Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Μάλιστα, δουλειά δεν είχε ο διάολος, θα έλεγα τώρα τι έκανε, αλλά άστο μην το χοντρύνουμε το πράγμα
| 2020-02-20 13:49:00

Γιατί έφυγε ο Πατέρας από Παναθηναϊκό; Για αυτό τον αποθέωσε ο Τζίγγερ - Φοβερή δικαίωση!

του Κώστα Γκόντζου
Γιατί έφυγε ο Πατέρας από Παναθηναϊκό; Για αυτό τον αποθέωσε ο Τζίγγερ - Φοβερή δικαίωση!

Οι απελευθερωτές που θα εκτόξευαν, αλλά δεν...

Παναθηναϊκός: Μάλιστα, δουλειά δεν είχε ο διάολος, θα έλεγα τώρα τι έκανε, αλλά άστο μην το χοντρύνουμε το πράγμα.

Ξαφνικά λοιπόν, μίλησαν και οι... μουγγοί και άρχισαν να τραγουδάνε όμορφα και αξέχαστα τραγουδάκια.

Αφορμή η επιστολή του Τζίγκερ στον Νικόλα Πατέρα το 2011, με την οποία ο Πατέρας προσπάθησε, λέει, να απαντήσει σε όσα είπε ο Κούγιας περί αποπομπής του κακήν κακώς από τον Παναθηναϊκός μετά την κακοδιαχείριση που έκανε.

Οποία... δικαίωσις δηλαδή για τον πρόεδρος της καρδιάς όλων των... αγανακτισμένων αγωνιστών της απελευθέρωσης και της εκτόξευσης που έχουν λουφάξει λίγο-πολύ το τελευταίο καιρό.

Μιλάμε για φοβερή... δικαίωση όντως.

Μόνο μερικές λεπτομέρειες δεν πρόλαβαν να μας πουν, αλλά δεν πειράζει θα τους  τις θυμίσω εγώ τώρα και ας απαντήσουν με την ησυχία τους.

Κατ΄αρχήν απ' ότι είδα, ξαφνικά με τον Τζίγκερ δεν έχουμε πρόβλημα.

Αφού μιλάει καλά για τον Πατέρα, τα λόγια του είναι... ευαγγέλιο και γεμάτα... ρόδα μυρωμένα.

Μιλάμε για το απόλυτο της... συνέπειας.

Ο... τρισκατάρατος και δυνάστης, έγινε  ξαφνικά ο... εγκυρότατος μεγαλομέτοχος που από την στιγμή που λέει κάτι, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην ισχύει.

Γι' αυτό λοιπόν και εγώ θα τους κάνω το χατίρι.

Και θα πω, πως πραγματικά έτσι είναι και όσα γράφει στην επιστολή του ο Τζίγκερ για τον Πατέρα αντανακλούν πλήρως την πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του Νικόλα Πατέρα επί πολυμετοχικότητας καθώς και για την εκτίμηση του μεγαλομετόχου σ' αυτόν.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι ένα και προφανέστατο.

ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ;

Αφού την δουλειά του την έκανε τέλεια, ο μεγαλομέτοχος του είχε πλήρη εμπιστοσύνη και την είχε εκφράσει μάλιστα και δημοσίως με την επιστολή του, τότε γιατί ο Νικόλας της καρδιάς μας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τον Παναναθηναϊκό, λίγο καιρό μάλιστα μετά το πρώτο πήδημα από το καράβι αυτό του Ανδρέα Βγενόπουλου;

Γιατί τόσα χρόνια, όλοι αυτοί που σήμερα μιλάνε για... δικαίωση, μας έλεγαν ότι τον Πατέρα τον "έφαγε" ο Τζίγκερ και τον έδιωξε από τον Παναθηναϊκό.

Ή δεν μας το έλεγαν;

Μήπως δεν ήταν κι έτσι;

Αστεία πράγματα φυσικά.

Απλά για μια ακόμα φορά, η μια βλακεία ακολουθεί την άλλη και εκεί που νομίζουν ότι έπιασαν τον πάπα από τα βαρίδια του και πανηγυρίζουν, σε δεύτερο χρόνο και στο μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου ξεφτιλίζονται σε σχέση με τα γεγονότα και τον ρόλο που έπαιξε όλο αυτό το σκυλολόϊ αλλά και οι πολυμετοχικοί... εκτοξευτές και σωτήρες στην διάλυση του Παναθηναϊκού.

Παρεπιπτόντως πάντως, αν παρ' όλα αυτά κάτι δεν... κατάλαβε καλά ο Νικόλας Πατέρας τότε, γιατί δεν γυρίζει έστω και τώρα που όπως λένε όλα τα "καλά παιδιά"... δικαιώθηκε;

Πλευρό μόνο να μην αλλάξουν και ξυπνήσουν ξαφνικά και τους έρθει λίγο απότομα η ιστορία.

Και μια που είπαμε για ιστορία.

Για την ιστορία λοιπόν και μόνο, καθώς πια δεν έχει και σημασία να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Η περίοδος στην οποία στάλθηκε η συγκεκριμένη επιστολή, ήταν η περίοδος για όσους θυμούνται, που ο Τζίγκερ επί της ουσίας είχε... εξαναγκάσει τους Βγενόπουλο και Πατέρα να μείνουν στον Παναθηναϊκό χαρίζοντάς τους δωρεάν ένα ποσοστό από τις μετοχές τους και με την συμφωνία να περάσει στα χέρια τους όλο το ποσοστό με διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίων στις οποίες δεν θα έπαιρνε μέρος.

Μόνο που για όσους θυμούνται, ταυτόχρονα με την συμφωνία είχε υπογραφεί με απαίτηση Βγενόπουλου και ένα... μνημόνιο, ή για την ακρίβεια ένας ¨ορος" για να ισχύσει η συμφωνία, με τον οποίο φυσικά τότε γέλαγε όλη η κοινωνία, αλλά ήταν η εποχή που όλες οι παλαβομάρες και οι μούφες πέρναγαν για πλάκα και μάλιστα στα σοβαρά στον Παναθηναϊκό.

Ο "όρος" λοιπόν έλεγε, πως αν στην διάρκεια της συμφωνίας και μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, λεγόταν ή γραφόταν κάτι αρνητικό για Βγενόπουλο και Πατέρα σε έντυπο ή μέσο άλλου μεγαλομετόχου ή φίλα προσκείμενο σε άλλο μεαλομέτοχο, ή οπουδήποτε αλλού που θα προξενούσε την υποψία ότι προερχόταν από άλλο μέτοχο, η συμφωνία παύει να ισχύει.

Με λίγα λόγια, ναι εμείς θα μπούμε, θα πάρουμε τον Παναθηναϊκό, θα ρίξουμε δισεκατομμύρια, αλλά να γραφτεί οπουδήποτε κάτι που δεν μας αρέσει, τότε η συμφωνία παύει να ισχύει.

Κι επειδή λοιπόν όλοι τότε είχαν καταλάβει πως οι τύποι δεν τόχαν σκοπό να ρίξουν ούτε ευρώ στον Παναθηναϊκό και μόλις θα ερχόταν η ώρα να βάλουν το χεράκι στην τσέπη και να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που είχαν συμφωνήσει, θα έβρισκαν μια αφορμή για να την κάνουν, γινόταν το γέλιο της αρκούδας.

Πετάει ο γάϊδαρος, έλεγαν νοι εκτοξευτές... πετάει όλοι οι άλλοι από κάτω και ειδικά όσοι είχαν την στάμπα των φίλα προσκείμμενων στους άλλους μεγαλομετόχουςε, δηλαδή σε Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο και ειδικά οι δύο εφημερίδες τότε ΝΤΕΡΜΠΙ και ΠΡΑΣΙΝΗ.

Ότι και να γινόταν "Ζήτω ο πρόεδρος και όλα καλά καμωμένα" εμείς από κάτω, μην τυχόν και χάσουμε τους... λεφτάδες που θα έσκαγαν τα εκατομμύρια με το τσουβάλι και θα μας απογείωναν αφού πρώτα θα μας είχαν... απελευθερώσει.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η επιστολή του Τζίγκερ που έγινε μετά από απαίτηση Πατέρα που είχε καταφύγει στα δικαστήρια για ένα δημοσίευμα στο ΚΑΡΦΙ και την ήθελε για πειστήριο στο δικαστήριο.

Βέβαια, για την ιστορία και πάλι, όσες... θυσίες και αν κάναμε, όσο κι αν μπήκαμε σε πνευματική και σωματική καραντίνα προσέχοντας ακόμα και το πότε και αν θα... χαμογελάσουμε σε κάποιο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μην τυχόν και εκληφθεί σαν... αρνητική κριτική στους πουράτους εκτοξευτές, την... κοπάνα τελικά δεν την γλιτώσαμε.

Ο Βγενόπουλος αφού περίμενε, περίμενε αλλά δεν έβρισκε ούτε... άνω τελεία σε ότι γράφαμε και λέγαμε για να βρει αφορμή να την κάνει, την βρήκε τελικά από... μόνος του, όταν... αηδιασμένος από τα... αυθόρμητα επεισόδια μερίδας της 13 μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Λάρισα δήλωσε ότι αποχωρεί, για να τον ακολουθήσει λίγο αργότερα ο έτερος των εκτοξευτών ο Νικόλας Πατέρας.

Αυτά έτσι. Για την... ιστορία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags