Facebook Pixel Sportdog.gr | Xαμός για τον... Έλληνα Κούκοτς - Κίνηση-ματ που φέρνει τα πάνω-κάτω - Θα γίνει... Παπαπέτρου;
| 2018-11-08 19:05:00

Xαμός για τον... Έλληνα Κούκοτς - Κίνηση-ματ που φέρνει τα πάνω-κάτω - Θα γίνει... Παπαπέτρου;

του Pick n' Scroll
Xαμός για τον... Έλληνα Κούκοτς - Κίνηση-ματ που φέρνει τα πάνω-κάτω - Θα γίνει... Παπαπέτρου;

Τρελό παρασκήνιο για την ταλεντάρα. Διάβασε πρώτος τι παίζει.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στη Φουενλαμπράντα και συνεχίζει τον δρόμο της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παιχνίδι με τους Ισπανούς δεν έπαιξε ο Ντούσαν Σάκοτα και αυτό έδωσε την ευκαιρία να βγει μπροστά και να έχει καλή απόδοση ο Γιώργος Τσαλμπούρης.

Ο 22χρονος πάουερ-φόργουορντ ήταν στο ξεκίνημα της χρονιάς να δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο. Τελικώς τόσο αυτόν, όσο και τον Δημήτρη Μωραϊτη η ΑΕΚ αποφάσισε να τους κρατήσει. Και καθώς βλέπουμε τους δίνει χρόνο συμμετοχής. 

Ο Τσαλμπούρης, με ύψος 2.17 και αριστερόχειρας, είχε χαρακτηριστεί ως ο Ελληνας Κούκοτς. Από πλευράς αξίας δεν τίθεται σύγκριση. Αλλά το σουλούπι τους μοιάζει αρκετά. Ο 22χρονος έπαιζε στον Πιερικό/Αρχέλαο και είχε πάει στις ΗΠΑ για να σπουδάσει και να παίξει μπάσκετ στο Αϊόβα Στέιτ. Εχοντας προπονητή τον Φρεντ Χόιμπεργκ, που τώρα είναι προπονητής στους Σικάγο Μπουλς.

Ο Τσαλμπούρης έπαιξε μία χρονιά εκεί, αλλά έφυγε. Τον διεκδίκησαν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ (ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε) και τελικά πήρε την κατεύθυνση προς το ΟΑΚΑ. Πέρυσι πήγε δανεικός στον Κολοσσό, αλλά πλέον δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να κάνει μία κίνηση, που πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει.

Προσέλαβε ως ατζέντη τον Νίκο Λώτσο, ο οποίος έχει πλούσιο πελατολόγιο με παίκτες, όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

Το συμβόλαιο του Τσαλμπούρη με την ΑΕΚ λήγει το 2020 και όπως καταλαβαίνει κανείς η φετινή και η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστικές για το που μπορεί να φτάσει ένας παίκτης, που έχει ξεχωριστά προσόντα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags