Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Τσάβι Ρόκα: Γι’ αυτό φέρνει Ρόκα - Τα... αλλάζει όλα στον ΠΑΟ - Τρεις μεταγραφάρες - Θα "αναστήσει" τον Μπεκ
| 2019-11-18 18:04:00

Γι’ αυτό φέρνει Ρόκα - Τα... αλλάζει όλα στον ΠΑΟ - Τρεις μεταγραφάρες - Θα "αναστήσει" τον Μπεκ

του Κώστα Γκόντζου
Γι’ αυτό φέρνει Ρόκα - Τα... αλλάζει όλα στον ΠΑΟ - Τρεις μεταγραφάρες - Θα "αναστήσει" τον Μπεκ

"Νέα μέρα" στην ομάδα. Πείθει Μουνιέ, Τζανδάρη. Χαμός...

Παναθηναϊκός - Τσάβι Ρόκα: Νέα μέρα λοιπόν ξανά για τον Παναθηναϊκό. Μια από τις... νέες μέρες δηλαδή οι οποίες ξεκινάνε σχεδόν... κάθε μέρα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι κούρασαν και πολύ μάλιστα αυτές οι νέες μέρες.

Καθώς επί της ουσίας ποτέ δεν είναι πραγματικά νέες, αφού τα δεδομένα είναι πάντα σταθερά και παλιά.

Επί της ουσίας τώρα, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η πρεμούρα, η βιασύνη και το άγχος να αποκτήσει ντε και καλά τεχνικό διευθυντή ο Παναθηναϊκός μετά την απομάκρυνση του Νταμπίζα.

Αν είναι γιατί... γενικά οι ομάδες πρέπει να έχουν τεχνικό διευθυντή ή για να συμπληρωθεί το κενό στο... οργανόγραμμα της ΠΑΕ, πάω πάσο.

Ουσιαστικά όμως γιατί να αποκτηθεί τεχνικός διευθυντής ή πιο σωστά τι θα κάνει αυτός ο νέος τεχνικός διευθυντής, ποια καθήκοντα θα αναλάβει και ποιους στόχους να φέρει σε πέρας;

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον κύριο Ρόκα ή οποιοδήποτε κι αν αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο στον Παναθηναϊκό.

Αυτό έχει να κάνει με πρακτικά ζητήματα.

Για παράδειγμα ο τεχνικός διευθυντής είναι κανονικά αυτός που χαράζει το πλάνο και τη λογική με την οποία κινείται η ομάδα.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Ρόκα Νοέμβρη μήνα και σε μια σεζόν που είναι ήδη πάνω στο ένα τρίτο της και παραπάνω;

Θα καθορίσει τη... φιλοσοφία και το πλάνο της ομάδας;

Και γιατί χρειάζεται να την καθορίσει, δηλαδή να την... αλλάξει;

Γιατί αν δεν την αλλάξει, τότε τι ακριβώς θα κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Υπάρχει δηλαδή η οποιαδήποτε δυνατότητα να αλλάξει το πλάνο του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που τον καθορισμό του τον υπέδειξαν για να μην πω τον... επέβαλλαν οι αντικειμενικές οικονομικές και διοικητικές συνθήκες στον σύλλογος.

Τι θα πει δηλαδή τώρα ο Ρόκα;

Αποφασίζουμε να πάρουμε τρεις παικταράδες και να αλλάξουμε επίπεδο, οπότε και... λογική και φιλοσοφία στην ομάδα;

Και να το πει, πώς ακριβώς θα το κάνει;

Θα πει ο Αλαφούζος ξαφνικά, εγκαταλείπω το πλάνο σωτηρίας της ομάδας και χώνω χρήμα με τη σέσουλα για να πάρουμε παικταράδες και να αλλάξουμε επίπεδο;



Ή από την άλλη, ο οποιοσδήποτε τεχνικός διευθυντής ερχόταν τώρα στον Παναθηναϊκό, τι δυνατότητες θα είχε πρακτικά να βρει και να φέρει παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα τον Γενάρη;

Με τι λεφτά και τι μπάτζετ;

Θα αλλάξει κάτι με αυτά σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν την πρόσληψη του Ρόκα;

Οπότε;

Οπότε πάει κι αυτό, είναι άνευ ουσίας η ενασχόληση με τον συγκεκριμένο στόχο.

Διαβάζω όμως από την άλλη, ότι πρώτο καθήκον του Ρόκα θα είναι να λύσει το θέμα με τους κομμένους και τα βαριά συμβόλαια που υπάρχουν, είναι ανενεργά και αποτελούν βαρίδι για τον Παναθηναϊκό.

Εδώ λοιπόν πάλι, ποια θα είναι η παρέμβαση και οι δυνατότητες που θα έχει ο Ρόκα;

Θα ενεργοποιήσει με κάποιο μαγικό ραβδάκι όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη που θα έρθει και θα πει "ρε σεις εκεί υπάρχει ένα παικταράς ο Μουνιέ που κοστίζει μισό εκατομμύριο το χρόνο συμβόλαιο και έχει να παίξει ενάμιση χρόνο μπάλα, να τρέξουμε να τον πάρουμε πριν μας προλάβουν άλλοι";

Ή θα... πείσει τον Μουνιέ, τον Τζανδάρη και τους άλλους να δείξουν ξαφνικά... μεγαλοψυχία και να παραιτηθούν από τα λεφτά που μπορούν να πάρουν ξεκούραστα, άνετα και χωρίς καν να παίζουν;

Αυτό νομίζουν στον Παναθηναϊκό ότι ήταν το πρόβλημα με αυτούς;

Ότι δεν κατάφερε ο Νταμπίζας να τους πείσει να μην πάρουν τα λεφτά τους ή το ότι ακριβώς επειδή ήθελαν τα λεφτά τους δεν το κουνούσαν ρούπι από τη στιγμή που δεν έβρισκαν αλλού κορόϊδα να τους τα δίνουν;

Θέλω να πω με λίγα λόγια, πως η πρόσληψη του Ρόκα και ανεξάρτητα από τις ικανότητες του ανθρώπου, πρακτικά τέτοια εποχή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα από τη στιγμή που τα οικονομικά κυρίως δεδομένα, θα παραμείνουν ως έχουν στον Παναθηναϊκό.

Ή μήπως τελικά ο Ρόκα θα έχει και... αθλητιατρικές γνώσεις και θα συμβάλλει με την... τεχνογνωσία του να αποθεραπευτούν οι πάσης φύσεως Μπεκ και λοιπα που έχει φορτωθεί και πάλι ο Παναθηναϊκός.

Ειλικρινά όσο κι αν το ψάχνω και όσο καλοπροαίρετα και αν το προσπαθώ να το δω, ουσιαστικό και πρακτικό λόγο για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, δεν βρίσκω από τη στιγμή που τα γενικότερα δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Εκτός κι αν... μας τρώει η τσέπη μας και πρέπει ντε και καλά να δώσουμε ένα ακόμα συμβόλαιο σε κάποιον που θα τον αποκαλούμε "τεχνικό διευθυντή" και ο οποίος θα πάρει και τα ποσοστά του απ' όποιες κινήσει κάνει είτε μεταγραφικές είτε αποχωρήσει, κινήσεις που με βάση τα ποσά που θάχει να ξοδέψει ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε άνετα να τις κάνει και σε συνεργασία του Αλαφούζου με τον Δώνη ή κάποιον συνεργάτη του Αλαφούζου που θα αναλάμβανε με τον μισθό που ήδη παίρνει, να... τρέξει κάποια θεματάκια στο πλαίσιο των οικονομικών πλαισίων που υπάρχουν ήδη στον σύλλογο.

Ή εκτός, αν στην τελική μας έχει γίνει τόσο πολύ... συνήθεια η ιστορία, που αν δεν πληρώσουμε και... ποσοστό σε κάποιον για κάθε κίνηση που κάνουμε είτε αγοράς είτε αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών, δεν μας... πιάνεται και νιώθουμε ότι δεν λειτουργούμε κανονικά σαν ομάδα.

Θα δείξει πάντως.

Θα δείξει η πραγματικότητα και το άμεσο μέλλον.

Και εκεί θα δούμε ον ο κύριος Ρόκα θα επιχειρήσει να... ΡΟΚΑρει ασυστόλως και προς κάθε κατεύθυνση μπας και βγει τελικά κάτι καλό, ή και αυτός όπως και οι προηγούμενοι, απλά θα ΡΟΚΑνίσει ό,τι βρει και ό,τι... προλάβει και θα μας κουνήσει μαντήλι με τα... ποσοστά στην τσέπη μετά κι όταν δει ότι... δεν υπάρχουν άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερά νέα για τον ΠΑΟ - Ψήνεται απίθανη μεταγραφή με τον παίκτη αποκάλυψη της φετινής σεζόν!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags