Facebook Pixel ΑΕΚ: "Το καλύτερο νέο από Τρίπολη – Ασταμάτητος ο Ολιβέιρα – Γι’ αυτό πρέπει να πάρει το Κύπελλο"
| 2020-01-16 20:57:00

Το καλύτερο νέο για ΑΕΚ από Τρίπολη – Ασταμάτητος ο Ολιβέιρα – Γι’ αυτό πρέπει να πάρει το Κύπελλο

Sportdog Team
Το καλύτερο νέο για ΑΕΚ από Τρίπολη – Ασταμάτητος ο Ολιβέιρα – Γι’ αυτό πρέπει να πάρει το Κύπελλο

Τι άλλαξε ο Καρέρα στην ομάδα και τι χρειάζεται στις μεταγραφές.

Γίνεται να τελειώνει ένα παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, να μη βγαίνει νικήτρια η Ενωση και να υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα της; Γίνεται να τελειώνει ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ έχει δεχθεί γκολ και έχει γλιτώσει δεύτερο από χαμένο πέναλτι και να λες πως η ομάδα πήγε καλά; Γίνεται απαντώ. Γίνεται, εάν έχεις δει όσα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τώρα. Οπου ακόμα και οι μεγάλες στιγμές, ακόμα και οι νίκες, γίνονταν κυρίως με το στανιό.

Αντίθετα, στην Τρίπολη η ΑΕΚ σε γέμιζε με την εικόνα της. Ηταν μακράν η πιο πειστική εμφάνιση. Μια ομάδα που είχε αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της, που μπορούσε να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Εβαζε την μπάλα κάτω, είχε ανάπτυξη τόσο από τα άκρα – που έπειτα από καιρό... κένταγαν – αλλά και τον άξονα. Προφανώς και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ισορροπημένης εικόνας, της νέας ΑΕΚ που δεν έχει σχέση με το καχεκτικό πρόσωπο που έβγαζε στην αρχή της σεζόν, πιστώνεται στον Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός ήρθε με την ταμπέλα του αμυντικογενή προπονητή και πράγματι, στα πρώτα παιχνίδια φάνηκε πως βασικό μέλημα του ήταν να διορθώσει την άμυνα που ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε. Λογικό. Το ίδιο έπραξε και ο Κωστένογλου, αλλά σε ελάχιστα ματς βρήκε ισορροπία. Η ΑΕΚ στην Τρίπολη έπαιξε ξανά με 4-3-3, έβαλε την μπάλα κάτω, ανέβασε ψηλά τις γραμμές. Πήρε ρίσκα, ανέβασε τις γραμμές μέσα στο γήπεδο, αλλά έπαιξε και μπάλα.

Αρχισε να τσουλάει η μπάλα με σωστό τρόπο. Προφανώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και θα είναι ευχής έργον να παίξει άμεσα ο Σιμάνσκι. Αλλά το θέμα ήταν, πως η μπάλα κύλησε καλά μέσα στο χορτάρι. Δεν ήταν γιόμες, δεν ήταν ατομικές προσπάθειες, δεν ήταν εμπνεύσεις της στιγμής. Θυμηθείτε τη μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα, αναλογιστείτε πώς προέκυψε το πέναλτι, τα δύο τετ α τετ του Βέρντε.

Προφανώς σε τέτοια ματς κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Συγκριτικά με την Τούμπα, ο Καρέρα διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό, αλλά ανέβασε την ομάδα κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν κάποια κενά στην αμυντική λειτουργία. Ο Αστέρας τα εκμεταλλεύθηκε, η ΑΕΚ ακόμα θέλει πολύ δουλειά στον τομέα της μετάβασης και πως θα περνά από την επίθεση στην άμυνα. Σε δύο παρόμοιες φάσεις, βρέθηκε εκτεθειμένη και η ζημιά – ευτυχώς περιορισμένη – έγινε.

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Ολιβέιρα. Φάνηκε ξανά πόσο σπουδαίο φορ είναι, πόσο καλά μπορεί να παίξει τη θέση του επιθετικού. Κέρδιζε μπάλες, ανέβαζε τους συμπαίκτες του, δεν μπορούσαν να τον ανακόψουν – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχε περισσότερες δυνάμεις – παρά μόνο με φάουλ. Το θέμα είναι πως θα μπορέσει να βρει ο Καρέρα τρόπο να χωρέσει και να αξιοποιήσει μαζί στην 11άδα Ολιβέιρα και Λιβάγια, που δεν είναι συμβατό μέχρι τώρα.

Για την ΑΕΚ και την υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση είναι πολύ σημαντικότερο, ότι κατάφερε να σκοράρει. Ετσι όπως είναι η ΑΕΚ φέτος, όπως μας έδειξε η εικόνα της και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ, δεν είναι καθόλου δεδομένο πως μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Πολύ περισσότερο μάλιστα, να τον νικήσει δίχως να δεχθεί γκολ. Αρα, ότι σκόραρε και έγινε αφεντικό του ματς, είναι άκρως σημαντικό για την πρόκριση.

Το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ και αυτό δεν μπορεί να το λησμονεί κάποιος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εικόνα της ΑΕΚ, για να μπορέσει να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν και να θέσει τις βάσεις για μια νέα αρχή, να διεκδικήσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει το κύπελλο. Ο Αστέρας ήταν εκ των πραγμάτων ο πιο δύσκολος αντίπαλος που βρήκε κάποια από τις μεγάλες ομάδες στο δρόμο της, οπότε είναι σημαντικό να προχωρήσει η ΑΕΚ δίχως να έχει απώλειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον έκλεισε ο Ίβιτς, έρχεται άμεσα στην Αθήνα για την ΑΕΚ - Τρομερή... ανατροπή λόγω Καρέρα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags