Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει στο sportdog για τον μεγάλο τελικό!
| 2019-05-12 09:30:00

Σκορποχώρι η ΑΕΚ - Τι είπες ρε Σιμόες; - Δε με καλύπτει ο Χιμένεθ - Ποια λεφτά τώρα...

Sportdog Team
Σκορποχώρι η ΑΕΚ - Τι είπες ρε Σιμόες; - Δε με καλύπτει ο Χιμένεθ - Ποια λεφτά τώρα...

Υπάρχουν χειρότερα. Μάλλον πέναλτι. Έγκλημα Κριστισιτς!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Οποιος έχει βιώσει τον κατήφορο της ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν κάνει χαρακτηρισμούς για μια σεζόν. Εχουμε δει πολλά, που ήταν πολύ χειρότερα από όσα συμβαίνουν φέτος. Αλλά αυτό, δεν αρκεί για να δώσει άλλοθι σε όσα καταστροφικά συνέβησαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μένοντας πιστή στη λογική, πως όταν στραβώνει κάτι, το πάει μέχρι τέλους, η ΑΕΚ αποδείχθηκε κατώτερη κάθε προσδοκίας στον τελικό.

Ο Χιμένεθ κάλυψε τους παίκτες του, είπε ό,τι προσπάθησαν, τα έδωσαν όλα και έχασαν στις λεπτομέρειες. Να πω την αλήθεια, ούτε το είδα αυτό στο γήπεδο, ούτε με καλύπτει ως απάντηση. Δεν μπορεί να έχεις μια ευκαιρία να σώσεις τη χρονιά, δεν μπορεί να ξέρεις πως θα είναι βαρύ και ασήκωτο να τριτώσει το κακό από τον ίδιο αντίπαλο και να εμφανίζεις αυτή τη νωθρή εικόνα.

Η ΑΕΚ ήταν στον τελικό μια ομάδα δίχως σχέδιο, χωρίς λύσεις, όπου σχεδόν κανείς δεν ήξερε πως θα έβρισκε τρόπο να νικήσει την αντίπαλη άμυνα. Υπήρξε ατυχία στη φάση του Πόνσε; Υπήρξε. Υπήρχε πέναλτι στη φάση του Μάνταλου; Ισως να υπήρχε. Στα δικά μου μάτια, αυτό που μετρά και δεν κατατέθηκε ποτέ εντός αγωνιστικού χώρου, ήταν η καψούρα για τη νίκη.

Απορώ πως μπορεί να αισθάνονται ο Χιμένεθ και οι παίκτες του, να αποχωρούν ηττημένοι για ακόμα μια φορά από το συγκεκριμένο αντίπαλο. Που είναι ο τσαμπουκάς, η κατάθεση ψυχής που έλεγε παραμονές του ματς ο Σιμόες. Δεν τα βάζω μαζί του. Απλά επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά, πως τα αποδυτήρια έχουν χαθεί. Είναι σκορποχώρι, όπου ο καθείς λειτουργεί για λογαριασμό του και έχει χαθεί η σύμπνοια.

Μαζί η ΑΕΚ πληρώνει όλο αυτόν τον κάκιστο σχεδιασμό που υπήρξε το καλοκαίρι. Μπορεί αρκετοί να γκρινιάζουν για τα λεφτά, αλλά εγώ θα επιμείνω γιατί στη δική μου λογική δεν είναι το ζήτημα μόνο εκεί. Η ΑΕΚ αχρηστεύει παίκτες, δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει, τους εγκλωβίζει μέσα στις δικές της αδυναμίες και δεν μπορεί να προχωρήσει.

Στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που απαιτούν γρήγορο παιχνίδι, ανάπτυξη από τα άκρα και παίκτες που κινούνται στο χώρο, η ΑΕΚ δεν έχει να προσφέρει καμία απάντηση. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ανατραπούν τα δεδομένα που δημιούργησε το παιχνίδι. Ο Χιμένεθ έλεγε πως εάν μπορούσε να διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα πίστευε πως θα άλλαζε το παιχνίδι, αλλά εγώ δεν το είδα.

Ενδεικτικό των τεράστιων δομικών προβλημάτων που έχει η ΑΕΚ, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείται ο Κρίστισιτς. Σας θυμίζω πως πρόκειται για την πλέον πολυδάπανη μεταγραφή του περασμένου Γενάρη, παίκτης εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας, που ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Όπως φαίνεται συνεχώς, η ΑΕΚ δεν έχει τρόπο να τον αξιοποιήσει και να πάρει πράγματα από αυτόν.

Προφανώς, γιατί η παρακολούθηση και η ένταξη του στην ομάδα, δεν είναι αυτή που πρέπει. Μοιραία, ο Κρίστισιτς εμφανίζεται σκιά του καλού εαυτού του, πραγματοποιεί απελπιστικά παιχνίδια όπως αυτόν στον τελικό. Τείνει να «καεί», γιατί η ΑΕΚ δείχνει να μην ξέρει τι να το κάνει.

Όπως και να έχει. Η ΑΕΚ απέδειξε, ότι ως οργανισμός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την είσοδο στο Champions League. Κατέρρευσε στη διάρκεια της σεζόν, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις για τίποτα. Αλλά ακόμα και έτσι, μπορεί όλα αυτά να βγουν και σε καλό. Να είναι το αντίδοτο στο φαρμάκι που πότισαν φέτος.

Όπως λειτουργεί η ΑΕΚ, ίσως η κατάκτηση του κυπέλλου να λειτουργούσε και αποπροσανατολιστικά. Να έκρυβε πάλι κάτω από τα χαλάκι διάφορα προβλήματα που υπάρχουν. Τώρα, αυτό που απαιτείται είναι να καθαρίσει το μυαλό και η ΑΕΚ να βρει ποια είναι τα θέματα της. Να βρει τα προβλήματα και να τα λύσει. Γιατί νομίζω πως ακόμα δεν ξέρει ποια είναι πραγματικά.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση-φωτιά στον τελικό του Κυπέλλου! Ο διαιτητής "έγραψε" το VAR - Για αυτό δεν έδωσε πέναλτι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags