Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Αυτό ήθελε ο ΠΑΟΚ - Τριάρα χωρίς Ζίφκοβιτς - Βάλε τον Βιεϊρίνια! - 50-50 η διαιτησία
| 2019-12-01 22:11:00

Αυτό ήθελε ο ΠΑΟΚ - Τριάρα χωρίς Ζίφκοβιτς - Βάλε τον Βιεϊρίνια! - 50-50 η διαιτησία

Sportdog Team
Αυτό ήθελε ο ΠΑΟΚ - Τριάρα χωρίς Ζίφκοβιτς - Βάλε τον Βιεϊρίνια! - 50-50 η διαιτησία

Φερέιρα, δεν βλέπεις; Συγκινητικός Βαλμπουενά. "Ξύλο" από Άκπομ!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μην το ψειρίζουμε παιδιά, ένα είναι το δια ταύτα του παιχνιδιού:
Αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ, αυτό έγινε!

Ούτε συνετρίβη, ούτε ξεφτιλίστηκε, ούτε καν είδε τα ραδίκια ανάποδα.

Πήρε μια τιμητική ισοπαλία, την πήρε εκτός έδρας, την πήρε από το μεγαλύτερο αντίπαλό του και γυρνάει στη Σαλονίκη με ψηλά στο κεφάλι.
Κι έχει να λέει πως κυριάρχησε ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο, στο Καραϊσκάκη κι έκανε τον Ολυμπιακό να βλέπει φαντάσματα και να κλάνει μέντες.

Αλλά εδώ είναι και το περίεργο του ματς:
Όλοι περιμέναμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο θ’ άρχιζε να κουτουλάει και να παραπατάει ο Ολυμπιακός, σκασμένος από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Τότεναμ.
Αντ’ αυτού, πισωπάταγε ο ΠΑΟΚ και σκουντουφλάγανε οι ασπρόμαυροι και πάσα στα πέντε μέτρα δεν μπορούσανε να δώσουνε. Κι αν δεν ήταν ο κομιτατζής ο Ζίφκοβιτς στην εστία, αλλά αυτό το ομορφόπαιδο ο Πασχαλάκης μπορεί να είχε γράψει δύο και τρία το κοντέρ για τους ερυθρόλευκους…

Η αιτία;
Δύο αλλαγές. Μία που έγινε και μία που δεν έγινε.
Η αλλαγή του Σουντανί από τον Μαρτίνς, που υπερφόρτωσε την επίθεση του Ολυμπιακού σε ένα «δώσ’ τα όλα» σενάριο και ανέτρεψε τους σχεδιασμούς του ΠΑΟΚ.

Και η μη αλλαγή του Μπίσεσβαρ, ο οποίος γάζωσε όλο το γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο παρέδωσε πνεύμα. Δεν είναι αθλητής ο άνθρωπος, τι να κάνουμε, αλλά δεν μπορεί να το βλέπουν όλοι στις κερκίδες και να μην το βλέπει ο Φερέιρα.

Και να κρατάει στον πάγκο επί ενενήντα λεπτά τον Βιεϊρίνια, όταν τον είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ…

Θα μου πεις, ήταν από τραυματισμό.



Θα σου απαντήσω ότι ο Μαουρίσιο που είδε γήπεδο από τον ίδιο τραυματισμό προέρχεται και σε ένα σωρό υποτροπές έχει εμφανίσει από τότε που επανήλθε στην ενεργό δράση. Ενώ ο Αντελίνο έχει παίξει και πέντε ματς, την έχει ματώσει τη φανέλα, έχει ζεσταθεί και έχει πάρει ρυθμό.

Θα μου πεις, δεν είσαι προπονητής.

Σωστό κι αυτό και δεν ξέρω στις προπονήσεις τι φασούλια έβγαλε ο Βιεϊρίνια. Αλλά άμα τον πήρες στην αποστολή, είναι λίγο σόλικο να μην τον βάζεις να παίξει σε τέτοια παιχνίδια. Γι’ αυτά τα ματς ζει ο Πορτογάλος, δεν ζει για τον ΟΦΗ και τη Λάρισα…

Τέλος πάντων, ένα ένα έληξε το παιχνίδι, ένα ένα έληξε και η μάχη των προπονητών. Το πρώτο ημίχρονο το πήρε ο Φερέιρα, το δεύτερο ο Μαρτίνς και να μην πολυλογούμε.

Συγκινητική η προσπάθεια του Βαλμπουενά που όσα είχε να δώσει τα έδωσε, ενενήντα λεπτά πρέσινγκ από Τσιμίκα που έσβησε Λημνιό, τα γνωστά κορδελάκια του Ποντένσε που τρέλαναν Γιαννούλη.

Κι από την άλλη πλευρά, αλύγιστο το κέντρο του ΠΑΟΚ με Μίσιτς και Αουγκούστο, θηρία στο κέντρο της άμυνας ο Κρέσπο και ο σκόρερ Ίνγκασον, δεν μάσαγε τον πάτο του ο Ζίφκοβιτς που τα έπιανε όλα. Ένας πόντος και στον Άκπομ που δεν φοβήθηκε να παίξει ξύλο όταν έπρεπε.

Αυτά και τέλος και πάνω απ’ όλα ευτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που παίχτηκε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου δίχως παρατράγουδα. Βοήθησε σε αυτό και ο διαιτητής που έκοψε το καρπούζι στη μέση και δεν μάσησε από θέατρα και παραμύθια χωρίς δράκους…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags