Facebook Pixel ΑΕΚ: Είναι... Σεϊταρίδης ο Αλμπάνης - Τον ήθελαν όλοι οι μεγάλοι
| 2019-03-18 10:12:00

Είναι... Σεϊταρίδης ο Αλμπάνης - Τον ήθελαν όλοι οι μεγάλοι - Έκανε λάθος η ΑΕΚ - Τους πήρε η μπάλα

Sportdog Team
Είναι... Σεϊταρίδης ο Αλμπάνης - Τον ήθελαν όλοι οι μεγάλοι - Έκανε λάθος η ΑΕΚ - Τους πήρε η μπάλα

Πώς το είπε ο Σερ Άλεξ; Δεν είναι καν παγκίτης. Τι έγινε στο χαμό;

ΑΕΚ - Χρήστος Αλμπάνης: Κάποτε, πριν από αρκετά χρόνια, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε αναρωτηθεί "Who is Giourkas" για τον μικρό που είχε εμφανιστεί μπροστά του στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα, ο Χρήστος Αλμπάνης φρόντισε να κάνει αρκετούς να αναρωτηθούν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Γιατί σίγουρα, ελάχιστοι γνωρίζουν ή θυμούνται ποιος ήταν και τι έκανε μέχρι τώρα.

Ας κάνουμε, λοιπόν, τις απαραίτητες συστάσεις. Ο Αλμπάνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων, σε μια ομάδα που πάλευε να κερδίσει την παραμονή. Η ΑΕΚ ενήργησε γρήγορα, τον διάλεξε και τον έπεισε πως ήταν η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του.

Ενδεχομένως η προσαρμογή και η βελτίωση θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες. Ο Αλμπάνης τραυματίστηκε, έχασε το ρυθμό του, επέστρεψε σε εποχές που η ΑΕΚ είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Αναλογιστείτε, πως από τη συμμετοχή στον επαναληπτικό με τη Σέλτικ, που έδειξε καλά στοιχεία, ο Αλμπάνης έπαιξε ξανά στα ματς κυπέλλου με Απόλλωνα Λάρισας και Βόλο, ενώ ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα στις 2 Δεκεμβρίου κόντρα στην Ξάνθη!

Εάν συνυπολογίσουμε τα εννιά λεπτά που έπαιξε στο Περιστέρι, έχει συνολικά 255' σε 13 εμφανίσεις. Ούτε καν τρία 90λεπτα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Και όμως, σε αυτό το διάστημα δείχνει κάτι. Εδειξε στο Περιστέρι, στο ματς Κυπέλλου που ήταν η πρεμιέρα του Χιμένεθ, πως μπορεί να αλλάζει τη ροή ενός ματς κερδίζοντας το πέναλτι. Ηρθε από τον πάγκο και κόντρα στον ΟΦΗ, έδωσε με υπέροχη ενέργεια την ασίστ στο Λιβάγια. Και τώρα, πήρε την πάσα του Κροάτη και έκρινε ένα παιχνίδι.

Η περίπτωση του Αλμπάνη μας δείχνει πολλά για τα λάθη που έγιναν στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Ενας παίκτης που δεν λογίζεται ούτε καν στους παγκίτες βάσει του χρόνου συμμετοχής του, αλλά δείχνει πως έχει πολλά να δώσει. Είναι στα 25 του, έχει στοιχεία που λείπουν, μπορεί να παίζει με την ίδια ευχέρεια στα άκρα, αλλά και στον άξονα. Εχει προσωπική ενέργεια, ξέρει να αδειάζει αντιπάλους, έχει καλά τελειώματα στις επιλογές του.

Ο Αλμπάνης είναι μια τρανή απόδειξη για το πώς πρέπει να λειτουργήσει η ΑΕΚ. Εάν δεν υπάρχει ψυχραιμία, χαθεί το μέτρο και τους πάρει όλους η μπάλα, θα χάσει η ΑΕΚ και ο παίκτης. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα χειριστεί η ΑΕΚ τέτοιες καταστάσεις. Πώς θα μπορεί να δείχνει σημείο αναφοράς για τους Αλμπάνηδες που τη βλέπουν για το μέλλον τους, πώς θα κερδίζει από αυτούς.

Δυστυχώς, μέσα στο χαμό της τρέχουσας χρονιάς, η ΑΕΚ χωρίστηκε σε δύο μεγάλες κατηγορίες παικτών. Εκείνων που ξεζουμίστηκαν, έπαιζαν (και παίζουν) ασταμάτητα, στέρεψαν από δυνάμεις, καθαρό μυαλό και φαντασία. Και τους άλλους -μεταξύ των οποίων και ο Αλμπάνης- που κανείς δεν έμαθε ποτέ (μέχρι τώρα τουλάχιστον), ποιοι είναι και τι μπορούν (αν μπορούν) να κάνουν.

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να βρει τη φόρμουλα για να πορευθεί. Είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και διεκδικεί υψηλούς στόχους, δεν μπορεί να δίνει ευκαιρίες σε κάθε ποδοσφαιριστή. Αλλά δείτε περιπτώσεις όπως ο Αλμπάνης, που αρπάζει όσες ευκαιρίες του δίνονται. Και σε βάθος χρόνου, ο Αλμπάνης μπορεί να είναι σημαντικός παίκτης στο ροτέισον της ΑΕΚ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags