Facebook Pixel AEK - Κραϊόβα: ΣΟΚ με Καρντόσο - Από την εποχή του Μοράις - Αόρατος Ζεράλδες
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-16 10:15:00

ΣΟΚ με Καρντόσο - Από την εποχή του Μοράις - Ανύπαρκτος Ζεράλδες - Λάθος με Λιβάγια

Sportdog Team
ΣΟΚ με Καρντόσο - Από την εποχή του Μοράις - Ανύπαρκτος Ζεράλδες - Λάθος με Λιβάγια

Θλιβερή εικόνα, φάντασμα ο Κρίστισιτς. Αυτοί έκαναν τη διαφορά.

Συνήθως, υπάρχουν παιχνίδια που αποτελούν "μαθήματα" για τη συνέχεια. Η εμφάνιση της ΑΕΚ με την Κραϊόβα, αυτό το απελπιστικό θέαμα που όμοιο δεν έχει εμφανιστεί από τις μέρες του Μοράις, δεν ξέρω αν είναι ένα απλό μάθημα ή ένα ολόκληρο διδακτορικό για όσα περιμένουν την Ένωση στη συνέχεια. Δεδομένο είναι, ότι δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας που παρακολούθησε το ματς και να μη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ στο φινάλε.

Η συνέχεια που θα αφήσει μια τέτοια κατάσταση δεν είναι κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί τώρα. Η ΑΕΚ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Σε μια εβδομάδα παίζει τα ρέστα της για την ευρωπαϊκή προοπτική, σε δέκα μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα. Εάν αυτή η θλιβερή εικόνα συμβάλει στην αφύπνιση, μικρό το κακό. Στο κάτω κάτω, την πρόκριση πήρε. Αλλά εάν είναι κομμάτι των προσεχώς, τότε χρειάζεται επειγόντως κινήσεις.

Τα μηνύματα είχαν έρθει από το πρώτο ημίχρονο. Φαινόταν, ότι η ΑΕΚ δεν πατούσε καλά μέσα στο γήπεδο. Αναιμική μεσαία γραμμή, ανύπαρκτος Ζεράλδες, Κρίστισιτς που έδειχνε να βρίσκεται αλλού. Αλλά ήταν διάστημα που υπήρχαν παίκτες -ο Μάνταλος κυρίως, με τον Λιβάγια κεφάτο και τον Ολιβέιρα κινητικό- που έκαναν τη διαφορά. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα και θα μπορούσε να σκοράρει ξανά.

Μπορώ να δεχθώ και να κατανοήσω όσα έλεγε ο Καρντόσο μετά το τέλος του ματς. Ότι οι παίκτες του υποτίμησαν τον αντίπαλο, ότι χαλάρωσαν τη συγκέντρωση τους, ότι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις. Αλλά όσα και αν είναι αλήθεια από αυτά, δεν μπορεί η ΑΕΚ να γίνεται μπαλάκι από την Κραϊόβα και να μην μπορεί να σταματήσει η πολιορκία της, ούτε από το... τάιμ άουτ για νερό.

Είναι προφανές, ότι το μεγαλύτερο βάρος για την εικόνα της ΑΕΚ ανήκει στον Καρντόσο. Από εκείνον προέρχεται το μεγαλύτερο σοκάρισμα. Από την παράδοση άνευ όρων σε έναν αντίπαλο της σειράς, από την αδυναμία να βρεθεί τρόπος να γίνει ξανά η ΑΕΚ αφεντικό στο παιχνίδι, από τη λανθασμένη διαχείριση του ματς. Δεν χωρά αμφιβολία, ότι η αντικατάσταση του Λιβάγια ήταν απόλυτα λανθασμένη και ρίχνει μπόλικο νερό στο μύλο της μουρμούρας.

Αντιλαμβάνομαι, ότι ο Καρντόσο -ειδικά τώρα στο ξεκίνημα- εμπιστεύεται περισσότερο και αισθάνεται πιο βολικά με παίκτες της απολύτου επιλογής του. Ποδοσφαιριστές που μπορεί να συνεννοηθεί πιο εύκολα, που ξέρει τι μπορεί να του δώσουν. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την παρουσία του Ζεράλδες για 90λεπτο στο γήπεδο, με αυτήν την εμφάνιση. Ο Πορτογάλος ήταν αόρατος και προβληματίζει για τρίτο συνεχόμενο ματς με την εικόνα του.

Αν μια ομάδα επιπέδου Κραϊόβα μπορεί να δημιουργεί τόσα κενά, το ζήτημα είναι μεγάλο. Αν και αυτήν την εποχή η κουβέντα αφορά την απόκτηση στόπερ, στα δικά μου μάτια τα περισσότερα ερωτηματικά αφορούν τη μεσαία γραμμή. Δυστυχώς, ο Κρίστισιτς ακόμα παραμένει φάντασμα του παίκτη που έπαιξε σε Καμπιονάτο, Πριμέρα Ντιβιζιόν και Champions League. Ο Σιμόες έσκασε, ο Σιμάο δεν έκανε χοντρά λάθη, αλλά δεν είχε το νεύρο και την ένταση που χρειαζόταν η ομάδα, ο Γαλανόπουλος μπήκε αργά.

Η ΑΕΚ έδειχνε μέχρι χθες, ότι προχωρούσε σε ένα δρόμο. Η εικόνα της, ήταν σαν αδιέξοδο. Μπορεί να είναι ένα ματς που στράβωσε και δεν αποτυπώνει την εικόνα της ομάδας. Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή. Κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως είναι η Τράμπζονσπορ, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Ας καταλάβουν άπαντες ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και ας μάθουν από τα λάθη τους. Ειδάλλως, τα πράγματα θα είναι ζόρικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι φτιάχνει την άμυνα ο Τίγρης - Σκάει "μπαμ" με... βράχο - Είναι στην Ελλάδα - Ραγδαίες εξελίξεις

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags