Facebook Pixel Επικός ο Πέλκας, τεράστια έκπληξη με Κρέσπο - Στην Ιταλία ο Πασχαλάκης, τέλος τώρα ο Πρίγιοβιτς
| 2018-08-25 10:05:00

Επικός ο Πέλκας, τεράστια έκπληξη με Κρέσπο - Στην Ιταλία ο Πασχαλάκης, τέλος τώρα ο Πρίγιοβιτς

του Κωστή Ραπτόπουλου
Επικός ο Πέλκας, τεράστια έκπληξη με Κρέσπο - Στην Ιταλία ο Πασχαλάκης, τέλος τώρα ο Πρίγιοβιτς

«Θέμα» στη ρεβάνς με Μπενφίκα, αυτός πρέπει να παίζει φορ.

O ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα έκανε άμυνα στο κέντρο, ακολούθησε τον ανταγωνιστικό ρυθμό μιας πολύ καλής ομάδας. Αυτό ήταν στα θετικά της όλης υπόθεσης. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν έκατσε πίσω από την μπάλα, δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο, αν και υστερεί σε εξάρι" και οκτάρι.

Πρώτον, ενώ ήξερε δηλαδή ότι δεν έχει τέτοιους παίκτες, χρησιμοποίησε τον γρήγορο ρυθμό της Μπενφίκα και τέντωσε το... σκοινί μέχρι τέλος. 

Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έκανε καλή δουλειά στην πλάγια γραμμή και αντιπαρέβαλε τα καλά άκρα του σε αυτά της Μπενφίκα. Κι ενώ το ευάλωτο σημείο του είναι ο άξονας, η Μπενφίκα δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς έγιναν δύο πράγματα. Το ένα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μαρκάρει τον Πίτσι, ο τελευταίος ήταν άστοχος στις τελικές προσπάθειες. Εκεί υστερούσε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Πίτσι έχασε όσες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν.

Επικό παιχνίδι έκανε ο Πέλκας. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα για να γίνει τρίτος χαφ, ένας ρόλος που δεν του ταιριάζει, όμως κατάφερε να ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό. Αν ο ΠΑΟΚ είχε μια χαφάρα, για να μπορεί ο Πέλκας να παίρνει λιγότερα μέτρα και ο φορ να είναι ο Ζαμπά ή ο Ακπόμ, τότε μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα μπροστά. Αμυντικά βοήθησαν επίσης οι Ζάμπα και Λημνιός, σαν τέταρτα χαφ πίσω στο κέντρο.

Ο καλύτερος της ομάδας ήταν ο Πέλκας με τον Πασχαλάκη και μεγάλη έκπληξη ο Κρέσπο. Ο τελευταίος όφειλε να κάνει ένα μεγάλο ματς και το έκανε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ως στόπερ, ωστόσο πρέπει να κάνει κι άλλα τέτοια παιχνίδια για να με πείσει. Όσο για τον Πασχαλάκη, θα κάνει μεταγραφή στην Ιταλία στα 30 του. Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπό του έναν τερματοφύλακα από... σπόντα, αφού για 40 χρόνια δεν έχει βρει παρόμοιο.

Για τη ρεβάνς το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει θέμα στον άξονα. Δεν υπάρχουν παίκτες να περιορίσουν τον Πίτσι και γενικά τα χαφ της Μπενφίκα, δεν έχει λύση στο μαρκάρισμα εκεί. Και τέλος, νομίζω ήρθε η ώρα να πωληθεί ο Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πλέον με τον νεαρό Ζαμπά ως σέντερ φορ, που έχει nτρίπλα και ταχύτητα και να πουλήσει τον Σέρβο. 

Δεν μπορείς να παίξεις αντεπίθεση με τον Πρίγιοβιτς, ενώ αν του κλείσεις και τον αέρα, τότε τέλος. Αν φύγει λοιπόν τώρα, δε νομίζω να πει κανείς και τίποτα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags