Facebook Pixel Γκόντζος για Παναθηναϊκό και Κουρμπέλη
| 2019-08-25 12:00:00

Εκεί έχει πρόβλημα, είναι ολοφάνερο - Δεν μπορεί ο Κουρμπέλης - Νταμπίζα, κάνε μεταγραφή!

του Κώστα Γκόντζου
Εκεί έχει πρόβλημα, είναι ολοφάνερο - Δεν μπορεί ο Κουρμπέλης - Νταμπίζα, κάνε μεταγραφή!

Δύο οι αδύναμοι κρίκοι του ΠΑΟ. Κι όταν παίξει με τους μεγάλους;

Δεν ήταν καλός ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Αν κι αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα για το τι σημαίνει πρακτικά το ήταν ή δεν ήταν καλός.

Με λίγα λόγια ήταν ή δεν ήταν καλός σε σχέση με τι;

Με αυτό που περιμέναμε να δούμε;

Με αυτό που μπορεί να παίξει;

Με αυτό που ίσως νομίζουμε ότι μπορεί να παίξει;

Θα πρέπει να τα βάλουμε όλα αυτά σε μια σειρά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για το αν ήταν καλός ή για το γιατί δεν ήταν καλός τελικά ο Παναθηναϊκός στη Λαμία.

Και η σειρά με βάση την ποδοσφαιρική λογική είναι απλή σε γενικές γραμμές.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως λίγο πολύ μπορούσε να παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί αντικειμενικά η συγκεκριμένη ομάδα, έχει μια ολοφάνερη ανορθογραφία στη στελέχωσή της, που δεν ξεπερνιέται ούτε με τη δουλειά στις προπονήσεις ούτε με οποιεσδήποτε "εσωτερικές μετακινήσεις" που πιθανά να μπορούσε να κάνει ο Δώνης.

Κι αυτή η ανορθογραφία έχει να κάνει με το κέντρο της ομάδας.



Είναι αντικειμενικό και λογικό στο ποδόσφαιρο.

Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο δημιουργικό και όχι απλά ανασταλτικό, όταν η μεσαία σου γραμμή αδυνατεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Κι αυτό έγινε και στη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός όχι απλά ήταν... κομμένος στη μέση, αλλά... πονούσε και πονούσε και πολύ κιόλας στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί που όχι μόνο δεν υπήρχε κάποιος να οργανώσει είτε το ανασταλτικό είτε το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας, αλλά έπαιζε και με "λειψή" από πλευράς δυνάμεων και συμμετοχής στο παιχνίδι μεσαία γραμμή.

Οι αδύναμοι κρίκοι σε αυτό το κομμάτι είναι δύο.

Ο ένας είναι και θα είναι μόνιμος, ο άλλος μπορεί να διορθωθεί στις μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Κι ο λόγος από τη μια για τον Κουρμπέλη και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ή ακόμα και στην κατάσταση που μπορεί να βρεθεί συνολικά στη χρονιά και από την άλλη για την "λειψανδρία" που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κουρμπέλη.

Έγινε και χθες για μια ακόμα φανερό, το ότι δεν φτάνει η δεδομένη ποιότητά του για να καλύψει αποτελεσματικά το συγκεκριμένο νευραλγικό για όλη την ομάδα πόστο.

Κι αυτό γιατί ακόμα και όταν το θέλει, όταν το... πνεύμα δηλαδή είναι πρόθυμο, δεν μπορεί να το υποστηρίξει από πλευράς κατάστασης, το... σώμα δηλαδή είναι ασθενές.

Ήταν ορατό με μεγάλη ευκολία στη Λαμία, ότι ο Κουρμπέλης ήταν ουσιαστικά "παρών-απών" μέσα στο παιχνίδι.

Δεν μπορούσε να ακολουθήσει ένα ικανοποιητικό ρυθμό στο παιχνίδι του, δεν μπορούσε ή έστω πρόσεχε στα μαρκαρίσματα και στη δύναμη με την οποία έπεφτε σ' αυτά και από κάποιο σημείο και μετά επειδή και ο ίδιος ήξερε τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να κάνει, αυτοπεριορίστηκε σε ένα ρόλο πιο... απαιτητικό, δηλαδή στο να βρίσκεται κοντά στα στόπερ, να μη χρειάζεται να κάνει εντατικά σπρίντ και απλά να δίνει σωστά και ήρεμα την μπάλα στους συμπαίκτες του για τα... περαιτέρω.

Κι αυτό θα είναι μόνιμο χαρακτηριστικό για τον Κουρμπέλη φέτος.

Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα είναι σε φουλ κατάσταση και θα βοηθάει αποτελεσματικά και ουσιαστικά στο παιχνίδι της ομάδας.

Όμως δεν θα έχει διάρκεια σε αυτό και όταν θα παίζει, τις περισσότερες φορές θα αρκείται σε ένα ρόλο που θα εμπεριέχει αντικειμενικά μέσα του, το στοιχείο της προσεκτικής συντήρησης των δυνάμεών του μέσα στο γήπεδο, ώστε να μπορέσει να βγάλει όλο το ενενηντάλεπτο.

Αυτό δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Την ίδια στιγμή όμως, δεν υπάρχει και άλλη λύση στο πρόβλημα.

Δεν έχει δηλαδή αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός, άλλες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση και τον συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο γήπεδο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς δεν πήγε καλά στις μεταγραφές μέχρι τώρα ή αν μπορούσε δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών δυνατοτήτων να πάει κάτι καλύτερα.



Εκείνο που ξέρω όμως και είναι ολοφάνερο, είναι πως ο Παναθηναϊκός παρ' ότι πήρε ένα σημαντικό αριθμό ποδοσφαιριστών μέχρι τώρα με βάση πάντα τα δεδομένα του, φόρτωσε πολύ το μεσοεπιθετικό του κομμάτι και άφησε λειψή τη στελέχωση της μεσαίας του γραμμή και ιδιαίτερα στη θέση του αμυντικού χαφ.

Εκεί που ουσιαστικά υπάρχει μόνο ο Κουρμπέλης και αυτός με τις δεδομένες "ιδιαιτερότητες" που έχουμε αναφέρει κατ΄ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα και φάνηκε και στη Λαμία μέσα στο γήπεδο.

Θα μπορέσει λοιπόν να βρει κάτι ο Παναθηναϊκός στις μέρες που επομένουν για τη συγκεκριμένη θέση;

Κι αν βρει θα είναι μια "καλή λύση" με δεδομένες φυσικά πάντα τις δυνατότητες που έχει η ο ομάδα και ο Νταμπίζας αυτή τη στιγμή;

Δεν ξέρω και φυσικά κανείς εκτός που τους ανθρώπους που χειρίζονται τα μεταγραφικά στον Παναθηναϊκό και ειδικά ο Νίκος Νταμπίζας, δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε αυτά τα ερωτηματικά.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως αν δεν βρει "εξωτερική" λύση στο συγκεκριμένο θέμα ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα αν δεν μπορέσει να βρει στις μέρες που απομένουν ένα καλό αμυντικό χαφ και με δημιουργικές ικανότητες, τότε το πρόβλημα που αντιμετώπισε στην μεσαία του γραμμή στη Λαμία, θα το συναντήσει πολλές φορές φέτος μπροστά του.

Και δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια που θα εμφανιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη... Λαμία, ή με αντίστοιχης δυναμικότητας ομάδες.

Θα είναι κι άλλα. Πολύ πιο απαιτητικά και πολύ πιο καθοριστικά για τη συνέχεια και τη συνολική του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρελαμένος" ξένος άσος του ΠΑΟ - Την... πέφτει στον Δώνη ακόμα δεν ήρθε - Θα κάνει "όργια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags