Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεν συμβιβάζεται με άλλο αποτέλεσμα
| 2019-09-21 23:00:00

Τρελαίνει τα συστήματα! Σεισμός, Μάνταλος, Μάρκο και ο λαός - Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελαίνει τα συστήματα! Σεισμός, Μάνταλος, Μάρκο και ο λαός - Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ

Ευκαιρία να δώσει απαντήσεις στον εαυτό της η ΑΕΚ.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι η ΑΕΚ φεύγει νικήτρια από το γήπεδο! Σε άλλη μία δύσκολη έδρα η Ένωση καταφέρνει να κατακτήσει το τρίποντο. Σε άλλο ένα παιχνίδι ο Δικέφαλος παίρνει ενέργεια από την κερκίδα και δεν συμβιβάζεται με κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από την επικράτηση!

Με αυτό ως γνώμονα οι κιτρινόμαυροι πρέπει να αντιμετωπίσουν την άλλη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ. Γιατί δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα την 5η αγωνιστική από τη νίκη.

Ομολογουμένως η εκκίνηση του άρθρου είναι λίγο ανάποδη. Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσουμε από τα του Αγρινίου και να καταλήξουμε στο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας. Αλλά όπως λένε και οι ποδοσφαιριστές, τις περισσότερες φορές, στις δηλώσεις τους «κρατάμε τους τρεις βαθμούς και κοιτάμε το επόμενο ματς».

Και το επόμενο ματς είναι φωτιά!

Απ' ότι φαίνεται, ο Κωστένογλου θα εξελιχθεί σε μάντης, αφού είχε προβλέψει μετά το ματς με τη Λαμία ότι θα έρθει 50.000 κόσμος με ΠΑΟΚ και μετά τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, οι οπαδοί της ΑΕΚ πάνω στην τρέλα τους από το επινίκιο ντελίριο έχουν μπει στο ηλεκτρονικό σύστημα και ψάχνονται για εισιτήριο.

Και πάμε στα αγωνιστικά. Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Καταρχάς πήγε να στηθεί μπλόκο της τελευταίας στιγμής στους οπαδούς της ΑΕΚ, το οποίο αποσοβήθηκε χάρη στις άμεσες κινήσεις της διοίκησης. Και είναι σημαντικό που η Ένωση κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία των οπαδών, οι οποίοι συνεργάστηκαν στις υποδείξεις της και η συμπεριφορά τους ήταν άψογη στον αγώνα.

Ο Παναιτωλικός δεν έχει πάρει ούτε πόντο στο πρωτάθλημα. Οπότε για εκείνον το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ζωής ή θανάτου.

Οι Αγρινιώτες έβαλαν δύσκολη αποστολή στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι εξ αρχής αντιμετώπισαν προβλήματα στο να βρούνε διαδρόμους προς την περιοχή του Κνετ, ο οποίος έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Οι παίκτες της Ένωσης, αντιμετώπισαν μία καλά στημένη άμυνα και αναγκάστηκαν να επενδύσουν δημιουργικά σε γεμίσματα. Ειδικά από αριστερά, το πόδι του Λόπες πήρε φωτιά.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έβαλε τη μπάλα κάτω και με τις συνεργασίες του Μάνταλου και του Λιβάγια κατάφερε να μετουσιώσει τις προσπάθειες σε γκολ και στο τέλος να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ θα μπορούσε να είχε φύγει με μεγαλύτερο σκορ από το Αγρίνιο, αν έμπαινε η κεφαλιά του Κροάτη στο 86'.

Εκτός από το τρίποντο, τα θετικά που κρατάμε από αυτήν την διαδικασία είναι, ότι η Ένωση για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν δέχτηκε γκολ, κάτι που αναδεικνύει την άριστη μεσοαμυντική λειτουργία της και δεύτερον, ότι δεν αγχώθηκε, όταν έβλεπε τις ευκαιρίες της να μην καρποφορούν. Εκεί επανερχόμαστε στη συμβολή του κόσμου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο αύξανε η φωνή των οπαδών! Αυτό έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό από τους τηλεοπτικούς δέκτες και δείχνει, ότι χάρη στη συμβολή και του 12ου παίκτη η ψυχολογία της ομάδας παρέμεινε ακμαία, δεν την πήρε από κάτω και κυνήγησε το μοναδικό αποτέλεσμα από το οποίο μπορούσε να φύγει από το Αγρίνιο.

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ναι μεν δεν μετρά απώλειες μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχει δείξει ότι είναι και φόβητρο. Είναι ιδανική συγκυρία για την ΑΕΚ, για να δώσει απαντήσεις όχι στους... αποθρασυμένους ξαδέλφους, αλλά στον εαυτό της. Γιατί το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς είναι το πρώτο δυνατό τεστ της χρονιάς, το οποίο θα κρίνει την αγωνιστική ετοιμότητά της  σε παιχνίδια ιδιαίτερης βαρύτητας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags