Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Tι φάνηκε με ΠΑΟΚ - Ακούσατε τον Δώνη; - Δεν έχει παικταράδες!
| 2020-02-04 16:00:00

Θωρακισμένος ο ΠΑΟ - Tι φάνηκε με ΠΑΟΚ - Μεγάλες ατάκες Δώνη - Δεν έχει παικταράδες...

του Κώστα Γκόντζου
Θωρακισμένος ο ΠΑΟ - Tι φάνηκε με ΠΑΟΚ - Μεγάλες ατάκες Δώνη - Δεν έχει παικταράδες...

Θέλει κότσια. Αφήστε τους ελεύθερους. Ποιο φαβορί στην Τούμπα;

Ίσως να είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται τόσο "θωρακισμένος" απέναντι σε όλα αυτά και όλους αυτούς, που τόσο τον ταλαιπώρησαν και τον έφτασαν εδώ που τον έφτασαν.

Και προφανώς εδώ δεν αναφέρομαι σε "θωρακίσεις" απέναντι σε διαιτησίες, παρασκήνια και τέτοια.

Αυτά είναι μόνο για όσους πιστεύουν ότι μπορεί ποτέ να φτιαχτεί και να γίνει μεγάλη μια ποδοσφαιρική ομάδα, μέσα από τέτοιες διαδικασίες και πολύ περισσότερο ξοδεύοντας ένα τεράστιο μέρος των ενασχολήσεών της τόσο διοικητικά, όσο και οικονομικά και από πλευράς δυναμικού της γενικότερα, σε τέτοιου είδους "επενδύσεις" ή ακόμα και στην... προστασία από τέτοιου είδους "επενδύσεις" των αντιπάλων τους.

Αυτό είναι και αντιποδοσφαιρικό και με μαθηματική ακρίβεια αδιέξοδο ακόμα και αν πρόσκαιρα φανεί ότι σε ωφελεί και μια ματιά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του τι συζητάμε από το πρωί μέχρι τοπ βράδυ σ' αυτό, πείθουν για... του λόγου το αληθές.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, δείχνει αυτή τη στιγμή θωρακισμένος όχι σε σχέση με όλα αυτά, αλλά θωρακισμένος σαν ομάδα, ποδοσφαιρική λογική και λειτουργία.

Κι αυτό είναι που τον ανεβάζει ακόμα και πιο ψηλά από το αντικειμενικό μπόι που έχει στις δεδομένες συνθήκες.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα, ήταν ενδεικτικό γι' αυτό.

Τόσο μέσα στο γήπεδο και όσο διήρκεσε το παιχνίδι, όσο και κυρίως και μετά απ' αυτό στο πώς διαχειρίστηκε η ομάδα και οι άνθρωποί της την τεράστια επιτυχία και τη μεγάλη νίκη.

Μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού που δικαιολογημένα σου προκαλούσε σκέψεις αλλά και εκφράσεις όπως "στόχος το κύπελλο και εφικτός μάλιστα στόχος", "αν δεν ξεκινούσαμε άσχημα θα ήμασταν βασικός διεκδικητής του τίτλου", "αν δεν μας έσφαζε η διαιτησία σε τρία τέσσερα παιχνίδια,αυτή τη στιγμή θα χτυπάγαμε πρωτάθλημα" και όλα τα σχετικά, η ομάδα, ο προπονητής και η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της δηλαδή, βρήκαν την ψυχραιμία, τη λογική αλλά και την τόλμη ταυτόχρονα, να προσπαθήσουν αμέσως να προσγειώσουν αυτό το ντελίριο και να βάλουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. 



Οι ατάκες του Δώνη στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι, ήταν ενδεικτικές σχετικά.

Ήταν πραγματικά υπόδειγμα σοβαρότητας, ποδοσφαιρικής λογικής και εγγύησης για το μέλλον...

Ειδικά αυτό το "εγώ δεν θα βάλω αυτό το βάρος στην ομάδα (σε ερώτηση αν ο ρεαλιστικός στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι το κύπελλο) δείχνει άνθρωπο ρεαλιστή και φιλόδοξο ταυτόχρονα και πάνω απ' όλα άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, τη δουλειά του, την ομάδα του και τον κόσμο της.  

Θέλει πραγματικά λογική και τόλμη να έχεις σκορπίσει στους πέντε ανέμους τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ, να τον έχεις κάνει να λέει χάσαμε δίκαια και πάλι καλά που χάσαμε μόνο με 2-0, να ακούς έξω 25000 κόσμο να παραληρούν και να αποθεώνουν και σένα και την ομάδα σου, να έχεις ήδη αρχίσει να εισπράτεις τους διθυράμβους και τα φοβερά και τρομερά σχόλια σε ΜΜΕ και διαδίκτυο και συ να λες "από τη στιγμή που στο κύπελλο υπάρχουν αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ίσως και ο Άρης, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε φαβορί και ούτε και να λέμε ότι η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ρεαλιστικός στόχος".

Θέλει και... αρετήν και τόλμην να μην επιχειρείς ούτε στιγμή να εισπράξεις σε προσωπικό επίπεδο ακόμα και κάτι ελάχιστο απ' όλα αυτά και αντίθετα να επιχειρείς να βάλεις το πράγμα στην σωστή του διάσταση εν γνώσει σου ότι αυτό εκείνη τη στιγμή μπορεί να ξενερώσει, να σε κάνει αντιπαθητικό ή ακόμα και εχθρικό στα μάτια και τα αυτιά όλων αυτών και να λες απλά την αλήθεια.

Γιατί αυτή είναι αντικειμενικά η αλήθεια.

Αυτός ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, δεν είναι η ομαδάρα με τους παιχταράδες που ξαφνικά βρήκαν τη φόρμα τους και δεν μπορεί πλέον κανείς να τους σταματήσει.

Αλλά είναι μια ομάδα με ένα μέτριο σχετικά ρόστερ, που όμως δουλεύει σωστά εδώ και πάνω απ' ένα χρόνο και έχει καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική και στην καλή της μέρα και καλύτερη μέσα στο γήπεδο, απέναντι στις ομάδες που θεωρητικά και πρακτικά ξεκίνησαν τη σεζόν σαν διεκδικητές των τίτλων στις ελληνικές διοργανώσεις.

Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό το να μπορέσει αυτή η ομάδα να συνεχίσει έτσι.

Να μη "βιασθεί" δηλαδή ψυχικά αι σωματικά από τα ντελίρια ενθουσιασμού και την ανάγκη για τίτλους και μεγάλα λόγια στα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο και στα Παναθηναϊκά στέκια.

Να μην της βάλουμε δηλαδή αυτό που ο Δώνης ξεκάθαρα είπε ότι ο ίδιος δεν θα το βάλει πάνω σ' αυτή την ομάδα.

Το... βάρος της ντε και καλά διεκδίκησης ενός τροπαίου δηλαδή ή ακόμα και της απαίτησης για κάτι τέτοιο.

Αφήστε λοιπόν  αυτή την ομάδα έτσι όπως είναι τώρα.

Ελεύθερη και ωραία δηλαδή.



Αυτό ζητάει από τον κόσμο της και από όσους ασχολούνται μαζί της στον χώρο του τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα.

Ελεύθερη να συνεχίζει να χτίζει, να δημιουργεί στέρεες ποδοσφαιρικές βάσεις και να βρεθεί όσο γίνεται γρηγορότερα σε θέση να πει "ναι έχω πια το δικαίωμα και εγώ να πω ότι διεκδικώ τίτλους" και ωραία όπως είναι τώρα μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό ας το έχουν υπ' όψιν τους όλοι και ας το εφαρμόσουν από... χθες κιόλας και κυρίως εν όψει των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο και του ντέρμπι με την ΑΕΚ ενδιάμεσα.

Δεν είναι το φαβορί ο Παναθηναϊκός για την πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως μεταξύ μας, αντικειμενικά δεν ήταν το φαβορί και στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος παρ' ότι τελικά μέσα στο γήπεδο συμπεριφέρθηκε σαν φαβορί και πήρε και άνετα και δίκαια και με πολύ καλή μπάλα το αποτέλεσμα.

Είναι όμως μια ομάδα, που αν εμφανισθεί και πάλι με κεκτημένη ταχύτητα από τις σοβαρές, λογικές και ανταγωνιστικές παρουσίες της τον τελευταίο καιρό, μπορεί σίγουρα κατ΄αρχήν να βάλει πολύ δύσκολα στο φαβορί των διπλών αναμετρήσεων και να διεκδικήσει με αξιώσεις κατά δεύτερον την πρόκριση.

Και για να το κάνει αυτό, δεν χρειάζεται, ούτε συμβουλές, ούτε... προστασίες ούτε λόγια του αέρα από τους γύρω της και τους... κοντινούς της.

Ξέρει αυτή από μόνη της τι πρέπει να κάνει.

Απλά... αφήστε την να το κάνει...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags