Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι κρύβουν οι… αναβολές; Ο κίνδυνος της Β’ Εθνικής για ΠΑΟ και το πλάνο Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ
| 2018-04-28 20:01:00

Τι κρύβουν οι… αναβολές; Ο κίνδυνος της Β’ Εθνικής για ΠΑΟ και το πλάνο Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ

του Κώστα Γκόντζου
Τι κρύβουν οι… αναβολές; Ο κίνδυνος της Β’ Εθνικής για ΠΑΟ και το πλάνο Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ

Πότε θα γίνει το ραντεβού και τι περιμένουν;

Σαν κάτι να μην έχουν κάνει καλά όσοι εμπλέκονται στις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις για την περιβόητη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς, αλλά όλοι έχουν την αίσθηση πως «κάτι» συμβαίνει. Κάτι που δεν έχει σχέση με αυτή καθ΄αυτή την αγορά ή την πώληση του Παναθηναϊκού, αλλά με κάτι άλλο.

Το ραντεβού λοιπόν ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Ταϊλανδό, πήγε τελικά για τις 15 του Μάη όπως προέκυψε από το χθεσινό ρεπορτάζ.

Θα μπορούσαμε να πούμε απλά… δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και θα ήμασταν σίγουρα μέσα στις εξελίξεις.

Αλλά εδώ τα πράγματα δείχνουν πιο σοβαρά.

Είναι… πώς να το πούμε τώρα… είναι σαν να διαπραγματεύονται δύο άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας μοιάζει να μην θέλει να πουλήσει και ο άλλος να μην θέλει να αγοράσει.

Θα μου πείτε βέβαια, τότε τι διαπραγματεύονται και τι συζητάνε;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι απλή. Διαπραγματεύονται δηλαδή την… συζήτηση. Ή πιο σωστά το ποιος… θα την χαλάσει, ώστε να εισπράξει αυτός το κόστος του ναυαγίου.

Δεν μπορείς όμως να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά ότι είναι έτσι τα πράγματα. Απλά… αποχρώσες ενδείξεις έχουμε μέχρι τώρα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Οπότε;

Οπότε πάμε στην γνωστή, χρυσή και αλάνθαστη συνταγή περιγραφής των εξελίξεων.

Περιμένουμε και… βλέποντας και λέγοντας

Το σίγουρο πάντως είναι πως κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η ημερομηνία 15 Μάη, που όπως λέγεται ορίστηκε η συνάντηση μεταξύ του Αλαφούζου και του Παϊρότζ. Καθώς μέχρι τότε και οι δύο θα έχουν πλήρη εικόνα του τι ακριβώς θα έχει γίνει με τις τιμωρίες και την παραμονή ή όχι του Παναθηναϊκού στην Σούπερ Λίγκα.

Κάποιοι… κακεντρεχείς μάλιστα λένε ότι κα οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να προχωρήσουν ούτε βήμα το όλο ντιλ πριν δουν επακριβώς τι θα γίνει σε σχέση με τα συγκεκριμένο θέμα. Ο μεν Αλαφούζος για να μην… αναγκασθεί να πουλήσει αν σώζεται έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός, ο δε Ταϊλανδός και αυτοί που εκπροσωπεί για να μην χρειασθεί να πληρώσουν αυτοί Βέμερ και λοιπούς προκειμένου να σωθεί ο Παναθηναϊκός και να τον πάρουν για… μια δόση του Βέμερ αν η απόφαση είναι αρνητική και ο Αλαφούζος βρεθεί με το «πιστόλι στον κρόταφο».

Μην με ρωτάτε τώρα «ποιοι το λένε». Εκείνο που έχει σημασία είναι πως όσο το σκέφτομαι και βλέποντας και τις εξελίξεις, όλο και περισσότερο πείθομαι πως κάπως έτσι θα πάει το πράγμα.

Α και κάτι τελευταίο καθώς με όλα αυτά κανείς δεν ασχολείται με την ομάδα και όσα κάνει μέσα στο γήπεδο.

 Το φοβερό και τρομερό λοιπόν είναι, πως καθώς τελειώνει η χρονιά, η πιο μαύρη και καταστροφική χρονιά για τον Παναθηναϊκό στην ιστορία του θυμίζω, όλοι σχεδόν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για όσους είναι στην ομάδα.

Μιλάμε ότι προπονητής και παίκτες έχουν διαβάσει και έχουν ακούσει τόσα για πάρτι τους, που ούτε τα είχαν ονειρευτεί ποτέ προπονητές και παικταράδες που έφτασαν τον Παναθηναϊκό στα κορυφαία σαλόνια της Ευρώπης.

Όλοι πια είναι… πετυχημένοι. Και φυσικά και… ήρωας ταυτόχρονα.

Τώρα πως βγαίνει το «πετυχημένος» σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί μαζεμένες όλες τις ξευτίλες που υπάρχουν για μια νορμάλ ποδοσφαιρική ομάδα, αυτό μόνο αυτοί που τα λένε και τα γράφουν το ξέρουν.

Και μην μου πείτε το κλασσικό πια «και τι να κάνουν, πάλι καλά που έκαναν ότι έκαναν ετσι που είναι τα πράγματα». Γιατί τα πράγματα πιο άσχημα, δραματικά και οριακά για τον Παναθηναϊκό όσο είναι τον τελευταίο μήνα, δεν ήταν ποτέ και σε κανένα σημείο της προηγούμενης σεζόν.

Κι όμως.

Τον τελευταίο μήνα έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις και έχει φέρει κάποια αξιοπρεπή αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός. Και ακριβώς στην εικόνα του τελευταίου μήνα «πατάνε» όσοι υμνούν ακόμα και τα… σορτσάκια που φοράνε οι παίκτες και το… κοστούμι που φοράει ο προπονητής.

Κομματάκι περίεργο δεν σας φαίνεται;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags