Facebook Pixel Γεωργίου: Ο πιο ποιοτικός παίκτης στην Ελλάδα είναι στον Ολυμπιακό - Sportdog.gr
| 2018-02-02 14:12:00

Ο πιο ποιοτικός στην Ελλάδα είναι στον Ολυμπιακό - Μεγάλη πλάκα με Νικολάου, έγκλημα με Μασούντ

Sportdog Team
Ο πιο ποιοτικός στην Ελλάδα είναι στον Ολυμπιακό - Μεγάλη πλάκα με Νικολάου, έγκλημα με Μασούντ

Aν βάλει εκεί τον Ανδρούτσο, ήμαρτον!

«Ο Οφόε δεν είναι έτοιμος να παίξει σε όλο το παιχνίδι», δήλωσε ο Γκαρσία για το μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σοβαρό πλήγμα αυτό για τον Ολυμπιακό διότι ο Βέλγος χαφ δεν είναι μόνο ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, αλλά και ο πιο ποιοτικός του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ο μόνος στον Ολυμπιακό που απλοποιεί το παιχνίδι, παίζει με πολλές κάθετες και όχι με καμινάδες που παίζουν συνήθως οι υπόλοιποι. Και επιπλέον έχει την ικανότητα της κατά μέτωπο διείσδυσης.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει άλλα δύο προβλήματα. Σήμερα το βράδυ θα αποφασίσει ο Όσκαρ αν θα παίξουν ο Κούτρης και ο Ομάρ. Εδώ που τα λέμε, καλύτερα να μην παίξει ο Κούτρης, διότι είναι η κερκόπορτα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Λογικά πρέπει να τον αντικαταστήσει ο Χατζισαφί, τον οποίο, όμως, μέχρι τώρα αγνοεί φανερά ο Γκαρσία. Θα έχει μεγάλη πλάκα να βάλει αριστερό μπακ τον Νικολάου. Ωχ, μάνα μου!

Μακάρι να μπορέσει να παίξει ο Ομάρ, ο οποίος είναι μακράν ο καλύτερος ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού. Όμως, αν δεν παίξει, ποιον θα βάλει δεξί μπακ ο Γκαρσία; Και εδώ θα έχει μεγάλη πλάκα, να βάλει τον Ανδρούτσο. Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου! Ο Ανδρούτσος κάνει μόνο για 8άρι και σε καμιά άλλη θέση.

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ σίγουρο ότι στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός θα μπει πολύ φουριόζος στο παιχνίδι και θα πιέσει ψηλά και ασφυκτικά την ΑΕΚ, όπως έκανε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Αν δε βάλει γκολ, το ματς θα πάει για ισοπαλία, διότι είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο εξατμίζεται από δυνάμεις και εκεί θα έχει τον κίνδυνο να δεχθεί γκολ.

Και πάμε στην ΑΕΚ. Κανένας δεν ξέρει αν ο Χιμένεθ ξανακάνει τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις που συνηθίζει τώρα τελευταία. Δηλαδή, να βάλει δεξιά τον Χριστοδουλόπουλο και να αφήσει έξω τον Μασούντ, ή να βάλει κανέναν Μπακασέτα. Αν το κάνει αυτό, θα είναι έγκλημα. Κατά τη γνώμη μου, η ΑΕΚ πρέπει να παίξει το 3-4-1-2 με Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη και Βράνιες τα τρία στόπερ, στα χαφ αριστερά ο Λόπες, δεξιά ο Γκάλο, δύο κεντρικοί ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, μπροστά τους ο Μασούντ, για να «ταϊζει» τον Αραούχο και τον Λιβάγια. Αυτή νομίζω πως είναι η ιδανική 11άδα και η τακτική που πρέπει να εφαρμόσει ο Χιμένεθ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags