Facebook Pixel Απίστευτα πράγματα για Ολυμπιακό - Όλα τα παράδοξα στα ματς του ΠΑΟΚ;
| 2020-02-06 14:17:00

Δεν έχει νοοτροπία η ΑΕΚ - Απίστευτα πράγματα για Ολυμπιακό - Όλα τα παράδοξα στα ματς του ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Δεν έχει νοοτροπία η ΑΕΚ - Απίστευτα πράγματα για Ολυμπιακό - Όλα τα παράδοξα στα ματς του ΠΑΟΚ;

Μόνο ο Σάββας το πιστεύει. Ελβετός Κύζας. Σοβαρά τώρα;

Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για το ματς της ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Να πω την αλήθεια, δεν έχω διάθεση με όσα συμβαίνουν να σταθώ ιδιαίτερα εκεί. Έτσι και αλλιώς, αναλόγως πως βλέπει την κατάσταση ο καθένας, μπορεί να έχει τη δική του οπτική. Ο ένας βλέπει μισογεμάτο και αντιλαμβάνεται πως η ΑΕK έχει εξασφαλίσει σχεδόν... μιάμιση πρόκριση, πετυχαίνοντας γκολ εκτός και έχοντας τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, άλλος μισοάδειο και θεωρεί πως έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί.

Για να μην το μακραίνω, πιστεύω πως η σοβαρή ΑΕK θα πάρει άνετα την πρόκριση. Δεν θα έχει πρόβλημα, έστω και αν ο Παναιτωλικός ήταν ευχάριστη έκπληξη με την εικόνα του, που δεν συνάδει με ομάδα που είναι στον πάτο της βαθμολογίας. Η ΑΕK έχει ανέβει επίπεδο, έχει αλλάξει εικόνα, αλλά ακόμα απέχει παρασάγγες από μια ομάδα που θα μπορεί να καθαρίζει παιχνίδια της σειράς. Δεν έχει ακόμα τη νοοτροπία να κλειδώνει παιχνίδια στα οποία παίρνει προβάδισμα και να τα "σβήνει". Θα γίνουν όλα με τον καιρό, εφόσον συνεχίζουν να δουλεύουν με το σωστό τρόπο.

Το μείζον στη δική μου σκέψη είναι όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τα σοκ είναι διαδοχικά και τόσο έντονα, που κάποιες φορές δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως είναι πραγματικότητα και δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής φαντασίας. Το τρομερό είναι πως η μια κατάσταση, δεν διαδέχεται απλά την άλλη, αλλά την καταρρίπτει σε βαθμό που δεν μπορείς να πιστέψεις όσα συμβαίνουν. Ξεκινάω τη σκέψη και θα καταλάβετε.

Μια μέρα μετά την κατάθεση Μελισσανίδη, ήρθε η ώρα του Αλαφούζου. Ο Μελισσανίδης ήταν αποστομωτικός. Μίλησε ξεκάθαρα για την εύνοια του Ολυμπιακού, έδωσε στοιχεία και ονόματα για όσους υπηρέτησαν και έστησαν αυτό το σύστημα. Είπε πολλά, με δεδομένο πως στα περισσότερα ήταν δέκτης καταγγελιών. Ερχεται ο Αλαφούζος, που θεωρητικά εκκίνησε από την ίδια αφετηρία με τον Μελισσανίδη. Μιλά για καταστάσεις που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, αλλά και πως τώρα αδικείται ο Oλυμπιακός!!!!!!!!!!!!!!

Πού; Πώς; Πότε; Δηλαδή, εάν αφήσουμε στην άκρη τα παραληρήματα του κυρ Σάββα, μπορεί να πιστέψει κάποιος σοβαρός και κανονικός στα μυαλά του, πως ο Oλυμπιακός αδικήθηκε σε κάποιο ματς πέραν εκείνου στο Βόλο; Απίστευτα πράγματα. Ο παράγοντας που ηγείται του Παναθηναϊκού, άλειψε το βουτηράκι που έψαχνε ο Oλυμπιακός εδώ και καιρό στο ψωμί του. Να πεις πως λέγε, λέγε, τον έπεισαν και αυτόν; Αποκλείω. Εξυπνος άνθρωπος είναι. Να πεις πως υπάρχουν νέες συμμαχίες; Δεν θα μου κάνει εντύπωση. Συνέβη άλλωστε αρκετές φορές και στο παρελθόν.

Δεν έχεις προλάβει να ξεπεράσεις το σοκ της κατάθεσης Αλαφούζου και να σκουπίσεις τα δάκρυα για τον αδικημένο Ολυμπιακό και εμφανίζεται στην Τούμπα ο γίγας από την Ελβετία. Στην Ελλάδα, υπό τις δεδομένες συνθήκες που επιλέγονται οι ξένοι διαιτητές και εφαρμόζονται οι κανόνες, είναι θέμα χρόνου να καταστραφεί το VAR. Κάθε έννοια αξιοπιστίας για ακόμα μια φορά πήγε περίπατος. Θέλετε να πείτε πως ήταν ο Ελβετός Κύζας; Πείτε το.

Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό. Οι ξένοι διαιτητές δεν είναι πανάκεια. Από ποιον επιλέγονται; Πώς λειτουργούν; Είναι σύμπτωση πως στα ματς του ΠΑOΚ συμβαίνουν όλα τα παράδοξα; Με την ΑΕK έχασαν τον Λημνιό που κάλυπτε τον Μάνταλο. Με την ΑΕK πάλι, δεν είδαν το γκρέμισμα του Βράνιες. Στη Λαμία σταμάτησε να λειτουργεί το VAR. Χθες δεν έκανε καν τον κόπο να δει τη φάση και να την επανεξετάσει. Δεν θέλουν να δουν; Δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει να διατηρήσει ψήγματα σοβαρότητας;

Ασορτί με όλα αυτά, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να λυθεί το πρόβλημα. Με το θόρυβο που σηκώνουν εκείνοι που έχουν τα μέσα, έχει χαθεί το νόημα. Ο Oλυμπιακός επιχειρεί να φανεί ως μωρή παρθένα, που κάποιοι κακοί της δημιουργούν προβλήματα. Ποιος ρε φίλε; Ο Oλυμπιακός. Σοβαρά τώρα; Οι άνθρωποι ουρλιάζουν κάθε εβδομάδα για στημένο πρωτάθλημα. Ας τους υπενθυμίσει κάποιος, πως είναι πρώτοι. Αρα, αυτοί που επωφελούνται από το "στήσιμο".

Η κυβέρνηση έκανε μια τροπολογία, που έμοιαζε με το χάπι της επόμενης μέρας. Αφού είδαν το τσουνάμι να σκάει, αφού άκουσαν τις απειλές του Γκαγκάτση και των συν αυτώ περί διχασμού της χώρας (!), αφού είδαν πορεία κάποιων χιλιάδων στην Καμάρα, αποφάσισαν να αλλάξουν τους νόμους. Να είναι βέβαιοι, πως όταν τιμωρηθεί ο ΠΑOΚ (και η Ξάνθη), θα γίνει με... τρόπο. Και μάλιστα, απευθύνθηκαν στους ξένους για να μας σώσουν.

Πέραν του, ότι με προσβάλει ως άνθρωπο η λογική της ανικανότητας και της αδυναμίας να χωρίσουμε εμείς δυο γαϊδουριών άχυρα, να σώσουν τι οι ξένοι; Αυτοί δεν είναι που ελέγχουν την ΕΠΟ; Αυτοί δεν είναι που έχουν τον αρχιδιαιτητή; Τι θα αλλάξουν; Σας απαντώ. Τίποτα. Δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί κάθε έννοια λογικής και δημοκρατίας, να πάψει να υφίσταται η ΕΠΟ, επειδή γκρινιάζει ο Ολυμπιακός που δεν έχει έλεγχο και τα έκανε χάλια ο ΠΑΟΚ και πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

Το ζήτημα κατά τη γνώμη μου είναι απλό. Νόμοι υπάρχουν και για τις δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και για τα δημόσια ξεκατινιάσματα και για την πολυιδιοκτησία. Το θέμα είναι εάν υπάρχει βούληση να εφαρμοστούν. Διότι, τι διαφορετικό να πει η FIFA και η UEFA από την πιστή εφαρμογή των νόμων. Τίποτα. Το θέμα μας είναι εάν θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο ή θέλουμε απλά να είμαστε πιόνια στο παιχνιδάκι των μιντιαρχών-παραγόντων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags