Facebook Pixel Θα τον διέλυε η Τσέλσι - Γκρίνια και καυγάδες στην ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ - Πολύ κράξιμο στον Ουζουνίδη
| 2018-09-21 09:01:00

Θα τον διέλυε η Τσέλσι - Γκρίνια και καυγάδες στην ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ - Πολύ κράξιμο στον Ουζουνίδη

του Κωστή Ραπτόπουλου
Θα τον διέλυε η Τσέλσι - Γκρίνια και καυγάδες στην ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ - Πολύ κράξιμο στον Ουζουνίδη

Ποιος παίζει σαν τον Γκιωνάκη και ποιος είναι μεγάλος τάγαρος;

Στο ΠΑΟΚ-Τσέλσι δεν ευχαριστηθήκαμε ποδόσφαιρο. Είχαμε έναν ρυθμό χαμηλό, ιδιαίτερα από την πλευρά της αγγλικής ομάδας, της οποίας το σώμα ήταν στην Τούμπα, αλλά το πνεύμα στη Γουέστ Χαμ. Έκανε ένα ροτέισον βιολογικό ο Σάρι. Μπορεί να έβαλε παίκτες βασικούς, ο ρυθμός όμως που έδωσε στο παιχνίδι ήταν τόσο χαμηλός που το χρησιμοποίησε μόνο για να πετύχει ένα γκολ και να μη χάσει.

Η Τσέλσι σνόμπαρε το κοινό με τον τρόπο που έπαιξε. Κρίμα γι' αυτούς που πλήρωσαν εισιτήριο για να δούνε τους βασικούς της παίκτες. Αυτοί που ήρθαν να δούνε μπάλα δεν είδανε.

Από την άλλη μεριά και ο ΠΑΟΚ έκανε ροτέισον, όχι όμως βιολογικό. Χρησιμοποίησε αργή ομάδα κάνοντας σε πολλά σημεία του παιχνιδιού πρέσινγκ ψηλά, με τρία χαφ πολύ αργά. Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ δεν μπορούν να κάνουν πρέσινγκ ψηλά, ούτε κατοχή μπάλας, όχι σε παιχνίδι υψηλού επιπέδου, αλλά ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης. Από αυτούς δεν πάτησε κανείς περιοχή.

Έβγαλαν, λοιπόν, τέταρτο τον Σάκχοφ σε μεγάλους χώρους. Ήταν σαν να βάλεις τον συγχωρεμένο τον Γκιωνάκη, να παίξει στην Επίδαυρο. Από αέρα μόνο ο Ουκρανός μπορεί να βοηθήσει, από ταχύτητα όμως... τίποτα. Πλαϊνά μαρκαρίσματα; Κάτω του μετρίου.

Οπότε μη έχοντας τον Μάτος για να ανεβεί και τον Βιεϊρίνια να είναι σε αγωνιστική κατάσταση κάτω του μετρίου, λόγω πολλών χιλιομέτρων και φουλαρισμάτων, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγάλει ούτε οργάνωση, ούτε να χτίσει από πίσω παιχνίδι. Το μόνο που έκανε ήταν να ασκεί πίεση ψηλά σε μία ομάδα που μπόρεσε και το έσπασε πολύ εύκολα. Αν είχε κάψα θα έβγαζε 5 παίκτες μπροστά και θα διέλυε τον ΠΑΟΚ. Απλά τον νίκησε...

Ο ΠΑΟΚ κρατά τις εντυπώσεις, ότι έχασε 1-0 και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Οι ταχύτητες, όμως, που έβαλε τον κάνουν πιο κουρασμένο από την ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής.

Η μόνη περίπτωση που ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι ανταγωνιστικός στο παιχνίδι, ήταν από την πλευρά του Ζάμπα πάνω στον Αλόνσο, ο οποίος είναι ο αγαπημένος μου μπακ, αλλά δεν ήταν καλά... Κανονικά έπρεπε να παίξει ο Βραζιλιάνος φορ και ο Πέλκας να αγωνιζόταν από πίσω σαν εννιαροδεκάρι με Ουάρντα και Λημνιό στις πτέρυγες. Ήθελε να χάσει με χαμηλό σκορ ο Λουτσέσκου. Αυτή ήταν η προσέγγισή του.

Θεωρώ, μεγάλο τάγαρο τον Μοράτα που του δόθηκε η ευκαιρία απέναντι στον Χατσερίδη να κάνει γκολ και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Όσο και να θέλει να τον προωθήσει ο Σάρι, ο Ζιρού είναι δίκαια βασικός.

Όσον αφορά το ματς με την ΑΕΚ είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει μία μέρα κούρασης παραπάνω. Πιστεύω ότι εκεί θα πάει σε διαφορετικούς ρόλους. Πρίγιοβιτς, Πέλκας, Λημνιός, Ουάρντα, αυτή είναι η τετράδα που θα δούμε την Κυριακή. Με Μάτος δεξιά και Βιεϊρίνια αριστερά, ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο δυνατός και γρήγορος και ανταγωνιστικός.

Αν κερδίσει την ΑΕΚ δε θα δημιουργήσει μόνο βαθμολογικό θέμα στην Ένωση, αλλά και γκρίνια, η οποία μπορεί να φέρει και καυγάδες. Γιατί ήδη μέρος των ΑΕΚτζήδων κράζει Μελισσανίδη για το παιχνίδι με τον Άγιαξ, στο οποίο η ομάδα τους στερήθηκε λύσεων. Αν έρθει και στα καπάκια νέα ήττα η γκρίνια θα γιγαντωθεί. Οπότε θα δημιουργηθούν και εσωτερικά προβλήματα. Άρα ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς λόγους για να νικήσει.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ουζουνίδης έφαγε πολύ κράξιμο στο ραδιόφωνο, επειδή τα έβαλε με κάποιους παίκτες του, ενώ δεν ζητά από τον Μελισσανίδη κάποιες δυνατές μεταγραφές. Του ρίξανε ανάθεμα γι' αυτήν την επικοινωνιακή του πολιτική.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags