Facebook Pixel Sportdog.gr | Δυνατή αντεπίθεση Μαρινάκη με τον καλύτερο όλων των εποχών - Δεν είναι για κλωτσιές σαν τον Σεμπά
| 2018-05-19 11:25:00

Δυνατή αντεπίθεση Μαρινάκη με τον καλύτερο όλων των εποχών - Δεν είναι για κλωτσιές σαν τον Σεμπά

του Νίκου Αλέφαντου
Δυνατή αντεπίθεση Μαρινάκη με τον καλύτερο όλων των εποχών - Δεν είναι για κλωτσιές σαν τον Σεμπά

Έκανε το πρωτάθλημα της ζωής του, θα τον ζεστάνει το Καραϊσκάκη.

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε φοβερή χρονιά φέτος, εγώ δεν τον πήγαινα άλλα χρόνια, αλλά φέτος έκανε το πρωτάθλημα της ζωής του. Έτσι δεν τον είχα ξαναδεί ούτε στον ΠΑΟΚ, ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στο εξωτερικό, ήταν ο καλύτερος Χριστοδουλόπουλος όλων των εποχών.

Αν συνεχίσει έτσι και θέλει να δικαιώσει τα λεφτά του, είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Γιατί δεν είναι εξτρέμ του γλυκού νερού. Είναι εξτρέμ πλήρης.

Για εμένα εξτρέμ που δεν σκοράρει είναι για τα σκουπίδια. Εξτρέμ που λέει "κάνω σέντρες, βρείτε σέντερ φορ να τη σπρώξει στα δίχτυα", είναι για κλοτσιές. Αυτά τα έλεγα και για τον Σεμπά όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, δεν κώλωνα. Τα έλεγα και για τον Ντουρμάζ. Εγώ θέλω εξτρέμ σαν τον φετινό Χριστοδουλόπουλο.

Γρήγορος, ντριμπλέρ, χώνεται και σκοράρει, μεγάλη δουλειά. Και φοβερά φάουλ και πέναλτι. Ελαφρύς, σου σκάει την ντρίμπλα και σε αφήνει ένα μέτρο πίσω, αρέσει αυτό στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα τα δώσει όλα για να δικαιώσει τη μεταγραφή του, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τον αγκαλιάσει, το Καραϊσκάκη θα τον κάνει να νιώσει πολύ ζεστά. Δυνατά άρχισε την αντεπίθεση ο Μαρινάκης. Μην τον ξεγράφετε τον Ολυμπιακό, μιλάμε για τη μακράν μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τον Φετφατζίδη, τι να σας πω, τον είχα σχεδόν ξεχάσει. Λείπει χρόνια, δεν ξέρω και σε τι κατάσταση είναι, για εμένα παίκτες που πάνε για τα λεφτά στη Σαουδική Αραβία, βγαίνουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, δεν μου αρέσει αυτό. Αν είσαι παικταράς, μένεις στην Ευρώπη όσο είσαι σε καλή ηλικία. Μόνο στο τέλος της καριέρας σου πας σε εκείνα τα μέρη.

Ο Φετφατζίδης πάντως για εμένα είναι δεκάρι. Δεν θέλω πολύ κοντούς για εξτρέμ. Σαν δεκάρι είχε δείξει πολύ καλό ταλέντο, να μπουκάρει, να οργανώσει, να πασάρει. Σε θέση όπως ήταν ο Ιμπαγάσα, λίγο πιο πίσω δηλαδή, όχι κρυφός κυνηγός. Διότι πίσω από τον φορ θέλω ξανά τον παίκτη να μην είναι κοντός, να χώνεται στο γκολ με όλους τους τρόπους. Θέλω και τα εξτρέμ και τον παίκτη πίσω από τον κυνηγό να πατάνε περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τους Τούρκους τώρα, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Διότι δεν συμφέρει κανέναν. Η Ελλάδα είναι δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα έχει καλά με την Αμερική και με τη Ρωσία. Κανείς δεν θέλει την Ελλάδα διαλυμένη. Δεν μπορείς να κηρύξεις πόλεμο σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι άλλοι να κάνουν τις πάπιες. Θα διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αν γίνει αυτό. Η Τουρκία ξέρει ότι αν μπουκάρει στην Ελλάδα, οι άλλες χώρες θα μας βοηθήσουν. Τότε τι Ένωση Ευρωπαϊκή θα ήταν.

Άσε που έχουμε δίκαιο. Το ξέρουν και οι Τούρκοι και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι ότι έχουμε δίκαιο. Δεν μπορούμε να κάτσουμε σαν τις κότες ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας.

Με ρωτάει επίσης ο Σινάνογλου τι γνώμη έχω για τον Ερντογάν. Είναι μεγάλη προσωπικότητα. Έχει παίξει και ποδόσφαιρο, έχει άντερα. Την κρατάει με νύχια και με δόντια την Τουρκία, είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει, με άλλον η Τουρκία μπορεί να είχε καταρρεύσει. Αλλά να μην ξεφύγει. Μην πάει να πάρει εδάφη της Ελλάδας γιατί χάθηκε. Δεν θα έχει καλό τέλος. Και το ξέρει αυτό, δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια ο Ερντογάν δεν έχει πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. Τα Ίμια δεν ήταν επί Ερντογάν.

Κράτα την Τουρκία, είσαι μεγάλος ηγέτης, μη θελήσεις όμως να αιματοκυλήσεις τον τούρκικο λαό και τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός θα πολεμήσει, δεν είναι σαν άλλους γύρω σου. Και έχουμε και πλάτες δυνατές σε συμμάχους. Το καλύτερο και για εμάς και για εσένα είναι η ειρήνη. Μην πειράξεις τα εδάφη του άλλου γιατί αυτό θα είναι το τέλος σου.

Δεν έχεις αντίπαλο στην Τουρκία, μέχρι εκεί κάτσε, μην το παρατραβάς. Διότι όταν το παρατραβάς, μία με τη Συρία, μία με το Ιράκ, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και διαλύθηκες. Κυβέρνησες πολλά χρόνια, θα κυβερνήσεις κι άλλο, θα αφήσεις εποχή, αλλά άφησε την εποχή σου ειρηνικά. 

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags