Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Καταστρέφουν τον ΠΑΟ - Αυτό θα πω στον Αλαφούζο - Δώνης όπως Μαλεζάνι
| 2020-02-25 20:32:00

Καταστρέφουν τον ΠΑΟ - Αυτό θα πω στον Αλαφούζο - Δώνης όπως Μαλεζάνι - Δεν είμαστε μ...κες

του Κώστα Γκόντζου
Καταστρέφουν τον ΠΑΟ - Αυτό θα πω στον Αλαφούζο - Δώνης όπως Μαλεζάνι - Δεν είμαστε μ...κες

Κάνε 10ετές συμβόλαιο. Καμία λογική ειλικρινά. Γιατί αποθεώνετε ρε;

Είναι γεγονός πως στον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή υπάρχει μια υποβόσκουσα αναταραχή για μια σειρά πράγματα με πρώτο τις σχέσεις του Γιώργου Δώνη με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Όπως επίσης είναι γεγονός, πως τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να υπάρχει μια διάθεση να πέσουν οι τόνοι, ή έστω αν διατηρηθούν αυτό να μείνει σε διαπροσωπικό επίπεδο και "εντός των τειχών" και όχι να συνεχίσει να επιλύνεται δημοσίως και με την συμμετοχή ΜΜΕ και εξέδρας υπέρ της μίας ή της άλλη πλευράς.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να πάρουν θέση, συνήθως λένε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
Και μπορεί να είναι όντως κι έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρ' όλο που όλες οι ενδείξεις ή όσα μαθαίνουμε από το "ρεπορτάζ" δίνουν με συντριπτική πλειοψηφία δίκιο στην πλευρά του Γιώργου Δώνη.

Η ουσία όμως κατά την προσωπική μου άποψη είναι μία.

Πως είναι από τις λίγες φορές που συνήθης δημόσια έκκληση "να καθίσουν στο τραπέζι και να τα βρουν μεταξύ τους" έχει πραγματικά νόημα.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιοι την έχουν πέσει και πάλι στον Αλαφούζο και το παίζουν συμβουλάτορες ή αβανταδόροι του.

Όποιοι κι αν είναι πάντως, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των... συμβουλών τους, ο ρόλος τους είναι και πάλι καταστροφικός.

Και δεν παίρνω καν υπ' όψιν μου για να καταλήξω σ' αυτό το συμπέρασμα, το πως πάει η ομάδα, το τι δουλειά έχει γίνει σ' αυτή, το αν και πόσο έχει σταθεροποιηθεί σε ένα νορμάλ και στοιχειωδώς ανταγωνιστικό επίπεδο με δεδομένες τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί και όλα τα σχετικά.

Εγώ αν ήμουν ένας απ' αυτούς που μιλούσε με τον Αλαφούζο ή έχει την δυνατότητα και την ευκαιρία να του πει την γνώμη του, ένα πράγμα θα του έλεγα.
Το ίδιο που κάποτε είχα πει δημοσίως και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην περίπτωση Μαλεζάνι.

Πέρασαν στα χρόνια που είσαι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ εκατό προπονητές, χίλιοι ποδοσφαιριστές, διακόσιοι παράγοντες και άλλοι τόσοι υπάλληλοί σου στον Παναθηναϊκό

Ένας απ' αυτούς -με φωτεινή εξαίρεση τον Αργύρη Μήτσου- δεν βγήκε ποτέ μπροστά να σε υπερασπίσει δημόσια από τον ανήθικο, χυδαίο και καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό πόλεμο που δεχόσουν και κρύβονταν όλοι φροντίζοντας να τα έχουν καλά με τα ΜΜΕ και τους οργανωμένους.

Κι ήρθε ένα άνθρωπος που μέσα σε έξι μήνες κατάλαβε τι παιζόταν και βγήκε με θάρρος δημόσια με εκείνο το εκπληκτικό ξέσπασμα του τότε με τα "κε κάτσο" βάζοντάς τα με όλους και με όλα για πάρτη σου και προαναγγέλλοντας τι θα γίνει αν τελικά φύγεις και σε λίγο καιρό τον έδιωξες;

Αν ήμουν στη θέση του, το ίδιο βράδυ κιόλας που έκανε τις δηλώσεις που έκανε ο Μαλεζάνι, θα του έκανα δεκαετές -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- συμβόλαιο και όποιος ήθελε από κει και πέρα έχει καλώς, ας έπαιζε και με χίλια άτομα στο γήπεδο, αλλά θα ήξερες πως αυτά τα χίλια που θα ξαναγινόντουσαν σύντομα χιλιάδες, θα ήταν συνειδητοί Παναθηναϊκοί και παλικάρια και θα έφτιαχναν σε συνδυασμό με το ποδοσφαιρικό τμήμα ένα υγιή και απαλλαγμένο από την μιζέρια, τον πόλεμο και την διχόνοια Παναθηναϊκό.

Φυσικά και κανείς τότε δε με άκουσε.

Κι έφυγε ο Μαλεζ'άνι, "γλιτώσαμε" και από τον "ρουφιάνο-ρουφιάνο Ιταλιάνο" όπως του φώναζε τότε η εξέδρα, αλλά αυτός που καταστράφηκε και δεν είδε άσπρη μέρα μέχρι που τελικά διαλύθηκε, Δεν ήταν ο Μαλεζάνι αλλά ο Παναθηναϊκός.

Ακριβώς γιατί επικράτησε αυτή η λογική και νοοτροπία, της... υποταγής σε όσα έλεγε και απαιτούσε ο "κόσμος" και οι δημοσιογράφοι, νοοτροπία και "λογική" που την έκανε ευαγγέλιο και νόμο μετά η πολυμετοχικότητα και ο Αλαφούζος στα πρώτα του χρόνια με τα γνωστά πια σε όλους αποτελέσματα.
Ε λίγο πολύ, το ίδιο θα έλεγα και σήμερα στον Αλαφούζο.



Πέντε χρόνια σε έγλειφε και σου εγγυόταν "πάσης φύσεως προστασία" όλο αυτό το παραμάζωμα της πολυμετοχικότητας που είχες μαζέψει γύρω σου, σε έβαλαν να πληρώνεις τα απλήρωτα, σε αποθέωναν την ίδια στιγμή που οι επιλογές και οι συμβουλές τους οδηγούσαν το καράβι κατ' ευθείαν στα βράχια και όταν κάποια στιγμή αποφάσισες να σταματήσεις να πληρώνεις και για την ακρίβεια να -τους- πληρώνεις, όχι μόνο πήδησαν από το καράβι, αλλά σε έβριζαν χυδαία και έκαναν ότι μπορούσαν για να δείξουν ότι ποτέ δεν είχαν καμιά σχέση μαζί σου.

Από τότε, ΟΛΟΙ, οι προπονητές που είχες, οι ποδοσφαιριστές σου, οι παράγοντές σου, οι άνθρωποι που είχες πλάϊ σου και στην ΠΑΕ, οι οργανωμένοι αλλά και τέως "δικοί σου" στα ΜΜΕ, όχι απλά δεν έστηναν στο τοίχο, αλλά σε χρησιμοποιούσαν κιόλας σαν άλλοθι για την δική τους ανεπάρκεια, ανικανότητα και ορισμένες φορές και λαμογιά.

Κι έμφανίστηκε ξαφνικά ένας άνθρωπος ο Γιώργος Δώνης που όχι απλά δεν σε χρησιμοποίησε σαν άλλοθι ξεκαθαρίζοντας ότι και που ήρθε ήξερε καιτις συνθήκες που επικρατούσαν και ότι αυτός ήταν υποχρεωμένος να βάλει τις γνώσεις, την δουλειά και την σοβαρότητά του για να κάνει το καλύτερο δυνατό και όχι για να γίνει αγαπητικός του κόσμου και των δημοσιοηγράφων.

Κι αυτόν τον άνθρωπο, αντί να του πεις "έλα εδώ, μόνο και μόνο γι' αυτή την έντιμη στάση σου, κάτσε εδώ μέχρι όποτε θελήσεις εκεί και κάνε ότι γουστάρεις", κάθεσαι και το ψειρίζεις από δω και από κει, ακούς τον κάθε άσχετο και ύποπτο να σου λέει σαχλάμάρες του στιλ "δεν γίνεται σε μια ομάδα να είναι πατέρας και γιος παίκτης και προπονητής ταυτόχρονα" ή "πρόεδρε τώρα που ησύχασαν τα πράγματα ο κόσμος θέλει μεταγραφάρες και όχι νέα παιδιά και πάει λέγοντας" και χαλάς τις σχέσεις με αυτόν άνθρωπο;

Καμιά λογική ειλικρινά.

Σκέψου λίγο τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, σκέψου ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, δώσε μια κλωτσιά και διώξε όλους αυτούς από δίπλα σου και φώναξε τον Δώνη να καθίσετε να μιλήσετε και να φτιάξετε το πλάνο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια, μπας και στρίψει κάποια στιγμή αυτή η ομάδα.

Και κάτι τελευταίο.

Δυστυχώς και τα "παιδιά" στην εξέδρα, αλλά και η πλειοψηφία του ρεπορτάζ, άργησαν πολύ να θυμηθούν να φωνάξουν "Γιώργος Δώνης οεοεοε" οι πρώτοι και να αναδείξουν την αξία του Έλληνα προπονητή και την αναγκαιότητα να μείνει στον Παναθηναϊκό οι πρώτοι.

Αυτά τώρα πια όχι απλά δεν τάχει ανάγκη ο Δώνης, αλλά ξέρει και ο ίδιος όπως ξέρουν και όλοι, πως δεν τον αποθεώνετε γιατί ξαφνικά εκτιμήσατε το έργο και την δουλειά του, αλλά γιατί αυτόν τον καιρό εμφανίζεται ότι έχει κόντρα με τον Αλαφούζο.

Αυτό είναι το κριτήριό σας και κανένα άλλο.

Ο Δώνης και ο κάθε Δώνης, είχαν την ανάγκη της στήριξης και της υποστήριξής σας, τότε που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε... φαβορί για τον υποβιβασμό και εσείς αποδοκιμάζατε τον Χρήστο Δώνη κάθε φορά που έκανε λάθος πάσα στο ΟΑΚΑ οι πρώτοι και μας είχατε πρήξει κάθε εβδομάδα στα "περιμένει σταντ μπαϊ ο Παντελίδης, αναλαμβάνει αν χάσει ο Παναθηναϊκός" οι δεύτεροι.

Κι  όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή κάποιοι επιμένουν να μην έχουν μνήμη χρυσόψαρου και λογική... νεογέννητου σ' αυτή την ομάδα και όλα έχουν και τα όριά τους, καλό είναι να μην τους περνάνε όλους για μ..κες οι συγκεκριμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο όνομα για αντι-Δώνης στον ΠΑΟ - Ήταν σε top ελληνική ομάδα, είχε φτάσει κοντά στην ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags