Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτή τη μεταγραφή θα ρίξει χρήμα ο Μαρινάκης – Ανατροπή με τον «φευγάτο», τον κρατάει ο Μαρτίνς!
| 2018-06-19 20:14:00

Γι’ αυτή τη μεταγραφή θα ρίξει χρήμα ο Μαρινάκης – Ανατροπή με τον «φευγάτο», τον κρατάει ο Μαρτίνς!

Sportdog Team
Γι’ αυτή τη μεταγραφή θα ρίξει χρήμα ο Μαρινάκης – Ανατροπή με τον «φευγάτο», τον κρατάει ο Μαρτίνς!

Ρεπορτάζ με ονόματα για τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Για να σοβαρολογούμε και να μη λέμε ή θεωρούμε ότι να ‘ναι, ένας παίκτης της αγωνιστικής-χρηματιστηριακής αξίας και της κλάσης του Λισάντρο Λόπες, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνεται κουβέντα, ούτε καν φευγαλέα σκέψη, να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν υπήρχαν δύο βασικοί, κοινοί λόγοι εξήγησης. Και που βασίζονται, δίχως άλλο, στην «εξωτερική πολιτική» του Ολυμπιακού.

Σημειώνω: Δεν ισχυρίζομαι ότι θα έρθει ντε και καλά! Ωστόσο, το έδαφος που σπέρνει - καλλιεργώντας με προσεγμένο και μεθοδευμένο τρόπο τις σχέσεις της, εκτός συνόρων η ερυθρόλευκη διοίκηση στα χρόνια ηγεσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και, ιδιαιτέρως, από το ’12 και ύστερα, που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε μπει για τα καλά ήδη στο ποδοσφαιρικό πνεύμα με το know how της αρμονικής διεθνούς συμπεριφοράς ενός συλλόγου που στοχεύει να ενταχθεί και να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ελίτ – τείνει να αποδώσει ακόμα έναν καρπό.

‘Κι αν γίνει η μεταγραφή του Λισάντρο Λόπες, αυτός θα είναι πιο «γλυκός» από οποιονδήποτε άλλο, με έναν Ολυμπιακό που μοχθεί εδώ και χρόνια, εις μάτην, να βρει την «Ιθάκη» του με έναν αξιόπιστο φερέγγυο βράχο στην καρδιά της οπισθοφυλακής.’

Στα 29 του χρόνια ο Αργεντινός στόπερ, που τους τελευταίους μήνες κινήθηκε ανάμεσα σε Μπενφίκα και Ίντερ, άρα όχι μόνο ηλικιακά, αγωνιστικά κιόλας, παραμένει ένας διαφημισμένος ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών, για τον οποίο θα επαναλάβω ότι δεν θα συζητούσαμε με τίποτα αυτή την ώρα το ενδεχόμενο να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

‘Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε φροντίσει από καιρό να «αδελφοποιηθεί», μεταγραφικά ιδίως, με τους Λουζιτανούς, καθώς και να έχει διαρκή ανοιχτή γραμμή με τα κορυφαία γραφεία των Ευρωπαίων ατζέντηδων.

Οι οποίοι, όπως και να το κάνουμε, του έχουν ανοίξει «μεγάλες πόρτες» να διαβαίνει, τον έχουν καταστήσει άξιο, γνωστό και αξιόπιστο συνομιλητή στο ίδιο τραπέζι με τα top club της ηπείρου μας, υπό τον όρο βεβαίως, να είσαι διατεθειμένος κάποιες φορές να… φας και τον κατιμά μαζί με το φιλέτο…’

Οι προσωπικές σχέσεις, λοιπόν, του Βαγγέλη Μαρινάκη, το κύρος του Κριστιάν Καρεμπέ όπου εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό ως «υπουργός Εξωτερικών» του πειραϊκού συλλόγου και ασφαλώς το γερό ποσό εκταμίευσης για στόπερ που σκοπεύουν να εναποθέσουν οι Ερυθρόλευκοι στα πόδια ενός παίκτη του βεληνεκούς του Λισάντρο Λόπες, μπορεί και να κάνουν πραγματοποιήσιμη μια τόσο εντυπωσιακή μεταγραφή.

Η αίσθηση όσο και η πληροφόρηση μου όμως είναι ότι για τον κεντρικό αμυντικό θα ρίξει χρήμα ο Μαρινάκης, αρκεί αυτή τη φορά να βρει πραγματικά, ρεαλιστικά και ουσιαστικά η ομάδα τη σωστή μεταγραφή και να μην τσουβαλιάσει πάλι μεγάλα ποσά για περιπτώσεις τύπου Μποτία και Ντα Κόστα ή Βούκοβιτς και Ένχελς.

Και για να μην παρερμηνεύομαι, όλοι οι προαναφερόμενοι είναι διαφορετικές περιπτώσεις, με ένα μόνο όμως κοινό γνώρισμα: Κανείς τους δεν ήταν αυτό που έψαχνε, αυτό που ζητούσε και αυτό που δαπάνησε εν τέλει ο Ολυμπιακός για να πάρει τις υπογραφές τους.

Όλοι τους ήταν ένα μεγάλο/μικρό τζίφος. Αυτό θέλει και πρέπει να αντιπαρέλθει αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, ειδάλλως να καθίσει στα αυγά του και να τη βγάλει πιο λιτά και ακόμα πιο… βαθιά ελληνικά…

Μασάζ και πάνες στον Οτζίτζα

Αναρωτιούνται πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού, γιατί αναζητά η ομάδα κεντρικό χαφ, «οχτάρι», ενώ υπάρχει ο Οτζίτζα. Υπάρχει; Πόσο διάστημα… δεν υπάρχει επί της ουσίας καθόλου, παρόλο που… κυκλοφορεί στην  Ελλάδα και αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη στολή στα ελληνικά γήπεδα; Ωσεί παρών είναι ο άνθρωπος από τότε που έφυγε ο «δικός του», ο Χάσι.

Και τι δεν έκαναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να τον κρατήσουν «ζεστό». Μασάζ και… πάνες τους άλλαζαν οικογενειακώς των Βέλγων για να τους γίνει αρεστή η χώρα μας, η Αθήνα, ο Πειραιάς, τα νότια προάστια που διαμένουν! Δεν τους έκανε το κλίμα, τι να κάνουμε τώρα.

Αλλού είναι το θέμα και το έχουμε πάρει πρέφα οι πάντες πια. Δεν απαλλάσσεται ο Ολυμπιακός με τίποτα από το βαρύ φορτίο του συμβολαίου του Οφόε. Αυτός και ο Εμενίκε είναι οι βραχνάδες του καλοκαιριού.

‘Και δεν είναι μόνο ότι κοστίζουν – και θα κοστίσουν με την όποια συμβιβαστική, γιατί μόνο τέτοια θα είναι αν προκύψει αγοραστής, λύση - ένα σκασμό λεφτά. Είναι ότι κρατούν και τις θέσεις στο ρόστερ για να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να λυθούν τα χέρια τους να πάνε παρακάτω στις μεταγραφές.’

Και θα επαναλάβω ότι και του Πάρντο η παρατεινόμενη παρουσία στο έμψυχο δυναμικό είναι επίσης ένα θέμα, καθώς και σημαντική πάντοτε η εκκρεμότητα του Μάρκο Μάριν.

Για να πάμε και στις δευτερεύουσες αλλά υπαρκτές όπως και να το κάνουμε περιπτώσεις των Ρομαό, Ταχτσίδη.

Ο πρώτος θα δεχθεί τη μείωση αποδοχών και φαίνεται να μένει, αλλά ο δεύτερος δεν φέρνει προσφορά όπως του έχει ζητηθεί, αλλά δεν είναι ίδια περίπτωση με τον Τονγκολέζο που ο προπονητής τον θέλει για αναπληρωματική λύση κόφτη.

Ο Ταχτσίδης τους είναι τουλάχιστον αδιάφορος όλων στον Πειραιά.

  • Στο αμέσως προσεχές blog, να έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι αγώνες της α’ φάσης του Mundial θα πούμε κάποια πραγματάκια για την ποδοσφαιρική γιορτή της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags