Facebook Pixel Όλοι ήξεραν εκτός από τον Πούγγουρα – Σεσημασμένος ο Αραούχο, ακόμα κλαίνε Ρομαό και Μποτία
| 2020-02-09 23:44:00

Όλοι ήξεραν εκτός από τον Πούγγουρα – "Εγκληματίας" ο Αραούχο, ακόμα κλαίνε Ρομαό-Μποτία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Όλοι ήξεραν εκτός από τον Πούγγουρα – "Εγκληματίας" ο Αραούχο, ακόμα κλαίνε Ρομαό-Μποτία

Ιταλική εμφάνιση με γκολάρα και πρόβλημα στο διάβασμα.

Ύστερα από μία νίκη είθισται να γράφουμε τα θετικά! Οι ανορθογραφίες περνούν απαρατήρητες. Στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός υπήρχαν κάποιες και αξίζει να τις σημειώσουμε, όχι για να υποτιμήσουμε τη νίκη της Ένωσης, περισσότερο για να μην υπάρξει εφησυχασμός, αφού εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι, ότι πρόκειται για μία επαγγελματική νίκη από πλευράς ΑΕΚ. Σκοράρει ένα γκολ και κρατά το σκορ με νύχια και με δόντια, όπως θα έκανε μία καλοστημένη ιταλική μηχανή.

Το δεύτερο στοιχείο που είναι και αυτό που μένει στη μνήμη όλων είναι η γκολάρα του Αραούχο. Ο Αργεντινός δείχνει πόσο έλειπε το στυλ του από την ΑΕΚ. Μπορεί να κρατήσει μπάλα, να τη μοιράσει δεξιά και αριστερά, να ανοίξει λίγο το παιχνίδι και να φτιάξει τους συμπαίκτες του.

Στο γκολ ο Τσίνο κάνει μία κίνηση που 20.374 νοματαίοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ήξεραν, ότι θα την κάνει, εκτός από τον Πούγγουρα που αιφνιδιάζεται στο μαρκάρισμα και τρώει το σουτ, το οποίο αιφνιδιάζει και τον Διούδη που δεν περιμένει να έρθει από εκεί η μπάλα.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν έγινε καλό διάβασμα του αντιπάλου, ιδιαίτερα απέναντι σε έναν παίκτη που ένας αμυντικός πρέπει να τον μελετήσει στη λεγόμενη βιντεοθεραπεία που κάνουν οι ομάδες. Άλλωστε ο Αραούχο είναι σεσημασμένος.

Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ένας αμυντικός πως κινείται ο παίκτης που θα μαρκάρει. Ακόμα κλαίνε Ρομαό και Μποτία με τις ποδιές που τους έχει κάνει αυτός ο εγκληματίας.

Προσωπικά άρεσε πολύ η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Η άμυνα δεν έκανε λάθη ή τουλάχιστον δεν πανικοβλήθηκε, όταν δημιουργούταν αναμπουμπούλα! Εντυπωσιάζει η σταθερότητα του Σβάρνα που δίπλα σε δασκάλους όπως ο Βράνιες και ο Τσιγκρίνσκι έχει πάρει σημαντικά μαθήματα και αξίζει το παλικάρι να παίζει περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ένα στιγμιότυπο που σχολιάστηκε μεταξύ συναδέλφων. Στο 32' η ΑΕΚ βγαίνει στην κόντρα. Η μπάλα είναι στα πόδια του Μάνταλου, ο οποίος έχει μπροστά του στον άξονα τον Αραούχο, που ελέγχεται από τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και δεξιά του τον Βέρντε, ο οποίος έχει 10 στρέμματα ανοιχτό χώρο να τρέξει και να διεμβολίσει τους φιλοξενούμενους από εκείνη την πλευρά.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ προτιμά να σπάσει τη μπάλα στον Αργεντινό, ο οποίος όπως ήταν φυσικό ανακόπηκε.

Αναρωτιέμαι με έναν βαθμό προκατάληψης για τον Μάνταλο, τί πρέπει να κάνει ο Βέρντε για να πάρει τη μπάλα, δημόσιες σχέσεις στα αποδυτήρια μπας και πάρει καμία πάσα της προκοπής;

Στις αμέσως επόμενες φάσεις ο Ιταλός δίνει την απάντηση. Παίρνει δύο φορές τη μπάλα και το σενάριο που ακολουθεί είναι το εξής: δεν ξέρει τί να την κάνει, επιδίδεται στο κλασικό γύρω γύρω όλοι και στο τέλος την χάνει.

Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί τον αρχηγό που δεν του την έδωσε όταν είχε χώρο, αλλά και πάλι αν ο παίκτης που έχει δημιουργικό ρόλο ξέρει καλά (από τις προπονήσεις), ότι ο συμπαίκτης του μπερδεύεται δεν θα του δώσει τη μπάλα και θα πάει στα σίγουρα. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο Ιταλός είναι παίκτης ψυχολογίας. Οπότε καλό θα ήταν να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Καρέρα. Είναι συμπατριώτης του και έχει αρχίσει να «φτιάχνει» τους πιτσιρικάδες.

Και ο Κλωναρίδης ήταν θετικός όσο έπαιξε. Η σέντρα ακριβείας για τον Λόπες ήταν to the point αλλά εκεί έπρεπε να ήταν κάποιος άλλος να το κάρφωνε μεγαλοπρεπώς.

Με υποθέσεις όμως δεν γράφεται ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η μεταγραφή της ζωής του για Μπακασέτα - "Χτυπούν το κεφάλι" τους στην ΑΕΚ - Εκεί υπογράφει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags