Facebook Pixel Sportdog.gr | Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ, σκοράρει με όλους τους τρόπους - Ιδού ο νέος Σαλπιγγίδης, θηρία οι...
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-02 09:30:00

Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ, σκοράρει με όλους τους τρόπους - Ιδού ο νέος Σαλπιγγίδης, θηρία οι...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Εντυπωσιακός ΠΑΟΚ, σκοράρει με όλους τους τρόπους - Ιδού ο νέος Σαλπιγγίδης, θηρία οι...

Φοβερή ανάλυση για την πρόκριση του Δικεφάλου στη Βασιλεία.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μία ομάδα με σοβαρότατα προβλήματα στην τετράδα της άμυνας και ιδιαίτερα στη μεριά του αριστερού μπακ, Μπαλάντα, ο οποίος είναι στόπερ. Ο ΠΑΟΚ ήταν διαβασμένος και χτύπησε από εκεί έχοντας δύο ποδοσφαιριστές που έπαιξαν πολύ καλά το αμυντικό κομμάτι. Μιλώ για τον Λημνιό και τον Ελ Καντουρί.

Βοήθησαν πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν να παίξει κατοχή μπάλας ή να πρεσάρει ψηλά. Έπαιξαν αρκετά πίσω αυτοί οι δύο και έτρεχαν στο χώρο. Μάλιστα ο Λημνιός δείχνει, ότι μπορεί να γίνει ο νέος Σαλπιγγίδης αρκεί να βρίσκει δίχτυα. Έχει την τσαπατσουλιά και την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη αλλά περιμένουμε να αποκτήσει και τα τελειώματα.

Ήταν μεγάλη απώλεια ο Βιεϊρίνια, η οποία δεν φάνηκε εξαιτίας της ανόητης επιθετικά στρατηγικής των αντιπάλων. Ενώ είδαν το πρόβλημα στην αριστερή πλευρά με το Κρέσπο, φόρτωσαν από εκεί τη μπάλα, αλλά σε δύο πολύ ψηλά κορμιά όπως ο Βαρέλα και ο Χατσερίδη.

Τι να κάνει μετά ο Αγέτι ανάμεσα στα δύο θηρία; Και ο Καλούλου επίσης ήταν αδύνατο να κερδίσει μπάλες. Άρα στην αδυναμία του ΠΑΟΚ στα αριστερά η αντίπαλος πήγε με ανορθόδοξο τρόπο να κερδίσει πράγματα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με τον Λημνιό από τη μεριά της αδυναμίας της αντιπάλου ομάδος βρήκε φάσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι από εκεί ξεκίνησε το πρώτο γκολ.

Δεν θα δεχτώ αυτά που λένε οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ότι ήταν κακή η Βασιλεία. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλά και μάλιστα και στις αλλαγές του με τον Ουάρντα και τον Ζάμπα προσπάθησε να δώσει ταχύτητα στην αντεπίθεση, ένα κομμάτι που δεν έχει δουλέψει πολύ καλά. Χθες έδειξε, ότι εκτός από το να πρεσάρει ψηλά, να παίζει κατοχή, μπορεί να παίξει και την κόντρα επίθεση. Παρουσιάζει δηλαδή μία ποικιλία στο επιθετικό του κομμάτι. Βάζει γκολ με οργανωμένη επίθεση, τον αέρα, με αντεπίθεση, με στημένα. Έχει έναν επιθετικό πλουραλισμό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags