Facebook Pixel Πέδρο Μαρτίνς: Η απάντηση Μαρτίνς και η μεταγραφή που θα... απογειώσει τον Ολυμπιακό – Καλός ο Βαλμπουενά;
| 2019-07-31 00:02:00

Η απάντηση Μαρτίνς και η μεταγραφή που θα... απογειώσει τον Ολυμπιακό – Καλός ο Βαλμπουενά;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η απάντηση Μαρτίνς και η μεταγραφή που θα... απογειώσει τον Ολυμπιακό – Καλός ο Βαλμπουενά;

Η κορυφαία προσθήκη και ο παίκτης που λείπει από το Λιμάνι.

Πέδρο Μαρτίνς: Ο Ολυμπιακός πήρε μία θριαμβευτική πρόκριση κόντρα στην Πλζεν, την οποία είχε διαβάσει άριστα ο Πέδρο Μαρτίνς και παραμένοντας πιστός στην τακτική του, παρότι ήταν άτυχος στο πρώτο μέρος, κατάφερε να δικαιωθεί.

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος κόουτς... χρεώθηκε στο πρώτο ματς τη μετριότατη εικόνα της ομάδας, η οποία ήταν εμφανώς ανέτοιμη, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης ήταν εξαιρετικός. Είχε μελετήσει τον αντίπαλό του, έδωσε στους παίκτες του εντολή να πιέσουν... λυσσασμένα στο πρώτο τέταρτο και αφού δεν βγήκε γκολ, έριξε ρυθμούς και περίμενε. Ήξερε πως δεν μπορούν να τρέχουν στα «κόκκινα» για 90 λεπτά και για αυτό περίμενε και χτύπησε και πάλι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά το 1-0 τα πράγματα έγιναν απλά και το 4-0 απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» απέναντι στην Πλζεν, αλλά και του Μαρτίνς έναντι του Βρμπα που... υποτίμησε τον Ολυμπιακό στα λεγόμενά του τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά τους παίκτες, για ακόμα ένα παιχνίδι φάνηκε η κλάση του Ρούμπεν Σεμέδο που ήταν ηγέτης στην άμυνα, συνεργάστηκε άψογα με τον Γιασίν Μεριά και δεν έχασε κεφαλιά ε άμυνα κι επίθεση, ενώ εντυπωσιακός και σε ρόλο... προπονητή εντός γηπέδου ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος, που δεν αντέχει είναι η αλήθεια πάνω από 60 λεπτά, ήταν ο κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών και σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα φτιάξουν ένα τρομερό δίδυμο με τον Ντανιέλ Ποντένσε, με τον οποίο και συνεργάζονται εξαιρετικά.

Το μόνο αρνητικό, εάν μπορεί να βρει κάποιος αρνητικό σε μία τέτοια βραδιά, ήταν η δυσκολία του Ολυμπιακού να φτιάξει φάσεις μετά το πρώτο 10λεπτο του ματς, καθώς παρότι είχε κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα άνετα, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, καθώς δεν είχε κλασικό φορ. Ο Γκερέρο που βρήκε και δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν φιλότιμος, έτρεχε παντού, ωστόσο δεν είναι 9αρι. Ο Ισπανός ήταν συνεχώς με την μπάλα εκτός περιοχής και έψαχναν να βρει με πάσες ή σέντρες τους συμπαίκτες του, αντί να γίνεται το αντίστροφο.



Γι’ αυτό κι οι «Ερυθρόλευκοι», κάτι φυσικά που γνωρίζουν καλά από πέρυσι, χρειάζονται έναν... βαρβάτο φορ, έναν παίκτη που θα γεμίζει περιοχή και θα βρίσκει το εύκολο. Γι’ αυτούς τους λόγους αποκτήθηκε άλλωστε και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος παρότι είναι ανέτοιμος στα λίγα λεπτά που έχει παίξει, έχει δώσει καλά δείγματα. Από την παρουσία του Μαροκινού μάλιστα θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η συνολική παρουσία του Ολυμπιακού φέτος, καθώς αμυντικά με τον Σεμέδο έχει αλλάξει επίπεδο, στα χαφ ο Γκιλιέρμε μοιάζει απροσπέλαστος, Βαλμπουενά – Ποντένσε βγάζουν ποιότητα στα εξτρέμ, ο αντι-Φορτούνης αναζητείται και λείπει ο παίκτης που θα σκοράρει εύκολα. Με έναν καλό σέντερ φορ, η δουλεμένη ομάδα του Μαρτίνς θα... απογειωθεί!

ΥΓ. Κορυφαίος του γηπέδου για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γκιλιέρμε. Είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού τα δύο τελευταία χρόνια και αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που παίρνει. Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή κι ένας από τους καλύτερους χαφ που έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα, σίγουρα τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη "μεταγραφή" στον Ολυμπιακό μετά την πρόκριση! Στου Ρέντη για προπόνηση - "Κουμπώνει"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags