Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Δεν μπορούν τα παλικάρια! – Πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να…
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-01 17:19:00

Παγκόσμια πατέντα στην ΑΕΚ: Δεν μπορούν τα παλικάρια! – Πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να…

Sportdog Team
Παγκόσμια πατέντα στην ΑΕΚ: Δεν μπορούν τα παλικάρια! – Πρέπει να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να…

Ποια η κατάσταση της ΑΕΚ πριν τον τελικό.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Δεν περίμενα πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι στους επαναληπτικούς ημιτελικούς του κυπέλλου. Οι περισσότεροι, είτε εντός της ΑΕΚ, είτε έξω από αυτήν, καταπιάνονται με όσα έκανε ο ΠΑΟΚ. Αν άξιζε να περάσει, εάν ευνοήθηκε, σε ποιά κατάσταση βρίσκεται. Μικρή σημασία έχουν αυτά στη δική μου λογική. Το βασικό ζήτημα είναι πάντα η ΑΕΚ και σε ποια κατάσταση βρίσκεται εκείνη. 

Το φουριόζικο πέρασμα από τη Λαμία, ήρθε να επιβεβαιώσει εκ νέου ποιες είναι οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Που θα μπορούσε να ειχε φτάσει ξανά εάν η συγκεκριμένη μεσοεπιθετική εξάδα βρισκόταν σε μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο γήπεδο. Η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για να αναλυθούν οι λόγοι που δεν συνέβη αυτό. Ετσι και αλλιώς τώρα προέχει μόνο η κατάκτηση της κούπας. 

Αναγνωρίζω πως οι πολλές αυξομειώσεις που εμφάνισε η ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν, έφεραν έντονη αμφισβήτηση για μια σειρά από παίκτες. Βέβαια στην ΑΕΚ υπάρχει και η παγκόσμια πατέντα του εσωτερικού πριονίσματος. Δεν θέλει και πολύ για να φουντώσει η αμφισβήτηση. Έτσι για πολλούς υπάρχει η αίσθηση πώς δεν μπορούν τα παλικάρια, όπως είχε πει κάποτε και ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Το θέμα είναι ποιοι δεν μπορούν; Δεν μπορεί ο Λιβάγια, ενας παίκτης με ταλέντο και ικανότητες που δεν έχουν όμοιο στα ελληνικά γήπεδα; Δεν μπορεί ο Μάνταλος που είναι το βαρόμετρο της ΑΕΚ και όσο περνά ο καιρός βρίσκει τον εαυτό του; Ή δεν μπορεί ο Κρίστισιτς, που μέσα σε λίγους μήνες βιάστηκαν να τον κάψουν;

Για Σιμόες και Μπακασέτα δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Μαζί με τον Μπακάκη και τον Μάνταλο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ορισμένοι αγαπούν να μισούν. Και ας ήταν βασικοί πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα, αλλά και σε κάθε σημαντική επιτυχία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. 

Αν και υπάρχουν ακόμα αρκετές ημέρες, μου αρέσει το κλίμα που αναπτύσσεται εντός ΑΕΚ. Να υπάρχει στο μυαλό, σε κάθε κουβέντα, μόνο η κατάκτηση του κυπέλλου. Να γίνει ψύχωση πως πρέπει να απαντήσουν αγωνιστικά σε όσους τους κάνουν μπούλινγκ επικοινωνιακά. Να δείξουν ξανά την ποιότητα τους.

Το θέμα δεν είναι να κερδίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ για να πείσει κάποιον για όσα συνέβησαν φέτος. Ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερός, δίκαια πήρε τον τίτλο. Οι υπερβολές που γράφονται είναι για εσωτερική κατανάλωση. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει για να γίνει σημείο αναφοράς στο μέλλον της. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός στην ιστορική πορεία μιας ομάδας. 

Στο παρελθόν, η ΑΕΚ έχασε χρόνο και δυνάμεις με το να παρακολουθεί και να ασχολείται με τους άλλους. Λάθος. Τεράστιο λάθος. Το ζήτημα είναι πάντα η ΑΕΚ. Ενας οργανισμός που έδειξε πως μπορείς να πετύχεις δουλεύοντας με συνέπεια και ταπεινοφροσύνη, δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με τις πρακτικές των άλλων. Το θέμα είναι να δει τι έκανε σωστά στο παρελθόν, να βρει τα μυστικά της επιτυχίας και να τα ακολουθήσει ξανά. Και τότε θα βρει πάλι το δρόμο για την κορυφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags