Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ποια νίκη με ΑΕΚ... - Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟ - Αφήστε τους ήσυχους! - Θυμάστε τα περσινά;
| 2019-11-08 22:14:00

Ποια νίκη με ΑΕΚ... - Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟ - Αφήστε τους ήσυχους! - Θυμάστε τα περσινά;

του Κώστα Γκόντζου
Ποια νίκη με ΑΕΚ... - Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟ - Αφήστε τους ήσυχους! - Θυμάστε τα περσινά;

Μόνο έτσι θα πάει καλά η ομάδα. Στηρίξτε τη αλλά...

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Για τον Παναθηναϊκό ένα πράγμα έχει σημασία στο Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Κι αυτό δεν είναι ούτε η νίκη, ούτε όλα όσα έχουν να κάνουν με το άλφα ή το βήτα αποτέλεσμα.

Το σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι - μέσα απ' αυτές τις ιδιόμορφες συνθήκες του παιχνιδιού και την λογική πίεση που θα έχει για ένα καλό αποτέλεσμα, πίεση που θα εντείνει και η αναμενόμενη θερμή παρουσία των οπαδών του στις εξέδρες-να καταφέρει να κρατήσει την εικόνα που έχει σαν ομάδα τον τελευταίο μήνα.

Καθώς αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και η βασική προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό από δω και πέρα.

Η εικόνα του και όχι τα αποτελέσματα.

Κι όχι μόνο γιατί αντικειμενικά σαν ομάδα δεν μπορεί να βάζει σαν στόχο τα αποτελέσματα ή ακόμα περισσότερο την διεκδίκηση κάποιου τροπαίου ή σχετικά υψηλού στόχου μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αλλά γιατί ακόμα κι αν θελήσει να βάλει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, αυτό αν είναι να έρθει θα βγει από μόνο του μέσα από τις εμφανίσεις και την καλή του εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Μοιάζει όλο αυτό λίγο με το "αυγό και την κότα" το αιώνιο ερώτημα δηλαδή του τι συνέβη πρώτο χρονικά, η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Αλλά έτσι είναι αντικειμενικά τα πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δομημένος και μέσα στις ιδιόμορφες συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένος να ζει και να λειτουργεί, μόνο αν βαδίζει χωρίς... στόχο ή αν θέλετε την πίεση που γεννάει η ύπαρξη και απαίτηση για την κατάκτηση κάποιου στόχου, μπορεί τελικά να πετύχει και κάποιο... στόχο.

Το παράδειγμα της περυσινής χρονιάς, που η ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών θυμίζει λίγο την ομάδα που ξεκίνησε πέρυσι την σεζόν, είναι χαρακτηριστικό.

Εκείνη η ομάδα, είχε ξεκινήσει με την λογική και το ρόστερ που αυτή την στιγμή κυριαρχεί και στον τωρινό Παναθηναϊκό.

Και ταυτόχρονα ήταν μια ομάδα που κανείς δεν είχε καμιά απαίτηση απ' αυτή, ενώ αντίθετα ήταν πολλοί εκείνοι που την είχαν μέχρι και στα φαβορί για... υποβιβασμό.

Η ομάδα εκείνη λοιπόν, ξάφνιασε ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό με την φρεσκάδα, την καλή εικόνα και τα αποτελέσματα που πήρε στο ξεκίνημά της.

Μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους οι... στόχοι και οι... απαιτήσεις για στόχους.

Μέχρι που άρχισαν όλοι στο περιβάλλον της, μέσα της και δίπλα της, να μιλούν για πεντάδες, για κύπελλο ακόμα και για διεκδίκηση πρωταθλήματος.

Εκεί ήταν που αυτή η ομάδα "έκατσε" και έφτασε στα όρια γενικού κλαταρίσματος και από πλευράς εμφανίσεων και από πλευράς αποτελεσμάτων.

Καθώς ήταν έτσι δομημένη και λειτουργούσε σε τέτοιες συνθήκες, που δεν μπόρεσε να αντέξει ακριβώς αυτό που η ίδια πρόβαλλε σαν λογικό με τις εμφανίσεις της.

Την  πίεση και την απαίτηση δηλαδή για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Στο ίδιο ακριβώς φεγγάρι είναι και αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός.

Μια ομάδα που μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα, έχει αρχίσει μετά το παιχνίδι με τον Άρη όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης, να βελτιώνει με σταθερά βήματα την εικόνα της από αγώνα σε αγώνα, φτάνοντας μέχρι και την Τούμπα όπου και η εικόνα της ήταν πολύ καλή και το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί για μια σειρά λόγους.

Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει αυτή η ομάδα αλλά και ο άμεσος περίγυρός της όπως κι αν εκφράζεται αυτός, είναι να την αφήσουν ήσυχη και ελεύθερη από απαιτήσεις και στόχους, να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία που έχει.

Αυτό είναι που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι που αν συνεχίσει να συμβαίνει μπορεί να τον φέρει ξαφνικά και δίχως κανείς να το καταλάβει ακόμα και στην διεκδίκηση στόχων που στην έναρξη της σεζόν και ειδικά έτσι όπως ξεκίνησε, αν κάποιος επιχειρούσε να τους θέσει θα προκαλούσε στην καλύτερη ειρωνικά γελάκια και σχόλια.

Κι αυτό είναι και το μοναδικό όπλο που μπορεί να έχει αυτός ο Παναθηναϊκός σε αντιστάθμισμα των αντικειμενικών ντεσαβαντάζ που έχει λόγω της οικονομικής και γενικότερης κατάστασης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Την... ελευθερία δηλαδή να έχει επιλέξει να λειτουργεί με μια ποδοσφαιρική λογική και χωρίς το άγχος των καθημερινών αποτελεσμάτων σε κάθε αγωνιστική.

Οτιδήποτε αντίθετο ή ακόμα και οτιδήποτε θα την πιέζει άμεσα ή έμμεσα να συμπεριφερθεί διαφορετικά, μόνο αρνητική επίδραση μπορεί να έχει πάνω της και σε σχέση με την προσπάθεια και την εικόνα της, αλλά και σε σχέση με τα αποτελέσματά της κατ΄ επέκταση.

Γι' αυτό στηρίξτε την μεν, αλλά αφήστε ταυτόχρονα να αποφασίσει ΜΟΝΗ ΤΗΣ το τι και πως θέλει να το κάνει μέσα στο γήπεδο και μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags