Facebook Pixel Sportdog.gr | Σκύλιασε επειδή τον απέρριψε ο ΠΑΟΚ - Ούτε ξένος αυτό το πέναλτι - Νέος Δομάζος ο...
| 2018-11-04 09:45:00

Σκύλιασε επειδή τον απέρριψε ο ΠΑΟΚ - Ούτε ξένος αυτό το πέναλτι - Νέος Δομάζος ο...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Σκύλιασε επειδή τον απέρριψε ο ΠΑΟΚ - Ούτε ξένος αυτό το πέναλτι - Νέος Δομάζος ο...

Δε στήνεται ο Ατρόμητος. Δέκα χρόνια πρωταθλητές με Σαββίδη.
 

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μια ομάδα με τρία βασικά στελέχη έξω κι όμως δεν μπόρεσε να την κερδίσει, σκορπίζοντας θλίψη και απογοήτευση στον κόσμο της. Πανηγύρισε έξαλλα στα μαγαζιά της Τούμπας που βρίσκομαι την ισοπαλία που απέσπασε ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ και περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό. 

Ο Ατρόμητος αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, όπως έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δηλαδή με τρία στόπερ και δύο εξτρέμ, όπως έκανε ο Ατρόμητος, τον Μπρούνο και τον Ουγκράι. Περιόρισαν πάρα πολύ τον Πρίγιοβιτς και τον ποιοτικότερο παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει εκεί έναν λυσσασμένο Κιβρακίδη, ο οποίος ήθελε να αποδείξει πολλά.

Υπήρχαν τρεις παίκτες του Ατρομήτου οι οποίοι ήταν λυσσασμένοι. Ο ένας ήταν ο Κιβρακίδης, τον οποίο απέρριψε ο ΠΑΟΚ. Έκανε ένα σκυλίσιο παιχνίδι, διέλυσε τον Μπίσεσβαρ και τον Ουάρντα όταν μπήκε στο ματς. Ο άλλος ήταν ο άγαρμπος Ρισβάνης με το ασουλούπωτο σώμα. Δεν έχω ξαναδεί πιο άσχημο σώμα σε ποδοσφαιριστή, σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου τον ηθοποιό. Ένας... κρεμανταλάς, που όμως ήταν επικός και ψηλά και χαμηλά. Δεν ακούμπησε την μπάλα ο Πρίγιοβιτς, τον κατάπιε σαν τη νουαζέτα και το λικέρ που μου έδινε η γιαγιά μου. Τον διέλυσε. Και φυσικά ένας Μπρούνο, ο οποίος ήταν εκπληκτικός σε ταχύτητα, δύναμη, άμυνα, σπριντ, μπούκα, αλλά δεν είχε την τελική προσπάθεια, ήταν ημιτελής. Είχε περισσότερα τρεξίματα ο Ατρόμητος και ο Μπουσούλαζιτς με τον Μάντσον κατάπιαν τον Βέρνμπλουμ με τον Κάνιας το ίδιο άνετα όσο ο Κιβρακίδης τον Μπίσεσβαρ.

Ήταν ορκισμένοι οι παίκτες του Ατρομήτου να αποδείξουν ότι και με μείον τρεις ποδοσφαιριστές δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα παίξουν στα ίσια. Με τρία στόπερ λοιπόν, δύο χάφ, δύο εξτρέμ και έναν φορ έδειξαν στον Δώνη πώς έπρεπε να παίξει ο Παναθηναϊκός μέσα στην Τούμπα. Και φυσικά ο Δώνης το διόρθωσε "καίγοντας" την ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Κωτσόπουλος. Μπορεί να μην έκανε γκολ, αλλά απο πέρυσι μέχρι φέτος πήρε μυική μάζα φοβερή, έχει τέχνη, δύναμη και βλέπω ότι μπορεί ο Κουλούρης να είναι στα πάνω του, όμως ο Κωτσόπουλος θα έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο. Διαβλέπω μέλλον σε αυτόν τον παίκτη, όπως διαβλέπω και στον Μπουζούκη, ο οποίος πιστεύω ότι σε δύο-τρία χρόνια θα γίνει ο νέος Δομάζος. Είναι... αξονάτος παίκτης, όπως και ο Κωτσόπουλος, ο οποίος ήταν ένα παιδάκι πέρυσι, αδύναμο και τώρα είδα ένα θηρίο. Λες και τον βάλανε στο γυμναστήριο ο Σβαρτζενέγκερ με τον Σταλόνε, τον πλακώσανε στα βάρη. Τέτοιο πράγμα, τέτοια διαφορά. Μπορεί να μην τα έκανε, αλλά πήρε τον Βαρέλα στην δύναμη κάτω χαμηλά στην τέχνη σε δυο-τρεις φάσεις και τον ταλαιπώρησε πολύ.

Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα και μάλιστα τον βοήθησε πολύ ο Δώνης, χωρίς να το θέλει στην Τούμπα, για να μην έχει πρόβλημα. Όποια ομάδα τον παίξει με 5-4-1 και έχει τέτοιο υλικό, θα έχει κι άλλες απώλειες, όταν παιχτούν τα ματς στα ίσια, με τράκες και με μαρκαρίσματα. Όσον αφορά στο γκολ που τρώει ο ΠΑΟΚ, όλα ξεκινούν από τον άξονα. Ο Ατρόμητος έκλεισε πολύ καλά τα άκρα του ΠΑΟΚ, με τον Σάκιτς, τον Κιβρακίδη, τον Ουγκράι και τον Μπρούνο και να ντουμπλάρει ο Μάντσον με τον Καρασαλίδη από την μία πλευρά και ο Μπουσούλαζιτς με τον Στρούγγη για το πρώτο ημίχρονο, γιατί μετά το άλλαξε το σύστημα ο Κάναντι και καλά έκανε. Το άλλαξε γρήγορα γιατί δεν τον εξυπηρετούσε το 0-1, ήταν καλή η κίνηση να βγάλει τον νέο τον στόπερ και να πετάξει τετράδα στην άμυνα και τον Ενσικουλού, ο οποίος ήταν και αυτός από τους ημιτελείς καλούς, μισοδουλειάς δηλαδή του παιχνιδιού.

Έδωσε μεγάλη βαρύτητα στα άκρα και πέτυχε μεγάλη ιστορία και είπαν από τον Κάνιας, τον Βέρνμπλουμ και τον Ελ Καντουρί, "τι ζημιά να πάθουμε;". Κι όπως δικαιώθηκε. Το γκολ του ΠΑΟΚ δηλαδή ήταν συνεργασία δύο στόπερ. Δηλαδή κάποιους που δεν υπολογίζεις. Σου κάνει τρίπλα στο ένας με έναν ο Βαρέλα και εκτελεί ο άλλος. Είναι ένα γκολ που δεν θα δεις πολύ συχνά να μπαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο στόπερ ο ένας να κάνει έφοδο από τα εξτρέμ και να εκτελεί από το σημείο του πέναλτι το άλλο το σέντερ μπακ.  

Για τον Πασχαλάκη που πολλοί λένε ότι μπορούσε να βγάλει το γκολ... Στη φάση του γκολ έχει μια τοποθέτηση, αφήνει όλη την γωνία στο δεξί του χέρι ανοιχτή. Δηλαδή το προλάβαινε με τα σωματικά προσόντα που έχει, αν καθόταν ένα μέτρο πιο δεξιά. Από εκεί που ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα σημάδευε το δεξί χέρι του τερματοφύλακα. Ο Πασχαλάκης δέχεται κάποια τέρματα από λάθος τοποθετήσεις του σώματός του. Γι' αυτό πολλοί τερματοφύλακες κάνουν αποκρούσεις τοποθετήσεως, χωρίς να εκτιναχτούν. Πρέπει να προσέξει ο Πασχαλάκης τις τοποθετήσεις του, το πώς θα κάθεται. Το σώμα το έχει, την έκρηξη την έχει. Πρέπει να γίνει καλύτερος και πιο λογικός κάτω από τα δοκάρια. Θέλει να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις, παίρνοντας θέσεις στον αγωνιστικό χώρο που δεν βολεύουν τις φάσεις για αυτόν. Δηλαδή, προτιμάει να κάνει μια υπέροχη απόκρουση, αντί μια λογική απόκρουση, νομίζοντας ότι αν κάνει μια εντυπωσιακή, θα του δώσει πόντους. Πρέπει να το βγάλει αυτό από το μυαλό του όσο είναι νωρίς και στο γκολ δεν φταίει. Ο άξονας του ΠΑΟΚ δημιουργεί για άλλη μια φορά θέματα, αλλά θα πρέπει να δει την λεπτομέρεια αυτή ο Πασχαλάκης, που κατά τα άλλα είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για το πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ την διαιτησία δεν την ελέγχει, αλλά ελέγχει αυτούς που είναι έξω από την διαιτησία. Δεν μπορεί να τα ελέγχει όλα. Φυσικά και ο διαιτητής και ξένος να ήταν, πιθανώς δεν θα έδινε αυτό το πέναλτι του Ελ Καντουρί, το οποίο δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Ο Ατρόμητος με τον πόντο που πήρε, κέρδισε και την αξιοπιστία του, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν... στήνεται. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του Ατρομήτου, πέρα από τον έναν πόντο. Εκείνο που κέρδισε είναι ότι παρότι δεν έβαλε τους δανεικούς, αυτοί που αγωνίστηκαν, έπαιξαν για την ομάδα. 

Όσο για τον Ζαμπά που θέλουν να τον πουλήσουν εκατομμύρια ευρώ... Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εκπληκτική ταχύτητα, δηλαδή μπορεί να τρέξει με την Πατουλίδου και να βγουν στα ίσια κατά κάποιο τρόπο, τόσο γρήγορος είναι. Δείχνει όμως ότι είναι ο... μαύρος Φετφατζίδης του ελληνικού πρωταθλήματος. Και δείχνει επίσης ότι στο ένας με έναν, όταν οι αντίπαλοι είναι κλειστοί στην περιοχή, δεν θα παρουσιάσει κάτι σπουδαίο. Όσο το παιχνίδι πηγαίνει σε ανοικτούς χώρους για την ομάδα του, τότε είναι πολύτιμος. Πρέπει να έχει χώρο από πίσω, που σημαίνει ότι έχει ένα καλό στοιχείο και είναι και καλός αμυντικά. Είναι πολύ ταχύς, καλός τριπλέρ, αλλά δείχνει ότι στο ένας με έναν οι μπακ που τον αντιμετωπίζουν σε κλειστό χώρο, το κάνουν σχετικά εύκολα και χωρίς μεγάλες βοήθειες. Αντίθετα, όταν βρει μεγάλο χώρο, έχει τέχνη, ταχύτητα και ίσως και καλύτερη εκτέλεση. Αλλά έχει πολλα ψωμιά ακόμα για να πούμε ότι θα τον πουλήσει ο ΠΑΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις αλλαγές που κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, τις κάνει στις ίδιες θέσεις. Έξω αριστερά, έξω δεξιά και το δεκάρι. Δηλαδή, δεν αλλάζει ποτέ το σύστημα, δεν ανακατεύει την τράπουλα, είναι ένας συντηρητικός προπονητής. Δεν έχει να ανακατέψει τράπουλες, δεν έχει να κοουτσάρει, σαν κόουτς δεν έχει να παρουσιάσει πολλά πράγματα. Δεν είναι ο προπονητής που θέλουν να παρουσιάσουν οι ΠΑΟΚτσήδες ότι είναι ο μεγάλος κόουτς.

Η ομάδα είναι του προέδρου. Ο πρόεδρος κανόνισε τρεις παίκτες από την άλλη να μην παίζουν κι εσύ δεν κέρδισες και μπορούσες να χάσεις κιόλας. Μην τρελαθούμε με τον Λουτσέσκου... Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ πρόεδρο με τόσα λεφτά και εξουσία, να ελέγχει καταστάσεις αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και να ρίνει τόσα χρήματα. Είναι αδικία να συγκρίνουμε τον Λουτσέσκου με τον Λοράντ, ή τον Αναστασιάδη, ή τον Σάνον. Αν είχαν αυτοί οι τρεις πρόεδρο τον Σαββίδη, επί μονίμου βάσεως θα ήταν πρωταθλητές με δέκα βαθμούς διαφορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags