Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αυτή θα είναι η Ανάσταση του Παναθηναϊκού – Μη το ξεχειλώσουμε με τους «νέους»
| 2019-04-27 18:00:00

Αυτή θα είναι η Ανάσταση του Παναθηναϊκού – Μη το ξεχειλώσουμε με τους «νέους», μόνο έτσι θα παίξουν

του Κώστα Γκόντζου
Αυτή θα είναι η Ανάσταση του Παναθηναϊκού – Μη το ξεχειλώσουμε με τους «νέους», μόνο έτσι θα παίξουν

Ποια η ανησυχία σχετικά μετά τα ταλέντα του Τριφυλλιού;

Παναθηναϊκός: Να πούμε καλή Ανάσταση σε όλους και σε όλες, επιβάλλεται κι όχι απλά επιβάλλεται, αλλά έτσι είναι και έτσι νοιώθουμε.

Να επιχειρήσουμε την ίδια ευχή και για τον Παναθηναϊκό, μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Όχι μόνο γιατί θα κάνουμε μια ευχή που δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα αυτή την στιγμή να πιάσει. 

Αλλά γιατί στον Παναθηναϊκό αν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τι εννοεί ο καθένας σαν Ανάσταση και πόσες Αναστάσεις διαφορετικές έχει ο καθένας επίσης στο νου του, τότε θα μαζευτούν Αναστάσεις, περισσότερες και από τους απανταχού... Αναστάσηδες.

Κι άσε που υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ακόμα και τώρα πως αυτό που ζούμε στον Παναθηναϊκό είναι... Ανάσταση και... Λευτεριά και μάλιστα κάναμε και αγώνα για την πετύχουμε και να την... κατακτήσουμε.

Παρ' όλα αυτά, έστω και έτσι, υπάρχει ακόμα ένα μίνιμουμ... κοινό σημείο αναφοράς που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσες να το πεις μέχρι και "Ανάσταση", αλλά αυτό προϋποθέτει καλή και ψύχραιμη εκτίμηση της κατάστασης και διάθεση να πεις αλήθεια και όχι απλά να δώσεις ευχές σε μια συσκευασία με ψεύτικες ελπίδες.

Κι αυτό το κοινό σημείο είναι που κάνει δύσκολα τα πράγματα,

Καθώς μιλάμε για την προοπτική να γίνει απλά κανονική ομάδα ο Παναθηναϊκός, να μπορεί να κάνει μεταγραφές και να μπορεί να παίρνει μέρος κανονικά και χωρίς τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να αποκλειστεί ή να τιμωρηθεί στις εγχώριες διοργανώσεις δηλαδή στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Δυστυχώς και αν δεν έχουμε σκοπό να κοροϊδέψουμε κόσμο και κοσμάκη, μόνο... μέχρι εκεί μπορεί να φτάσουν οι ευχές για... Ανάσταση στον Παναθηναϊκό, οπότε ας κάνουμε την... καρδιά μας πέτρα και ας ευχηθούμε έστω και αυτό.

Κατά τα άλλα επικαιρότητα δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό φυσικά συμβαίνει και σε... καλύτερες οικογένειες τέτοιο καιρό και δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Πάντως κάποια πραγματάκια έχει νόημα να σχολιάσουμε, περισσότερο για να μην περνάνε και όλα στο ντούκου παρά γιατί κάτι θα επηρεαστεί ή κάτι θα αλλάξει.

Νομίζω λοιπόν, πως καλό είναι να προγραμματίζει όσο πιο έγκαιρα μπορεί ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν του κι αυτό έχει να κάνει και με τις ανανεώσεις συμβολαίων μιας σειράς παικτών του και ειδικά των "νέων", αλλά θέλει κι αυτό μια προσοχή για να μην το ξεχειλώσουμε.

Καθώς δεν λέω,, ναι σωστό είναι τα παιδιά να κάνουν ένα καλό συμβόλαιο, αλλά μην το ξεχειλώσουμε κιόλας τα πράγμα τραβώντας το απ' τα μαλλιά μπας και φανεί όσο πιο κανονικό γίνεται.

Θέλω να πω με λίγα λόγια, πως πρώτον δεν υπάρχει κανείς λόγος για... πρόωρες ανανεώσεις και τέτοια, καθώς και για αγωνίες μην τυχόν και χαθούν οι παίκτες, για τον απλούστατο λόγο, ότι ακόμα κανείς τους δεν έχει σε διάρκεια και ποιότητα ένα τέτοιο προφίλ που να απαιτεί ανάλογες κινήσεις και αγωνίες.

Τα παιδιά αυτά πρέπει να μάθουν από τώρα, ότι για να κάνεις καριέρα και να μπορείς και να απαιτήσεις κιόλας από τον Παναθηναϊκό το οτιδήποτε, δεν αρκούν, ούτε... δυο-τρεις μήνες μπάλα, ούτε πέντε καλές; ενέργειες, ούτε φυσικά δέκα αβανταδόρικα πρωτοσέλιδα και άλλα τόσα... αποθεωτικά άρθρα και αναφορές.

Θέλει δουλειά πολλή η ιστορία και κυρίως διάρκεια.

Αυτό γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν και οι ίδιοι να κάνουν κάτι στο ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός μόνο έτσι θα μπορεί να αξιοποιήσει αυτά τα παιδιά και να πάρει απ' αυτά όσα περισσότερα μπορεί μέσα στο γήπεδο,.

Αλλιώτικα και αυτοί σαν κομήτες θα περάσουν και θα σβήσουν και απ' όλη την ιστορία δεν θα τους έχει απομείνει τίποτε, εκτός από... τρία χάϊ-λάϊτ στο youtube τα δέκα αβανταδόρικα πρωτοσέλιδα.

Καλή Ανάσταση λοιπόν σε όλους. Όπως κι αν την εννοεί και την ονειρεύεται ο καθένας και για όποιο πράγμα στη ζωή του και στις ζωές όλων μας το θέλει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags