Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Έτσι θα το γυρίσει ο Ολυμπιακός - «Κόμπρες» και... gladiator μέσα στην Τούμπα!
| 2018-02-21 12:17:00

Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Έτσι θα το γυρίσει ο Ολυμπιακός - «Κόμπρες» και... gladiator μέσα στην Τούμπα!

Sportdog Team
Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Έτσι θα το γυρίσει ο Ολυμπιακός - «Κόμπρες» και... gladiator μέσα στην Τούμπα!

Χτυπάς, δαγκώνεις, δηλητηριάζεις και φεύγεις!

Αυτό το ντέρμπι της Τούμπας, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο η έδρα που του δίνει το αποκαλούμενο, κλασικό μικρό προβάδισμα του «άσου». Είναι η απόσταση στο φορμάρισμα των ομάδων, είναι η ψυχολογία, το ρεύμα νικητή, που διαμορφώνει ξεκάθαρο ένα ασπρόμαυρο status, εξασφαλίζοντας το γενικό, συνολικό momentum υπέρ του Δικεφάλου του βορρά.

Από τα παλιά τα χρόνια, πολύ πίσω στις δεκαετίες, του ’60, του ’70 ως επί το πλείστον, αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι των 80‘s, είχε να προκύψει τόσο ξεκάθαρο φαβορί όσο τώρα.

Τότε που ακόμα κράταγε καλά η περιβόητη «βεντέτα» των συλλόγων, με σημείο αναφοράς στην εχθρική εν πολλοίς αντιπαλότητα, τα πόδια του Κούδα(!) και οι Ολυμπιακοί έσβηναν με τη γομολάστιχα το παιχνίδι της Τούμπας από το καλοκαίρι που γινόταν η κλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς όπως ομολογούσαν οι ίδιοι, «η ήττα άρχιζε ήδη να διαγράφεται περνώντας τα Τέμπη».

Οι ερυθρόλευκοι ήταν χαμένοι από χέρι εκεί πάνω και έκαναν αμάν και τι να ξορκίσουν τα «κακά μάγια» που τους καταδίωκαν κάθε που ανηφόριζαν για τη Θεσσαλονίκη για τις «πολεμικές» αναμετρήσεις εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή, με το γόητρο είναι αλήθεια, πάντως, να αποζητάει ικανοποίηση και να ψάχνει δικαίωση, παρά για τις όποιες πραγματικές ελπίδες διαθέτουν εδώ που τα λέμε οι περυσινοί πρωταθλητές να βάλουν στη σειρά της τροπαιοθήκης τους το 8ο σερί.

Αν δεν ήταν το ντέρμπι του 1ου γύρου με τη στραβοκλοτσιά του Ένχελς και την τυχερή καραμπόλα της στημένης φάσης να πάει η μπάλα μέσα και να χάσει 1-0 ο ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι έχουν κατά τα άλλα υποστεί την απόλυτη πανωλεθρία στα μεγάλα ματς της τρέχουσας σεζόν.

Βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση - πρωτοφανή για τα μεγαλεία της 20ετίας τους (ιδιαίτερα) θα έλεγα - καθώς δεν είναι μόνοι οι τρεις ήττες από την ΑΕΚ και ακόμα μία από τον παραπαίοντα Παναθηναϊκό. Είναι και που φέτος δεν νίκησαν ούτε Ατρόμητο, ούτε Αστέρα.

Και με τον Πανιώνιο που τον έκαμψαν και τις δύο φορές, τα χρειάστηκαν ώσπου να πάρουν τις νίκες με το στανιό.

Να και μόλις την περασμένη Κυριακή, παράγοντας τις περισσότερες τελικές από κάθε άλλη φορά (πάνω από 20), είδαν και έπαθαν να σκοράρουν μια φορά για να πάρουν τη νίκη. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, κόντρα στους αποδεκατισμένους κυανέρυθρους, έτσι;

Βλέπετε γιατί δεν μπορεί να είναι κανείς ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την κυριακάτικη μάχη της Τούμπας; Ακόμα και σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός επιτέλους δημιούργησε, τροφοδότησε κινδύνους την αντίπαλη περιοχή, παρήγαγε φάσεις για πολλά γκολ, είχε αστοχία. Ένα με το ζόρι το έβαλε.

Σε παιχνίδια-φωτιά σαν το επικείμενο της Τούμπας, οι ευκαιρίες που σου δίνονται να τα καθαρίσεις, τα γνωρίζετε, είναι συνήθως μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Άμα εσύ θες… 50 περιπτώσεις για να πανηγυρίσεις γκολ, άστα, βράστα! Το ζητούμενο είναι να είσαι «κόμπρα». Να χτυπήσεις, να δαγκώσεις, να δηλητηριάσεις και να φύγεις!

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, σκοράρει αδιακρίτως, έχει άνεση στην κατάκτηση των στόχων του, είτε παίζει μέσα είτε έξω. Έχει έναν βαθμολογικό αέρα από τον Ολυμπιακό - χωρίς να ξέρουμε φυσικά τι θα συμβεί με την εκδίκαση της έφεσης της Πέμπτης για την αφαίρεση των βαθμών από τους Πειραιώτες… - και, εν γένει, είναι σε δυναμική τροχιά τίτλου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Το πιστεύουν όλοι στη Θεσσαλονίκη ότι ήρθε η ώρα τους και μάλιστα ονειρεύονται δύο τρόπαια = νταμπλ!

Η Τούμπα θα μοιάζει την Κυριακή με ρωμαϊκή αρένα και ο... gladiator θα πρέπει να βρει ενσάρκωση στην ερυθρόλευκη φανέλα για να γυρίσει η… τάση και να τουμπάρει το σκηνικό!

Βεβαίως η πίστη νίκης - είναι γεγονός - που επικρατεί στο Ρέντη τα τελευταία 24ωρα, στην εκκίνηση της προσπάθειας για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός ανταγωνιστικός όπως παλιά και με πνεύμα νικητή την Κυριακή, είναι η επιβεβαίωση του προσωπικού συνθήματος που έχει ρίξει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο ο Κέβιν Μιραλάς.

Μου άρεσε το «δεν ήρθα για να φύγω το καλοκαίρι, θα βάλω γκολ στην Τούμπα», γιατί και ο Βέλγος παίζει και το δικό του τελευταίο χαρτί σ’ αυτό το ντέρμπι. Σχεδόν ανύπαρκτος έως τώρα στο διάστημα της επιστροφής του στην Ελλάδα και σίγουρα «άκαπνος», έχει μια μεγάλη ευκαιρία να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον οποίο τον καλοπλήρωσε ο Ολυμπιακός να τον φέρει πίσω.

Ο Μιραλάς ήρθε πίσω να κάνει τη διαφορά. Τέτοιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ντέρμπι. Αν δεν το καταφέρει, λογικά ούτε ο Ολυμπιακός θα έχει καταφέρει (πάλι) τίποτα φέτος, οπότε… το τρένο θα σφυρίζει οριστικά από μακριά.

Και εκείνος, δεν θα μπορεί πια να… απαιτήσει να καταβάλλει ο Ολυμπιακός σε μερικούς μήνες τη ρήτρα στην Έβερτον, για να τον κάνει οριστικά και πάλι δικό του!

Εδώ σε θέλω Κέβιν! Gladiator!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags