Facebook Pixel Σανό στους ΠΑΟΚτσήδες - "Αιχμάλωτος" του Ιβάν - Γι’ αυτό το πήρε ο Ολυμπιακός
| 2020-03-06 14:41:00

Δίνουν σανό στους ΠΑΟΚτσήδες - Γι’ αυτό το πήρε ο Ολυμπιακός - Ασυγχώρητοι στην Τούμπα

Sportdog Team
Δίνουν σανό στους ΠΑΟΚτσήδες - Γι’ αυτό το πήρε ο Ολυμπιακός - Ασυγχώρητοι στην Τούμπα

Μοιραίος Σισέ, τυχερό πέναλτι. Άπιαστο του Μίσιτς, θέλει... guts.

Επειδή ο επίσημος ΠΑΟΚ προσποιείται ότι τυρβάζει περί άλλων, ταΐζοντας... σανό και άχυρο τον κόσμο του, ώστε να τον αποπροσανατολίσει στη διαμόρφωση άποψης για τους υπευθύνους της απώλειας του τίτλου, να δούμε καθαρά και ξάστερα την πραγματικότητα και ν’ αφήσουμε τις ουτοπίες, τις "παραισθήσεις"!

Καμία κυβέρνηση, καμία δικαιοσύνη, κανένας δικαστής, κανένας εξωαγωνιστικός παράγοντας, κανένα σκοτεινό υπόγειο περιβάλλον, δεν στέφει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή. Στους ερυθρόλευκους δεν γίνεται καμία αβάντα, δεν τους χαρίζεται κανένας τίτλος! Πήραν το πρωτάθλημα (τελειωμένο είναι όντως τώρα) στα γήπεδα, γιατί ήταν ανώτεροι, γιατί έμειναν αήττητοι στα ντέρμπι και σε όλες τις αγωνιστικές, γιατί είχαν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, γιατί σε κάθε στατιστική κατηγορία υπερίσχυσαν.

Προφανέστατα οι 7 βαθμοί της διαφοράς που χώρισε τους δύο διεκδικητές στην ολοκλήρωση της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τους Πειραιώτες τιτλούχους.

Η δικαστική απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας για αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑOΚ, με βάση τη γνωμάτευση της Ε.Ε.Α. εξάλειψε και το ελάχιστο ενδιαφέρον που είχε απομείνει στο ζητούμενο από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς: Εάν το πρωτάθλημα θα παρέμενε στη Θεσσαλονίκη ή θα κατέβαινε ξανά στον Πειραιά κατόπιν της διετούς ανομβρίας στο λιμάνι.

Με τον ΠΑOΚ στο -14 από τον πρωτοπόρο, δεν χωράει αμφιβολία ότι το νήμα πια λογίζεται ως κομμένο από τον Ολυμπιακό και η 2η θέση στην τελική κατάταξη των play off είναι ισχυρά διεκδικούμενη πλέον, φυσικά από την ΑΕΚ και ίσως ακόμα -έστω και με πολύ λίγες πιθανότητες- και από τον Παναθηναϊκό. Εκεί πια εστιάζεται η πολύ κουβέντα και η αγωνία στο εξτρά μίνι πρωτάθλημα που θα παίζεται από την παραπάνω εβδομάδα.

Αιχμάλωτος... του Ιβάν

Ο Δικέφαλος του Βορρά "ξέμεινε" σ’ αυτή τη θέση, "αιχμάλωτος" να μην παίξει όσες ελπίδες του αναλογούσαν για την μεγάλη ανατροπή του -7 λόγω Σαββίδη. Του Ιβάν και της οικογένειας των αφεντικών του, που αποφάσισαν να εντάξουν στο μετοχολόγιο της περιουσίας τους και ακόμη μία ΠΑΕ.

Πράξη που αντίκεται στον θεμιτό ανταγωνισμό, που είναι παράνομη και τιμωρήθηκε όπως αποφάνθηκαν νομικοί και δικαστές. Δεν το λέμε εμείς, ούτε κανείς αυθαίρετα. Σχολιάζουμε εν ονόματι δικαστικών αποφάσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ιβάν Σαββίδης, όπως και πριν δύο χρόνια στο ντέρμπι "της πιστόλας", ΠΑOΚ-ΑΕΚ, είναι εκείνος που παίρνει στον λαιμό του τον Δικέφαλο.

Προφανής συνεπώς ο σκοπός της διοίκησης, του επίσημου ΠΑOΚ, να παραπληροφορήσει, να παρασύρει τον κόσμο του στον εντοπισμό άλλων ενόχων, άλλων υπευθύνων, ώστε να αποστραφούν τα εμφύλια πυρά της ασπρόμαυρης λαϊκής βάσης προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ…

6 σημεία του ημιτελικού

Όσο αφορά τώρα τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, αφού αναγνωρίσει κανείς στους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα μια πραγματικά βαρβάτη ανατροπή σε βάρος του Ολυμπιακού, έχει σημασία να σταθούμε σε κάποιες παραμέτρους:

-Ο ΠΑOΚ ναι, σίγουρα, κερδίζει ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, υπό τον τρόπο που ήρθε η νίκη και έτσι όπως άρχισε, εξελίχθηκε και κατέληξε και του αξίζει η εύφημος μνεία

-Ο Oλυμπιακός ωστόσο είναι αυτός που περισσότερο το χάνει το ματς (από τα χέρια του εννοώ, από τη δική του κατοχή) παρά ηττάται από τον ΠΑOΚ. Υπάρχει διαφορά από το έχασα εγώ από την άλλη ομάδα ή μάλλον έχασα ένα δικό μου παιχνίδι

-Οι ερυθρόλευκοι απώλεσαν μία τεράστια ευκαιρία να κάνουν ένα δεύτερο "διπλό" στην Τούμπα μέσα σε ένα 10ήμερο, να συνεχίσουν το σερί των νικηφόρων μεγάλων εκτός έδρας εμφανίσεων τους, με Τούμπα δύο συνεχόμενες φορές και ενδιάμεσα τον άθλο στο Emirates και να… βάλουν μπρος τις μπουλντόζες κατεδάφισης του Δικεφάλου του Βορρά… Αν ο ΠΑOΚ έχανε πάλι από τον Ολυμπιακό, ο προπονητής θα ήταν τώρα "φευγάτος", οι παίκτες κυνηγημένοι όλοι νύχτα στα γύρω στενά του γηπέδου και ο περσινός πρωταθλητής σε βαθιά, μακρόσυρτη εσωστρέφεια

-Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δέχθηκε σε ένα ματς σχεδόν τα μισά γκολ που έφαγε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, γιατί πήγαν περίπατο οι ανασταλτικοί σχεδιασμοί, τα διαβάσματα και τα «στησίματα» των προπονητών με την "τρέλα" που χαρακτήρισε το αλλοπρόσαλλο αυτό παιχνίδι. Που στις 4 τελικές των δύο αντιπάλων πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο το σκορ ήταν κιόλας 2-2! Ότι πήγαινε μέσα… έγραφε! Και σε ένα τόσο άναρχο αγώνα, θα γινόταν στο τέλος... ότι να 'ναι!

-Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έπαιξε πιο σωστό, πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο, επικράτησε ποιοτικά στο β’ μέρος και σ’ αυτό το διάστημα έκανε και κλασικές φάσεις για γκολ -με μοιραίο του, τον Σισέ- όταν ο Τζολάκης δεν ανησύχησε καθόλου

-Ο ΠΑOΚ σκόραρε τρεις φορές, δύο από κόντρες-καραμπόλες που τον ευνόησαν και σάστισμα των κακών ερυθρόλευκων στόπερ (Σεμέδο, Σισέ) και μία από πέναλτι. Ένα πέναλτι που ήρθε από μια καθαρά τυχερή στιγμή για τον Δικέφαλο. Εκεί που πάει και συναντά η μπάλα το χέρι του Σεμέδο και στοίχημα εκατομμυρίων να βάλει, δεν το καταφέρνει να το πετύχει όσες φορές αν το προσπαθήσει επί τούτου. Εννοώ να βρει τόσο αμέριμνα και χωρίς πρόθεση τον καρπό του που κοιτάζει στο έδαφος!

Ασυγχώρητος Oλυμπιακός

Δεν μειώνω τη νίκη του ΠΑOΚ το υπογράφω γιατί έστω και κατόπιν όλων των παραπάνω, όση δόση τύχης κι αν ήταν με το μέρος των ασπρόμαυρων, θέλει... guts για να γυρίσεις ένα 0-2 στο 7’ από τον Ολυμπιακό και με χαμηλή αυτοπεποίθηση που διακατέχει αυτό το "φεγγάρι" την ομάδα του Φερέιρα.

Ωστόσο, είναι ασυγχώρητος ο "ερασιτεχνικός", παιδαριώδης, ασύνταχτος και υπερφίαλος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το ματς της Τούμπας και στο τέλος το χάνει ο Oλυμπιακός!

Φαβορί υπάρχει όμως για την πρόκριση στον τελικό και αυτός είναι ο Oλυμπιακός.

-Μου άρεσε ο Τζολάκης. Πήγε μια χαρά ο μικρός  σε τέτοιο ματς και υπό τοιαύτες συνθήκες που του έμελε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και μην ακούω ότι είχε κάπως αργή αντίδραση στην ισοφάριση του Μίσιτς, γιατί εκεί που πήγε η μπάλα από το καλό πόδι του Κροάτη και δίχως θέα, δεν πιάνεται!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags