Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Σούπερ ο Κατελάρης - Ποιος Σίλντενφελντ; - Δύο παίκτες με 5 ευρώ - Νταμπίζα, σκέψου το καλά!
| 2019-06-06 18:03:00

Σούπερ ο Κατελάρης - Ποιος Σίλντενφελντ; - Δύο παίκτες με 5 ευρώ - Νταμπίζα, σκέψου το καλά!

του Κώστα Γκόντζου
Σούπερ ο Κατελάρης - Ποιος Σίλντενφελντ; - Δύο παίκτες με 5 ευρώ - Νταμπίζα, σκέψου το καλά!

Είναι ελκυστικός. Κάνουν αρπαχτή; Δεν αρέσει στον κόσμο, αλλά...

Παναθηναϊκός - Γκόρντον Σίλντενφελντ: Θα χρειασθεί πολύ ψάξιμο και άλλο τόσο... ξεσκόνισμα για να μπορεί να πει ο Παναθηναϊκός με τις συνθήκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν ότι θα ενισχυθεί ουσιαστικά στη μεταγραφική περίοδο.

Κι απ' όσα έχουμε ακούσει και δει μέχρι στιγμής υπάρχουν και οι δύο όψεις του νομίσματος.

Για παράδειγμα ο Κατελάρης ακούγεται και δείχνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν τα ποσά φυσικά είναι και μείνουν αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

Αντίθετα ονόματα σαν του Σίλντεφενλντ που έπεσε ξαφνικά στο ρεπορτάζ, μόνο σαν βήμα μπροστά δεν το θεωρείς.

Καθώς από τη μια δεν μπορείς να πεις ότι είναι αποτέλεσμα... σκάουτινγκ το όνομα του Κροάτη, ούτε φυσικά ότι θα αποτελέσει μια προσθήκη στην λογική που έχουν πει μέχρι τώρα οι Νταμπίζας και Δώνης.

Πολύ περισσότερο που κάποια στιγμή, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά όλες οι ελληνικές ομάδες και γενικά η ελληνική μεταγραφική πιάτσα, θα πρέπει να σταματήσουν να κλωθογυρίζουν και να αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια ονόματα για χρόνια συνέχεια κάθε μεταγραφική περίοδο.

Παίρνω τυχαία το όνομα του Σίλντενφελντ, καθώς είναι ενδεικτική περίπτωση για τα παραπάνω.

Τι να σου προσφέρει δηλαδή ένας παίκτης, που τον είχες πριν πέντε χρόνια, έφυγε για να τελειώσει την καριέρα του στην πατρίδα του και εκεί που ήταν να σταματήσει και να κρεμάσει τα παπούτσια του, κάποιος του πρότεινε πως μπορεί να έχει μια ακόμα αρπαχτή γιατί στην Ελλάδα και ειδικά στον Παναθηναϊκό "έχει καλό όνομα" και θα παίζει και θα προπονείται όπως θέλει και θα αντέχει όποτε θέλει.

Γιατί κακά τα ψέματα τέτοιες περιπτώσεις μόνο αυτό μπορούν να κάνουν στην ηλικία που είναι και πια και με την πορεία της καριέρας τους.

Αντίθετα, η περίπτωση του Κύπριου και ηλικιακά και από πλευράς τιμών και προσόντων, φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστική για τα δεδομένα αυτού του Παναθηναϊκού.



Όπως και κάθε άλλη τέτοια περίπτωση.

Το βασικότερο;

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ζυγίσει πολύ προσεκτικά τα πράγματα πριν προχωρήσει στις μεταγραφικές του κινήσεις.

Γιατί αν μπει στην λογική να "γεμίσουμε" το ρόστερ, με τα οικονομικά δεδομένα που έχει στην διάθεσή του, το πιθανότερο είναι να "γεμίσει" με ποδοσφαιριστές από τα αζήτητα, περιορισμένων δυνατοτήτων και το πιθανότερο ανενεργούς ή προχωρημένης ηλικίας και με προβλήματα τραυματισμών.

Να είμαστε πάνω απ' όλα λογικοί.

Αν δεν συντρέχει κάτι από τα παραπάνω, δεν έχει κανένα απολύτως λόγιος, κανείς ποδοσφαιριστής εκτός Ελλάδας να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στον σημερινό Παναθηναϊκό που οι ίδιοι οι άνθρωποί του ομολογούν πως δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό στόχο, αλλά το πως θα ορθοποδήσει οικονομικά ο σύλλογος.

Για να μη βρίσκουν αλλού ομάδα και κυρίως για να μη βρίσκουν το συμβόλαιο που μπορεί να τους δώσει ο Παναθηναϊκός, θα πει πολύ απλά πως δεν είναι για πουθενά σοβαρά.

Γι' αυτό λοιπόν ο Παναθηναϊκός και ειδικά ο Νταμπίζας που χειρίζεται το μεταγραφικό πλάνο, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά την... κατανομή των οικονομικών πόρων που έχει στη διάθεσή του.

Καθώς αν για παράδειγμα έχει 10 ευρώ για μεταγραφές, μπορεί να φαίνεται ελκυστικό το να βρει δέκα ποδοσφαιριστές του ενός ευρώ, ή έστω πέντε των δύο, αλλά αυτό θα είναι μια ντουφεκιά που θα πέσει και θα μείνει μόνο ο... αχός της μέσα στο γήπεδο.
Στόχο δεν θα έχει βρει.

Αντίθετα αν σταθμίσει καλά τα πράγματα, θα είναι προτιμότερο να πάρει δύο παίκτες των... πέντε ευρώ που πραγματικά τέτοιους δεν θα έχει η ομάδα μέχρι τώρα στο ρόστερ του και να κάνει το απαραίτητο "γέμισμα" με νεαρά παιδιά είτε από τις Ακαδημίες, είτε από την ελληνική αγορά και όχι κατ΄ανάγκη αυτή της Σούπερ Λίγκα και μόνο.

Κατανοώ πως αυτή δεν είναι και η καλύτερη η... δημοφιλέστερη προοπτική και επιλογή για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, αλλά δυστυχώς είναι η μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση με τα δεδομένα που υπάρχουν, μπορεί να φέρει μια σχετική ενίσχυση της ομάδας για την νέα σεζόν.

Και στο κάτω-κάτω, Νταμπίζας και Δώνης ξεκίνησαν και κινήθηκαν όλη τη χρονιά σ' αυτή ακριβώς την λογική και κάνοντας την σούμα δεν τα πήγαν και άσχημα.

Ας συνεχίσουν λοιπόν να σκέφτονται ρεαλιστικά και ας μη βουτήξουν και αυτή στον πειρασμό και την γοητεία της μεταγραφολογίας των... αγνώστων αλλά απλά "πολλών" μεταγραφικών στόχων.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags