τις δύο πτέρυγες. Οι Τούρκοι έχουν να το λένε, για την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια και την τεχνική του. "Είναι άνεμος, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έχει τη διείσδυση και θα μαγέψει με τα τσαλίμια του τον κόσμο, όπως ο Μέσι", έλεγαν στο sportdog πηγές από τη Μαύρη Θάλασσα. Τώρα αν θα τον αποκτήσει η ΑΕΚ ή θα κινηθεί για άλλη επιλογή, είναι άλλη επιλογή.

Για το στήσιμο της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκτιμώ, ότι ένα σχήμα σε διάταξη 3-5-2, με Τσιντώτα, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μπακάκης, Μασούντ, Λιβάγια, Αραούχο θα ήταν το ιδανικότερο για την Ένωση. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, εκτός από το στήσιμο για να πάρει μία ομάδα το διπλό. Θέλει ψυχή, πάθος, καρδιά, φυσικά τύχη και θέληση, να αποδείξει μία ομάδα, ότι πάει για πρωτάθλημα. Έτσι όπως τα έκανε η ΑΕΚ, η απώλεια της νίκης στο μυαλό των οπαδών της ισούται με απώλεια του τίτλου.

Εσείς ποια σύνθεση θα προτιμούσατε; Αφήστε τη γνώμη σας στα σχόλια, στο Facebook ή στο mail, [email protected]

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags